Γιατί αγαπάμε Μάικλ Τζάκσον

MJacksonTruth, Μάρτιος 2011

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ήμασταν πιο μικροί, χωριζόμασταν σε δυο κατηγορίες. Αυτούς που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο και τους «ωχαδελφιστές» ή «παρτάκηδες». Κι από τους πρώτους λίγοι έμειναν πιστοί στις ιδέες τους κι ακόμη λιγότεροι το επιχείρησαν.

Ο Μάικλ Τζάκσον ανήκε σ’αυτούς τους τελευταίους. Μέχρι το θάνατό του διατήρησε την αγνότητα του παιδιού μέσα του, το ίδιο αγνό βλέμμα, τις ίδιες αγνές προθέσεις. Κι αν δείτε το βλέμμα του δεν άλλαξε ποτέ.

Ή τουλάχιστον αυτό βλέπουν οι θαυμαστές, αυτοί που βλέπουν με την καρδιά κι όχι όπως οι κακόβουλοι άσχετοι που το μόνο που βλέπουν στις φωτογραφίες είναι η αλλαγή του χρώματος, αγνοώντας βέβαια ως άσχετοι με βούλα την αρρώστια του.

 Αν λέγαμε πως οι θαυμαστές είναι τόσο φανατικοί αλλά και τόσο πολλοί για τη μουσική του και μόνο, θα λέγαμε ψέματα. Εξάλλου είναι αυτονόητο. Η βιογραφία του τα λέει όλα: συνθέτης, στιχουργός, οργανοπαίκτης, χορευτής, χορογράφος, σκηνοθέτης και σε όλα τελειομανής, με πολλές διακρίσεις και ρεκόρ… Αλλά, ξαναλέμε, αν ήταν μόνο η μουσική του, τότε απλά θα μιλούσαμε για τον άνθρωπο-ορχήστρα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών παγκοσμίως. Όμως ο Μάικλ Τζάκσον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πρότυπο ανθρώπου, πρότυπο χαρακτήρα και προσωπικότητας. Κι αν δεν ήταν τόσο ταλαντούχος, θα είχε γίνει ένας καθημερινός καλός άνθρωπος. Όμως είχε ταλέντο κι αυτό το ταλέντο, το δοσμένο από το Θεό, όπως έλεγε, του έδινε δύναμη κι αυτή τη δύναμη θέλησε να τη χρησιμοποιήσει για το καλό του κόσμου. Υπερβολή; Κι όμως. Ο «παράξενος» είχε μεγαλόπνοο φιλανθρωπικό όραμα, γι’αυτό και ίδρυσε και ανάλογο ίδρυμα, βοήθησε με κάθε τρόπο τους κατοίκους της Αφρικής, τα στερημένα ή με προβλήματα υγείας παιδιά, γι’αυτό πάντα έδινε μέρος των εσόδων των συναυλιών του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φανταστείτε έναν άνθρωπο που είναι πανέμορφος, πάμπλουτος και απόλυτα επιτυχημένος, με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Γιατί αυτός ήταν ο Μάικλ Τζάκσον ήδη πχ στα 22 του. Σκεφτείτε σε πόσους ανθρώπους συνέβη κάτι τέτοιο και από αυτούς πόσοι είτε στη συνέχεια δεν είχαν ανάλογη επιτυχία, είτε ψωνίστηκαν, είτε έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα και άρχισαν ένα σωρό καταχρήσεις και είχαν έντονη ερωτική ζωή.

Δείτε τον εδώ, σε ηλικία 24 ετών, με το Θρίλερ (2,  http://en.wikipedia.org/wiki/Thriller_(album) ) ήδη να κάνει θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο, πόσο σεμνός είναι και πόσο φιλοσοφημένος’ τόσο που, όταν η δημοσιογράφος τον ρωτάει για τους χιλιάδες θαυμαστές, εκείνος λέει πως «είναι καλό το ότι θέλουν να τον αγκαλιάσουν και να τον αγγίξουν και πως, αν τους προκαλεί κάτι τόσο καλό, τότε αυτό είναι καταπληκτικό». Ούτε περηφανεύτηκε, ούτε συμπεριφέρθηκε σα φίρμα. Η αγάπη τον ενδιέφερε πάντα και αυτή αναζητούσε και στους θαυμαστές του. Και δείτε ταυτόχρονα πόσο απλός καθώς και αθώος ήταν, όταν μιλούσε για τη φιλία. Σαν ένας άλλος Μικρός Πρίγκιπας, που όμως είχε στερηθεί τη φιλία επειδή δούλευε εντατικά από πιτσιρίκι, στα 24 του το αναγνώριζε αυτό και δε ντρεπόταν να πει ότι τότε μόλις την ανακάλυπτε:

