Άλλο ένα (μεταθανάτιο αυτή τη φορά) «σκάνδαλο»

Με το που έγινε το Θρίλερ η νούμερο 1 επιτυχία παγκοσμίως, ρεκόρ που ακόμη δεν έχει καταρριφθεί, τον έλεγαν περίεργο, αγνοούσαν την τέχνη του, έλεγαν ψέματα πως ήθελε να αλλάξει το χρώμα του, γενικά τον παρουσίαζαν σαν τέρας. Εκείνος δε μιλούσε. Δοκίμασε να μιλήσει το 1993 και, όπως είδαμε, αντιμετωπίστηκε υποτιμητικά δεχόμενος ερωτήσεις όπως αν είναι παρθένος. Ξαναλέμε, 1993, όταν πλέον είχε καθιερωθεί ως ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης του πλανήτη κι όταν στο ταλέντο  του είχαν υποκλιθεί μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Φρεντ Αστέρ κι ο Φρέντυ Μέρκιουρι.

Το  1997 έκανε μια ακόμη απόπειρα να μιλήσει στα ΜΜΕ και να δείξει ποιος είναι. Φόρεσε το καπελάκι του, ντύθηκε νεανικά όπως ντυνόταν πάντα και, με την απλότητα που τον διέκρινε, δημόσια ζήτησε να μη τον αποκαλούν παράξενο παραλλάζοντας το επίθετό του από Τζάκσον σε Τζάκο. Μίλησε ανθρώπινα για τις έγνοιες του ως πατέρα, το φόβο του μην πουν και τα παιδιά του «παράξενα». Η φωνή του απαλή, το βλέμμα του αγνό, σχεδόν εφηβικό. Εξωπραγματικός για τα δεδομένα της κοινωνίας, μίλησε για ευγένεια σα να μιλούσε για κάτι δυσεύρετο, κάτι σχεδόν ανύπαρκτο. Ανύπαρκτη κι αυτή η εικόνα του για τον πολύ κόσμο.

Το 2009 είπαν ότι πέθανε. Για τους θαυμαστές αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Όχι, ο Μάικλ Τζάκσον δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή. Πέθανε από στενοχώρια. Αναγκάστηκε να παίρνει φάρμακα για να μπορεί να κοιμάται και να ανακουφίζεται από τους πόνους κι από χρόνιες αρρώστιες που είχε, δεν ήταν εθισμένος σε ουσίες, όπως επίσης ακούστηκε. Δεν ήταν ναρκομανής, ήταν υποχρεωμένος να λαμβάνει χρόνια φαρμακευτική αγωγή με νομίμως συνταγογραφημένα φάρμακα λόγω των προβλημάτων υγείας (πχ λύκος, μια από τις συνέπειες του οποίου ήταν η αϋπνία) αλλά και του ψυχολογικού πολέμου που του έκαναν τα ΜΜΕ. Μια μοιραία στιγμή, ένα τραγικό λάθος κι αυτό ήταν. Αυτό δε θα γινόταν, αν δε τον παρουσίαζαν σαν τέρας όλα αυτά τα χρόνια, αν δε του είχαν δημιουργήσει σκάνδαλα, αν, με λίγα λόγια, δεν πλήγωναν τον εγωισμό του, αυτόν που όλοι μας θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα ξέρατε όλα αυτά πριν το 2009; Όχι. Ξέρατε όλα τα αίσχη που έλεγαν τα ΜΜΕ αλλά όχι την αλήθεια και σίγουρα δεν ξέρατε τη δική του εκδοχή. Δε φταίτε εσείς. Φταίει η «γραμμή».

 Αυτά όλα καίνε τους θαυμαστές, γι’αυτό και σας είπαμε και σε άλλες αναρτήσεις ότι έκαναν τη α ή την β πράξη προς τιμή του. Οι θαυμαστές πλέον είναι η φωνή του και, έστω τώρα, τον υπερασπίζονται. Είτε ζητώντας την απόλυση του χ δημοσιογράφου που τον εξαπάτησε είτε στέλνοντας δημόσιες επιστολές προς παράγοντες της τηλεόρασης, όπως η Όπρα Γουίνφρι, διεκδικώντας μια δημόσια συγγνώμη για λογαριασμό του.

2010. Το τσίρκο γύρω από το όνομά του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζεται.