Ο Μάικλ Τζάκσον, ενώ είχε το απόλυτο στη ζωή του, διατήρησε την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη του. Ο ίδιος μάλιστα σε συνέντευξή του δήλωνε πως «Ό,τι και να συμβεί, το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι το ανθρώπινο μυαλό και η προσευχή και η πίστη στον εαυτό σου και η εμπιστοσύνη και η επιμονή (…) Κι έπειτα το πιο σημαντικό: ΜΕΙΝΕ ΤΑΠΕΙΝΟΣ. Με την ταπεινοφροσύνη που έχει ένα παιδί, ένα νεογέννητο. Ακόμη κι αν γίνεις ισχυρός ή έχεις εξουσία με τους ανθρώπους, με το ταλέντο σου, όπως έκανε ο Μιχαήλ Άγγελος με τη γλυπτική, ξέρεις, κάτω απ’ όλα να είσαι ταπεινός σαν παιδί, σαν μωρό και να είσαι όσο πιο ευγενικός και δοτικός και γεμάτος αγάπη. Μην φουσκώνεις με περηφάνια.»

Ήδη γνωστός και μάλιστα στο απόγειο της καριέρας του κι όμως μοίραζε θρησκευτικά φυλλάδια στους δρόμους (εννοείται ότι συνέχεια του έλεγαν πως έμοιαζε με τον Μάικλ Τζάκσον), καθώς ήταν άνθρωπος βαθειά θρησκευόμενος (επί της ουσίας όμως, όχι σαν κάτι θεούσες που όμως οι πράξεις τους μόνο ηθικές δεν είναι), ήταν ντροπαλός και πάνω απ’όλα απλός. Θα μπορούσε να έχει όποια γυναίκα ήθελε αλλά εκείνος δεν το εκμεταλλεύτηκε. Είχε το όραμά του, ήταν ρομαντικός, ευαίσθητος, ντροπαλός. Καμιά σχέση δηλαδή με την εικόνα που του κατασκεύασαν οι φυλλάδες.

Ήταν τόσο απλός που τα ζώα τα φιλούσε στο στόμα, ξάπλωνε μαζί τους και τα αντιμετώπιζε ισότιμα. Δεν υπήρχε ζώο που να τον άφηνε αδιάφορο. Αντίθετα τα σεβόταν κι ένιωθε άνετα μαζί τους. Οι φιλόζωοι θα καταλάβουν γιατί. Εκτός από τον απέραντο σεβασμό που είχε στη φύση, με τα ζώα ένιωθε άνετα, γιατί δεν έχουν τα ελαττώματα των ανθρώπων και κυρίως δε τον έκριναν. Κι αυτό  συνέβαινε σε όλη του τη ζωή. Έχοντας έναν πατέρα που αγαπούσε τα ζώα, τα αγάπησε κι ο ίδιος από μικρός κι όταν πια μεγάλωσε κι έγινε ο νούμερο ένα καλλιτέχνης δεν τα ξέχασε. Γιατί, είπαμε στην αρχή, δεν άλλαξε, ποτέ δεν άλλαξε’ ως το τέλος, διατήρησε τα ιδανικά των παιδικών κι εφηβικών του χρόνων.

Αν άλλοι καλλιτέχνες μας έχουν εκπαιδεύσει σε βεντετισμούς, τότε φταίμε εμείς, αν πιστέψαμε ότι το ίδιο θα ίσχυε και για εκείνον. Αν μας φόβιζε το μέγεθός του, τότε και πάλι εμείς φταίμε. Η απλότητά του είναι αντίστοιχη κι ίσως μεγαλύτερη από το καλλιτεχνικό του μέγεθος. Γιατί ο σπουδαίος Μάικλ Τζάκσον, όταν δεν ήταν στη σκηνή, έπαιζε με παιχνίδια, ήταν καταδεχτικός με όλους και μάλιστα, γνωρίζοντας ότι προκαλούσε δέος και αμηχανία, έκανε προσπάθεια ώστε οι άλλοι να νιώθουν άνετα και φυσικά ίσοι του. Ο ίδιος στις περιοδείες του θα κοιμόταν σε καθιστή κι άβολη στάση επειδή άφηνε στους συνεργάτες του το μαξιλάρι, θα βοηθούσε μια γιαγιά, θα περπατούσε ξυπόλυτος, θα φορούσε πιτζάμες στα γενέθλια του γιου του, θα σκαρφάλωνε δέντρα, θα έπαιζε με κούκλες, θα ξεκινούσε πρώτα απ’το καρπούζι σαν κακό παιδί, θα έκανε σκίτσα του Μίκυ Μάους, θα έτρωγε με τα χέρια…

Και φυσικά η απλότητά του φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τους θαυμαστές. Θα έβγαινε για καφέ μαζί τους, θα ήταν πάντα καταδεκτικός, θα τους έστελνε από σημειώματα μέχρι φαγητό και μπαλόνια και κυρίως θα ικανοποιούσε την επιθυμία τους να τον δουν έστω για λίγο. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι, όταν οι θαυμαστές τον φώναζαν έξω από το ξενοδοχείο, εκείνος ένιωθε την ίδια λαχτάρα. Τους ένιωθε!

Η απλότητά του φαίνεται κι από τον τρόπο που μάχονταν όσους τον πολεμούσαν, κυρίως τα ΜΜΕ. Με αμεσότητα. Είτε θα φορούσε ένα αστείο μπουφάν που κορόιδευε κάποιον «καλό» δημοσιογράφο, είτε θα σήκωνε πανό. Κι ήταν αστείος, πολύ αστείος. Είτε γιατί αυτό έβγαινε από μόνο του είτε γιατί ο ίδιος ήθελε να κάνει τους άλλους να γελούν.

Τι θέλουμε να πούμε με ολ’αυτά; Ότι ήταν βαθειά ανθρώπινος, γλυκός και καλοπροαίρετος. Μιλούσε και χαμηλόφωνα, δείγμα της ταπεινοφροσύνης του κι αυτό. Αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δε γνώριζε και δυστυχώς δε γνωρίζει ούτε τώρα. Αν τα γνώριζαν, δε θα πίστευαν στα ψέματα που του απέδιδαν τόσα χρόνια. Και θα τον αγαπούσαν όπως τον αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι σ’όλο τον κόσμο.

Κάνε like και στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Advertisements

24 Responses to Γιατί αγαπάμε Μάικλ Τζάκσον

 1. Ο/Η Lena Xristoforidou λέει:

  Λατρεύω, θαυμάζω, σέβομαι, εκτιμώ και μου λείπει αφάνταστα κάθε τι από τον Μάικλ. Όχι μόνο το ταλέντο, η φωνή, ο χορός του καλλιτέχνη, τραγουδιστή, χορευτή Τζάκσον (εξάλλου με το ηχητικό και οπτικό υλικό που έχει αφήσει πίσω του θα μας συντροφεύει για μια ολόκληρη ζωή), αλλά κυρίως ο άνθρωπος, ο οραματιστής φιλάνθρωπος Μάικλ. Το αθώο παιδί που κρύβει μέσα του, το πανέμορφο πρόσωπό του, το αυθόρμητο και ανοιχτόκαρδο γέλιο του, το χαριτωμένο, λαμπερό και συνάμα ντροπαλό χαμόγελό του, η γλυκειά, απαλή και γεμάτη αγάπη φωνή του όταν λέει «I love you more, I love you most», η ομορφιά και η αθωότητα της ψυχής του, η αγνή και καλοσυνάτη καρδιά του.