5 Νοεμβρίου 2010 ανακοινώνεται ένα μικρό δείγμα μερικών δευτερολέπτων από το τραγούδι του νέου του δίσκου, το τραγούδι Breaking news, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Δεκέμβριο (http://www.michaeljackson.com/us/news/watch-exclusive-teaser-%E2%80%9Cbreaking-news%E2%80%9D-michael-jackson%E2%80%99s-new-album-michael)

 Από μέρες διέρρεαν οι φήμες ότι το τραγούδι δεν ήταν γνήσιο κι ότι αυτό το έλεγαν και τα παιδιά του (http://www.tmz.com/2010/11/01/michael-jackson-prince-paris-album-sony-voice-fake-christmas/)

 6 Νοεμβρίου 2010 ακολουθεί η απάντηση υποτίθεται από τη μητέρα του, μέσω του ιστότοπου των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι και για την έκδοση του βιογραφικού βιβλίου της μητέρας του Μάικλ Τζάκσον JacksonSecretVault.com, ότι το τραγούδι δεν είναι γνήσιο. Απάντηση που έχει τη μορφή «πάρτε ένα πραγματικά γνήσιο του Μάικλ», καθώς η δημοσίευση περιελάμβανε ένα άλλο τραγούδι, το Opis none  (http://www.tmz.com/2010/11/06/michael-jackson-katherine-jackson-mj-song-opus-released-music-jackson-secret-vault/)

7 Νοεμβρίου 2010 από τον ίδιο ιστότοπο αναγκάζονται να πουν ότι η δημοσίευση του τραγουδιού δεν έγινε κατόπιν εντολής της μητέρας. Διάφοροι κοντινοί συγγενείς το αποκάλυψαν μέσω του twitter και το ΤΜΖ έκανε σχετικό άρθρο (http://www.tmz.com/2010/11/07/michael-jackson-katherine-jackson-howard-man-rift-song-opis-opus-none-authorized-jackie-jackson-tai-jackson/)

Τα νεύρα των θαυμαστών έχουν σπάσει. Το ενδιαφέρον απομακρύνεται για άλλη μια φορά από τη μουσική προσφορά του Τζάκσον και το όλο σκηνικό θυμίζει τσίρκο. Οι θαυμαστές απορούν με την οικογένεια, πλέον φοβούνται πως γίνονται κι αυτοί θύματα χειρισμού. Κι η κληρονομιά του Τζάκσον; Η μουσική του; Και τα παιδιά του; Εμπλέκουν και τα παιδιά του σε ιστορίες για τις οποίες όχι μόνο δεν έχουν ευθύνη και λόγο αλλά και δεν ταιριάζουν στο ήθος και την ηλικία τους, σκέφτονται οι θαυμαστές.

8 Νοεμβρίου 2010 αναμένεται να μεταδοθεί η συνέντευξη της μητέρας στην Όπρα Γουίνφρι, γυναίκας που, όπως είπαμε σε άλλες αναρτήσεις, θεωρείται ένα μη φιλικό προς το Μάικλ Τζάκσον πρόσωπο. Οργή για τους θαυμαστές. Όχι μόνο τους ενοχλεί το ότι θα αποκομίσει κέρδη στο όνομά του αλλά επιπλέον θα φιλοξενεί τα παιδιά του.

 Ως εδώ ήταν. Μετά από την επιστολή που έστειλαν στην Όπρα Γουίνφρι αλλά και το βίντεο που ετοίμασαν με στόχο τη δημόσια συγγνώμη αλλά και τη μη προβολή των παιδιών, οι θαυμαστές είναι και πάλι εδώ. Το περιστατικό με το νέο γνήσιο ή μη τραγούδι κι επιπλέον η ανάμειξη των παιδιών, η εμπλοκή τους στα ΜΜΕ, όλα αυτά τους εξοργίζουν και, ως ανάδοχοι γονείς και προστάτες της κληρονομιάς του Μάικλ Τζάκσον, έδρασαν ακαριαία. Και θέλουν να σαμποτάρουν αυτό τον ιστότοπο. Θα το καταφέρουν; Για’μας, λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει η πρόθεσή τους, σημασία έχει ότι ο Μάικλ Τζάκσον απέκτησε φωνή.

Η φωνή αυτή των θαυμαστών πλέον είναι τόσο δυνατή που έγινε άρθρο. «Τίτλος» αυτής της πρωτοβουλίας των θαυμαστών είναι το Michael Jackson’s fans united for his Legacy (MJFUL) (Ενωμένοι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον υπέρ της κληρονομιάς του). Εδώ σας παραθέτουμε το άρθρο του ΤΜΖ για τη νέα «δράση» των θαυμαστών:

 «Μια ομάδα θαυμαστών του Michael Jackson έχουν ενωθεί και ετοίμασαν  μια καυστική επιστολή προς τους ανθρώπους πίσω από JacksonSecretVault.com – «ζητώντας από την ιστοσελίδα να σταματήσει την εκμετάλλευση  του Michael Jackson, της πονεμένης μητέρας του, των αγαπημένων παιδιών του και της κληρονομιάς του». Η επιστολή περιέχει μια εκκαθαριστική λίστα παραπόνων κατά του ιστότοπου, μεταξύ των οποίων οι ενστάσεις τους είναι:

– Η εκμετάλλευση της ηλικιωμένης μητέρας του Michael Jackson στο εμπόριο, η πώληση και εμπορία από το Jackson Vault.

– Η χρησιμοποίηση και η μεσιτεία των παιδιών του Michael Jackson για να προωθήσουν εκδηλώσεις, εμπορεύματα και συνεντεύξεις.