  Ο Μαικλ Τζακσον είναι μια διεθνής προσωπικότητα που τον εκτιμούσαν προσωπικότητες του πνεύματος και της πολιτικής. Από τον Φρεντ Αστερ μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα. Είναι άνθρωπος των ρεκόρ, γι’ αυτό άλλωστε είδε το όνομά του να αναφέρεται στο βιβλίο γκίνες πολλές φορές. Η συμβολή του στην ιστορία της μουσικής είναι παραπάνω από σημαντική. Υπήρξε παιδί θαύμα που εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο, πιο πεπειραμένο και ολοκληρωμένο περφόρμερ – θρύλο της εποχής μας. Γέμιζε τεράστιους χώρους στις παγκόσμιες περιοδείες- συναυλίες του, προσέφερε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που έχουν οργανωθεί ποτέ, γεμάτα αίγλη, λάμψη, μαγεία και φαντασία. Μάγευε το κοινό με την σκηνική του παρουσία, τις χορευτικές του φιγούρες, την εκπληκτική φωνή και τις ενδυματολογικές του επιλογές. Κατέπλησσε τα πλήθη με τα φώτα, τα εντυπωσιακά κοστούμια, τα πρωτοποριακά σκηνικά, τα πυροτεχνήματα, τα εξελιγμένα ειδικά εφέ – οφθαλμαπάτες. Καθήλωνε και συχνά οδηγούσε τους νεαρούς θαυμαστές/τριες σε κατάσταση λιποθυμίας και απίστευτης υστερίας, λατρείας, ενθουσιασμού, θαυμασμού με μία του μόνο κίνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στην διάρκεια της dangerous tour στην έναρξη των συναυλιών εκτινασσόταν από το κάτω μέρος της σκηνής, προσγειωνόταν και απλά στεκόταν. Το κοινό τσίριζε και ούρλιαζε και αυτός ούτε καν κινιόταν. Ώσπου ν’ αρχίσει η μουσική, το κοινό ήταν ήδη εξαντλημένο κι αυτός δεν είχε κάνει ακόμη τίποτα! Είχε συνειδητοποιήσει τη σημασία του οπτικού θεάματος πολύ πριν από τους αντιπάλους του. Η τεχνολογία εξελισσόταν γρήγορα και ήξερε πώς να την εκμεταλλευτεί. Μετέτρεψε την συναυλία σε θεατρική παράσταση και το video clip σε ταινία μικρού μήκους. Το όραμα, η τόλμη, η φαντασία, η εφευρετικότητα κι η ευστροφία του τον έκαναν να βλέπει μπροστά από την εποχή του. Με τις καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις κι επιλογές του οδήγησε τα μουσικά πράγματα σε άλλο επίπεδο, δημιούργησε τη δική του σχολή και ενέπνευσε/επηρέασε πάρα πολλούς καλλιτέχνες μέχρι σήμερα. Η δύναμή της μουσικής του δεν είχε όρια.

  Ωστόσο αυτό που κάνει τους θαυμαστές του να είναι τόσο εξαρτημένοι είναι η πολύπλευρη προσωπικότητά του κι ο χαρακτήρας του. Ο διορατικός, ιδιοφυής, τελειομανής και με επιχειρηματικό δαιμόνιο καλλιτέχνης, ο επί σκηνής πιο άψογος, τέλειος και μεγαλύτερος performer όλων των εποχών, με την έντονη σεξουαλικότητα και ένταση, εκτός σκηνής μεταμορφωνόταν σε ένα παιδί που έπαιζε με νεροπίστολα και έκανε βόλτες με τα συγκρουόμενα. Eνώ βίωνε την απόλυτη επαγγελματική επιτυχία και καταξίωση διατήρησε την απλότητά και την ταπεινοφροσύνη του. Αυτό από μόνο του τον κάνει ξεχωριστό στα μάτια των θαυμαστών και τα δικά μου.

  Εκτός όλων των άλλων σαν Λένα τον θαυμάζω και τον σέβομαι για το κουράγιο του, την ατσαλένια θέληση του και για το γεγονός ότι παρόλο που παρεξηγήθηκε και κακομεταχειρίστηκε από κάποιους ανθρώπους και κυρίως από τα ΜΜΕ, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα, αλλά δεν έχασε ποτέ την πίστη του στους ανθρώπους και στην δύναμη της αγάπης, ούτε την αισιοδοξία, την δύναμη, την αξιοπρέπεια και το χαμόγελό του. Παρά τα προβλήματα υγείας, τις άδικες σε βάρος του κατηγορίες, τις δικαστικές περιπέτειες, την αρνητική κριτική των ΜΜΕ, τον σωματικό και ψυχικό πόνο και την μοναξιά που βίωνε, ήξερε να συγχωρεί τους εχθρούς του και δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για τα όνειρά του και να προσφέρει απλόχερα έμπρακτη αγάπη, καθώς και υλική και ψυχολογική/συναισθηματική βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη (και ιδιαίτερα στα παιδιά όλου του κόσμου, που τα θεωρούσε και δικά του παιδιά) ακόμη και κατά τις χρονικές περιόδους που ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά προβλήματα.

  Για να μην αναφερθώ στο συγγραφικό του ταλέντο, στην καλλιέργεια του πνεύματός του, στην φιλομάθειά του, στον τρόπο σκέψης και έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων του, στη βαθιά αίσθηση του καθήκοντος και στις κοινωνικές ευαισθησίες που τον χαρακτήριζαν και που αποτυπώνονται τόσο στις συνεντεύξεις και τις ομιλίες του, όσο και στην ποιητική του συλλογή με τίτλο «Dancing the dream-Χορεύοντας το όνειρο».

  Με δυο λόγια ο Μάικλ μας έδωσε πολύτιμα μαθήματα ζωής, αφού μέσα από την μουσική, τα τραγούδια του και κυρίως τη ζωή, το παράδειγμα, τις πράξεις καλοσύνης του και το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο άγγιξε, άλλαξε και άσκησε τεράστια επιρροή σε εκατομμύρια ζωές ανά τον κόσμο. Θέλησε να μας αφυπνίσει, να μας ευαισθητοποιήσει και να μας δώσει κίνητρα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και για ν’ αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

  Όπως έγραψε κι ο Γιώργος Παυλόπουλος σε σχετικό άρθρο του στις 7-7-2009
  «Όταν κανείς δεν ήξερε τι σημαίνει η φράση περιβάλλον, αυτός φώναζε «What about uς?» χρησιμοποιώντας τους ξεχασμένους ιθαγενείς της Αμερικής για να αναδείξει το περιβαλλοντικό πρόβλημα.
  Όταν η Άγρια Δύση ακόμα μαστιζόταν από το πρόβλημα του ρατσισμού, προσποιούμενη ότι δεν τρέχει τίποτα, τραγούδησε αντιρατσιστικά το Black or White.
  Και όταν η μισή Αμερική δεν ήξερε ποιον έχει για πρόεδρο, αυτός κατέβηκε στην Βραζιλία για να φωνάξει «They don’t care about us», για να αναδείξει την φρίκη του πολέμου.
  Όταν στις αρχές ’90, όλοι τραγουδούσανε ερωτικές μπαλάντες, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει μία ερωτική μελωδία μπαλάντας με σκληρούς στίχους για να μας πει πως ο κόσμος πεθαίνει και είναι καιρός να κάνουμε κάτι για εμάς και τα παιδιά μας.
  Τέλος όταν όλοι οι αστέρες είχαν κλειστές τις θεόρατες βίλλες τους για λόγους ίματζ, εκείνος ήταν ο πρώτος που την άνοιξε για τα παιδιά με ανίατες ασθένειες και τους είπε πως η χώρα του Ποτέ είναι πραγματικότητα.»

  Επιπλέον, χωρίς να υπάρχει από την πλευρά μου καμιά διάθεση εξιδανίκευσης κι έχοντας πλήρη συναίσθηση του ότι ο Μάικλ είναι άνθρωπος όπως όλοι μας κι έχει κι εκείνος της αδυναμίες και τα ελαττώματά του, είναι ο ήρωάς μου και πιστεύω πως δικαίως θεωρείται από πολλούς θαυμαστές του πρεσβευτής της ΑΓΑΠΗΣ, της ΕΛΠΙΔΑΣ, της ΠΙΣΤΗΣ, του ΟΝΕΙΡΟΥ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κατάφερε να είναι Νο1 όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στην καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

 2. Ο/Η nikos λέει:

  den pate kala. o kosmos xanetai ki eseis asxoleiste akomh me ton jackson. an tolmate dhmosieuste to sxolio moy. alla kolonete!