– Η χρήση του υποτιμητικού όρου «Jacko» στην ιστοσελίδα του Jackson Vault και το δελτίο τύπου. Ένας υποτιμητικός όρος στον οποίο ο ίδιος Michael, εναντιώθηκε ανοιχτά και θεωρούσε ότι ήταν προσβλητικός.

Όλο αυτό συνέβη εξαιτίας της δημοσίευσης  ενός τραγουδιού στο JacksonSecretVault.com – το οποίο αρχικά καταχωρήθηκε ως ένα νέο τραγούδι που είχε την ευλογία της Katherine Jackson … αλλά που αργότερα αποφασίστηκε να μην είναι (νέο).»

http://www.tmz.com/2010/11/07/michael-jackson-jacksonsecretvault-website-katherine-jackson-breaking-news-opis-none-howard-mann/

 Εδώ θα δείτε την επιστολή των θαυμαστών από παραπομπή που δίνει το ίδιο το ΤΜΖ: http://tmz.vo.llnwd.net/o28/newsdesk/tmz_documents/1107_jackson_docs_2.pdf

Συντάκτης: Μελ

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com/ .

Διαβάστε επίσης: Να τι έκανε ο Michael Jackson με τα παιδιά!

Advertisements
This entry was posted in Τέχνη, θαυμαστές, μετά θάνατον and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Άλλο ένα (μεταθανάτιο αυτή τη φορά) «σκάνδαλο»

  1. Ο/Η Λένα λέει:

    Ο ΜΑΙΚΛ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ Η ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν κάποιοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΣΧΕ. Όσοι έχουν κάνει τον κόπο να μάθουν πέντε πράγματα για εκείνον, γνωρίζουν ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους ναρκωτική ουσία, μέχρι την στιγμή του ατυχήματος κατά την διάρκεια του διαφημιστικού της pepsi.

    «As corny as it sounds, natural highs are the greatest highs in the world. The stars, the mountains, children, babies smiling are just magic.»/ «I’ve never tried marijuana and I don’t want to try it. I’ve never tried any of those things. I’m not interested in it. I’m happy the way I am. I don’t even like the word ‘high’. If I want to feel free with my mind, I’ll go walk the beach, read a beautiful book or write a song»/ «I myself have never tried drugs — no marijuana, no cocaine, nothing. I mean, I haven’t even tried these things. Forget it. This isn’t to say we were never tempted. We were musicians doing business during an era when drug use was common. I don’t mean to be judgmental — it’s not even a moral issue for me — but I’ve seen drugs destroy too many lives to think they’re anything to fool with.»

    Ύστερα από αυτό το συμβάν χρειάστηκαν επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Μην ξεχνάμε επιπλέον την καταπόνηση του σώματός του και τους πόνους στα πόδια από τον χορό τόσων χρόνων (είναι συχνό φαινόμενο οι χορευτές να παθαίνουν το λεγόμενο πέλμα των χορευτών, που είναι πολύ επώδυνο), αλλά και στη μέση, στα κόκαλα και στις αρθρώσεις λόγω του λύκου που χειροτέρευε με τα χρόνια. Η κατανάλωση παυσίπονων ήταν απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αφόρητοι πόνοι στο κεφάλι από το κάψιμο και τις επεμβάσεις, αλλά και στο σώμα από τα διάφορα ατυχήματα και τραυματισμούς που είχε κατά καιρούς (πχ. ατύχημα στο Μόναχο το 1999 κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπου η γέφυρα πάνω στην οποία στεκόταν έπεσε απότομα από ύψος 50 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη…).

    Μαζί με τους σωματικούς πόνους, είχε να αντιμετωπίσει και τον ψυχολογικό/συναισθηματικό πόνο αφού οι πάντες είναι εναντίον του και τον λιθοβολούν, γεγονός που συνέβαλε και στο πρόβλημα της αϋπνίας για το οποίο παραπονιόταν χρόνια και προσπαθούσε ν’ αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό τρόπο. Το τελευταίο σίγουρα επιδεινώνονταν ως ένα βαθμό εξαιτίας του άψογου επαγγελματισμού και της τελειομανίας που τον διέκρινε, όπως επίσης εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής και συναισθηματικής του κατάστασης λόγω των ψεύτικων και κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος του το 1993 και 2003, λόγω του πολέμου που δεχόταν από την μουσική βιομηχανία και τη δισκογραφική του εταιρεία το 2001 για χάρη του περιβόητου καταλόγου με τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών, λόγω της χαμένης/τραυματικής παιδικής ηλικίας και της μοναξιάς που βίωνε, αφού δεν υπήρχε ένας άνθρωπος κοντά του που να μπορεί να τον εμπιστευτεί, χωρίς να τον μαχαιρώνει πισώπλατα, λόγω των ψεμάτων και των φημών που κυκλοφορούσαν εναντίον του τα Μ.Μ.Ε, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΑΫΠΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ.

  2. Παράθεμα: Να τι έκανε ο Michael Jackson με τα παιδιά! | The truth about Michael Jackson

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s