  • Ο/Η onlyMJ λέει:

   Άμα είσαι άσχετος,και δεν γνωρίζεις τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο,καλύτερα να μην μιλάς!Επίσης,φαιίνεται τι άνθρωπος είσαι ακόμα και από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς!

 3. Ο/Η MJacksonTruth λέει:

  Φίλε Νίκο, έτυχε και με πετυχαίνεις online κι ελπίζω να είσαι κι εσύ. Γιατί να μη το δημοσιεύσουμε το σχόλιό σου; Οντως ο κόσμος ο χάνεται και αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα του Τζάκσον. Δες πού είσαι, «10+ λόγοι που αγαπάμε Μάικλ Τζάκσον». Δε λέμε ότι τον αγαπάμε γιατί είναι όμορφος, μιλάμε για το περιεχόμενό του, τη σκέψη του και τη δράση του. Δες τι λέω. Αν ήταν μόνο για τη μουσική του κλπ, θα ήταν απλά ο άνθρωπος-ορχήστρα. Αλλά είχε ήθος, ήθελε ν’αλλάξει τον κόσμο που, όπως λες, χάνεται. Εσύ αλήθεια τι κάνεις για τον κόσμο που χάνεται; Και στο «εσύ» μιλάω γενικά και βάζω και τον εαυτό μου. Δες και τα άλλα άρθρα να καταλάβεις γιατί ασχολούμαστε με τον Τζάκσον ακόμη. Α και δεν είναι ανάγκη ν’αφήνεις το ίδιο σχόλιο σε διάφορα σημεία του μπλογκ. Θα βάλω κι εγώ την ίδια απάντηση. Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες στον κόσμο του Μάικλ.

  • Ο/Η leta λέει:

   Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ότι αυτός προσπαθούσε τόσο καιρό με κόπο από τα πέντε του είχε πει στην μητέρα του ότι ήθελε να γιατρέψει τον κόσμο οποτε πρέπει να πάρουμε αυτόν σαν παράδειγμα και να συνεχίσουμε το έργο του.Ετσι φίλε Νίκο μπορεί να ειμαι απλός ένα 13 χρόνων παιδί που κοιτώ τον Michael Jackson αλλά αυτό που πραγματικά βλέπω δεν είναι ο Βασιλιάς της ποπ αλλά ένας άνθρωπος που θέλει ένα καλύτερο αύριο και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να τον κοιτάξουμε για να έρθει αυτό το καλυτερο αύριο.😎

  • Ο/Η leta λέει:

   Πες του τα γιατί σήμερα ο κοσμάκης τα έχει παίξει κάθονται και ασχολούνται με τον Bieber και άλλους τραγουδιστές που μιλούν στα τραγούδια τους για άσχετα πράγματα τουλάχιστον ας τον μάθει ο κόσμος τον Μάικλ για να ανοίξουν τα στραβάδια τους😎

 4. Ο/Η Lena Xristoforidou λέει:

  Νικόλα το γεγονός ότι ασχολούμαστε με τον Μάικλ δεν σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας το αντίθετο μάλιστα είμαστε ευαισθητοποιημένοι και με το παραπάνω. Όπως ήδη εχουμε κάνει σαφές ο μαικλ δεν είναι απλά ένα πρόσωπο, αλλά μια ιδέα, ενας τρόπος ζωής. Όποιος δεν έχει επικεντρωθεί μονο στην καλλιτεχνική του πλευρά, αλλά εχει δει πέρα από αυτή κι έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά τα μηνύματά του και προσπαθεί να τα κάνει πράξη, καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Προσωπικά μιλώντας ο «θανατος» του αποτέλεσε για μένα όπως και για πολύ ακόμη κόσμο αφορμή να ξυπνήσω, να ψάξω, να διαβάσω, να ενημερωθώ και τελικά να συνειδητοποιήσω ακόμη περισσότερο τα παιχνίδια που παίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο σε βάρος του απλού κοσμάκη.

 5. Ο/Η ladyjackson95 λέει:

  Παρόλο που τον έμαθα μετά τον θάνατό του νιώθω ότι αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρω χρόνια!!Είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ζωή μου και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ μα ΠΟΤΕ γιατί έμαθα πάρα πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω!!!Έχει γίνει η έμπνευσή μου,είναι κάτι πολύτιμο που δεν μπορώ να το περιγράψω!!!!Με έμαθε να υποστηρίζω τον πλανήτη γιατί για να πω την αλήθεια δεν πολυ ενδιαφερόμουνα…Έμαθα να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω!!!!Όλα γύρω μου άλλαξαν!!!!!!!ΔΕΝ θα τον ξεχάσω ποτε!!!!!Θα τον μάθω και στα παιδια μου και να τον θαυμάζουνε και να μάθουνε πολλά!!
  Και τώρα φίλε Νικο μας…εφόσον δνε σου αρέσει ο Μαικλ τοτε μην ασχολείσαι ούτε εσύ ούτε κανένας αλλοσ που δεν τον συμπαθεί γιατι μπροστα στους θαυμαστες του Άγιου αυτου ανθρωπου είστε ασήμαντοι και σε αυτην την περίπτωση η άποψή σας δεν μετράει και δεν θα αφήσω εγώ προσωπικά κανέναν να αμαυρώσει τον όμορφο και αθώο κόσμο του Μαικλ!!!Και ο κόσμος δεν χάνετε εφόσον ο Μαικλ μασ έμαθε να τον αγαπάμε και να τον προστατευόυμε και αφού τον ξέρεις μονον σαν καλλιτέχνη και όχι σαν άνθρωπο..Δες το παιδί μέσα του δες πως ένας απλός άνθρωπος άλλαξε τόσα πολλά!!!Έχει βοηθήσει τισεκατομμυρια άπορα παιδια που υποφέρουν και να έκανε ξανα παιδιά στο βασίλειό του NEVERLAND!!!Ο Μάικλ δεν έχει πεθάνει!!!!!
  Εγώ πιστεύω στον Μάικλ με όλη μου την ψυχή

 6. Ο/Η MJacksonTruth λέει:

  Καλώς ήρθες, Lady. Ωραία τα είπες

 7. Ο/Η loukas λέει:

  μπράβο έτσι είναι και πάντα έτσι θα μήνη ο αγαπημένος μας και παιδικής ψυχής ο mickael jackon μακάρι να θυμόμαστε το περήφανο και όμορφο χαμογελοτου όσες δεκααιτιες και αν περάσουν .

 8. Ο/Η katerina λέει:

  για χαρά. θέλω πράγματι να πω τι νιώθω για αυτό τον άνθρωπο δλ αυτών τον άγγελο που μας βλέπει όλους τώρα αυτή τη στιγμή κλεο γιατί κάθε λεπτό που περναη κάθε ώρα κάθε μέρα δεν αντέχω να βλέπω βίντεο του mj στεναχωριέμαι παρά πολύ δεν αντέχω. mj αν και δεν μακους σε νιώθω πραγματικά σαν πατεραμου σαν αδερφομου σαν να τον γνωρίζω από την πρώτη στιγμή που τον είδα, θα σαγαπαμε για πάντα όλοι οι θαυμαστεσου το νιώθω δεν θα σε ξεχάσουμε ποτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε mickael jackon.ποτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

 9. Ο/Η Regina λέει:

  APO TO 2009 EXW PARATHRHSEI 2 PRAGMATA GIA TON GLUKITATO EMPNEUSTH MAS:1)APO TOTE POU PE8ANE ARXISE O KOSMOS NA KAIGETAI(GIA ELLADA MILAME TWRA…), 2)TO 2009 PE8ANE O GLUKOS MAS AN8RWPOS,TO 2010 (NOMIZW)PE8ANE H NICOLE KITMAN(NOMIZW PALI…),TO 2011 H WINEHOUSE KAI TO 2012 H HUSTON!!!ENA EXW NA PW:H AGAPH TOU KAI TO FAME TOU EINAI METADOTIKH…

 10. Ο/Η Chrystalia λέει:

  O Michael mporei na einai nekros sxetika me th zwh alla stin kardia mas einai kai tha einai gia panta zwntanos!!!

 11. Παράθεμα: 4 χρόνια MJacksonTruth | The truth about Michael Jackson

 12. Ο/Η Joanna Boza λέει:

  Gia mena o Michael einai to fws tis zwhs mou kathe mera mou dinei kouragio kai elpida afou ekinos poy agapouse olo ton kosmo me toso pathos ,poy edose ta panta fwni psixi ta panta pligothike toso polu kai ponese toso poli 😥 kai toys sinxorese olous aftoys mporw kai egw pou den edwsa tipota to mono pou kanw einai na parw apo EKINON oti mporw agaph giath niothw tin agaph tou kathe mera sti fwni tou pou akouw kathe stigmi otan gelw ,otan klaiw otan hremw einai pantou mazi mou einai mesa sti psixi mou aima stis fleves mou …..den kserw ti pw apla me pligonei kathe fwra pou akouw kati kako na lene gia ekinon pos mporoune pos me maxeronoun ti psixi kai tin kardia mou ena megalo GIATH GIATH pos mporoune na min ton agapoune pos einai enas aggelos stalmeno apo ton THEO apla den to antexw prepei kapia stigmi na stamatisoun na pligonoun emas pou ton latrevoume kai ekinon pou ponaei ……. s’agapaw MICHAEL panta mexrei to telous !!!!!!!! Eyxaristw THE mou gia to dwro

 13. Ο/Η michaeljackon14 λέει:

  Για πάντα Μαικλ 🙂

 14. Παράθεμα: Why do we love Michael Jackson so much? | The truth about Michael Jackson

 15. Ο/Η Eleni Mendrinou λέει:

  αυτο που θα πω εγω ειναι οτι τον αγαπω και θα τον αγαπω για παντα

 16. Ο/Η EmiGeorga λέει:

  Αγαπητοί/-τές θαυμαστές/-ιες του Michael J. μετά από τόσα μηνύματα και άρθρα που έχω διαβάσει στη εκπληκτική σελίδα σας οφείλω να πω και εγώ με τη σειρά μου πόσο μοιάζω εγώ σε εσάς αλλά και εσείς σε εμένα.Νιώθω μεγάλη χαρά που μπορώ επιτέλους να μοιραστώ τι δύναμη του ιδεώδες μου,με άλλους ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο.Τον M.J. τον πρωτοάκουσα από τους γονείς μου,και μετά από τη αδελφή μου όπου τον άκουγε μανιωδώς.Σαν μικρό παιδάκι αυτό που με έλκυε σε αυτόν ήταν η αθωότητα που έβγαζε αλλά έκτος από αυτό μου άρεσαν και συνεχίζουν να μου αρέσουν οι ταινίες μικρού μήκους (βιντεοκλίπ) του.Άρχισα να τον ακούω ξανά όταν έπαθα κάταγμα στο χέρι μου και έπρεπε να έχω πολύ υπομονή και σίγουρα ένα στήριγμα.Αυτό το στήριγμα μου το πρόσφεραν οι γονείς μου αλλά και M.J. μέσα από τον ατόφιο χαρακτήρα του και τη μουσική του μου δίδαξε την υπομονή ,πως και να πέσουμε θα ξανασηκωθούμε ,πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ότι και να γίνει αρκεί να το θέλουμε πραγματικά.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν θα σταματήσω να τον αγαπάω ακόμα και κάποια στιγμή στη ζωή μου κάνω το λάθος και σταματήσω να τον ακούω.
  Σας ευχαριστώ όλους πολύ!!!

 17. Ο/Η EmiGeorga λέει:

  Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη σελίδα σας και που φέρνετε στο φως αλήθειες που δεν τις ξέραμε καν εξαιτίας των media

 18. Ο/Η EmiGeorga λέει:

  Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη σελίδα σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s