MJacksonTruth 1 χρόνος κι 1 μήνας

Γενικά 

Κι έφτασε η στιγμή να κάνω έναν απολογισμό για τον 1 χρόνο ύπαρξης του ιστολόγιου. 1  χρόνο κι 1 μήνα, για την ακρίβεια. Δύσκολη στιγμή κι ίσως γι’αυτό την καθυστέρησα.

Καταρχήν να διευκρινίσω πως, όταν αποφάσισα να το δημιουργήσω αυτό το ιστολόγιο, μέσα μου υπήρχε έντονη η ανάγκη να υπερασπιστώ τον Μάικλ Τζάκσον, να διαδώσω την αλήθεια που πχ η γειτόνισσα που είχα όταν έμενα στο νησί δε γνώριζε και τον χλεύαζε, ενώ ο άνδρας της κι η ίδια ήταν πολύ υποδεέστεροί του. Ξέρω τι λέω. Έτσι απλά, λες κι ήταν δικός μου άνθρωπος, η συνείδησή μου δεν μπορούσε να δεχτεί ότι υπέστη τέτοια αδικία.  Δε χωρούσε το μυαλό μου ότι α) είναι δυνατό να ασχολούνται με το αν άλλαξε μύτη ή αν υπήρξε όντως παιδεραστής τη στιγμή που δικαιώθηκε πανηγυρικά κι όλ’αυτά ενώ είχαμε να κάνουμε με ένα υπόδειγμα ανθρώπου, δηλαδή μιλάμε για παραμόρφωση της πραγματικότητας όχι απλά 100% αλλά χ 1.000, β) αγνοούσαν το έργο του. Εννοώ σκόπιμα το αγνοούσαν.  Το ωραίο ξέρετε ποιο είναι; Ότι στην πορεία ανακάλυψα πως κι άλλοι θαυμαστές απ’όλο τον κόσμο είχαν ξεκινήσει παρόμοια προσπάθεια, ενώ λίγο μετά το mjacksontruth, κι αυτό χωρίς συνεννόηση ή να γνωριζόμαστε, και στην Ελλάδα ξεκίνησαν παρόμοια ιστολόγια. Όλοι για τον ίδιο λόγο, όλοι αφιλοκερδώς, με μόνο γνώμονα την αγάπη προς έναν άνθρωπο και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ένας χρόνος λοιπόν πέρασε και χαίρομαι που το mjacksontruth  υπάρχει ακόμη, έμαθα να φτιάχνω και βίντεο (αυτό δεν το είχα προβλέψει), το ιστολόγιο απέκτησε το δικό του καναλάκι στο youtube, το http://www.youtube.com/user/mjacksontruth?feature=mhee και γενικά υπήρχε μια εξέλιξη. Έζησα και απογοητεύσεις και ανταγωνιστική συμπεριφορά και άρνηση, γενικά έμαθα πολλά μέσα από αυτή την περιπέτεια αλλά τα αρνητικά δεν είναι σημαντικά. Και τι όμως στη ζωή δεν περιλαμβάνει και αρνητικά σημεία; Έζησα και χαρούμενες στιγμές, με κορυφαία τη «συνάντηση» με τον Μάρσιο από τη Βραζιλία ο οποίος, χωρίς να είναι θαυμαστής, έπαιξε σε κιθάρα ένα τραγούδι του Τζάκσον και, όταν του παρουσίασα το βίντεο  με δική του μουσική επένδυση, μου είπε ότι συγκινήθηκε και σχεδόν δάκρυσε επειδή, ενώ είμαστε τόσο μακριά, κάναμε κάτι από κοινού. Και νόμιζα ότι κάτι τέτοια γλυκούλικα τα λένε μόνο γυναίκες. Αλλά, όχι, τα λένε και άνδρες, όπως ο Μάρσιο, που ενίοτε παίζουν και μέταλ. Πάμε όμως στον απολογισμό.

Ποσοτικά

Ποσοτικά τα νούμερα με ικανοποιούν. Φυσικά κάποιος που δέχεται κατά μέσο όρο πάνω από 1.000 επισκέψεις την ημέρα θα γελάσει. Και καλά θα κάνει. Με τη διαφορά ότι το mjacksontruth δεν είναι γενικού ενδιαφέροντος αλλά αντίθετα πολύ πολύ ειδικού. Κι έτσι για’μένα είναι επιτυχία το ότι, ενώ, για παράδειγμα, υπήρξε 1 μήνας απόσταση μεταξύ 2 αναρτήσεων, το mjacksontruth συνέχιζε να δέχεται επισκέψεις σε καθημερινή βάση. Έστω 10 αλλά τις δεχόταν. Χωρίς κάτι νέο, χωρίς διαφήμιση. Από τις αναζητήσεις μάλιστα φαίνεται ότι έχει περάσει στη συνείδηση κάποιων ότι υπάρχουμε, ενώ επίσης προκύπτει ότι δεν είμαστε καθόλου αμελητέα πηγή για το google.

Ποιοτικά

Εδώ έχουμε και θετικά και αρνητικά. Συγκεκριμένα:

α) δεν είδα ούτε ένα σχόλιο σε κάποιες από τις αναρτήσεις, που να λέει κάτι στο στυλ «δεν τα ήξερα όσα λέτε, άλλαξα γνώμη τώρα». Γιατί αυτό ήθελα και θέλω. Περίμενα ο αναγνώστης (ο αδαής, όχι ο θαυμαστής) να πέσει από τα σύννεφα που η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική απ’όσα  επί χρόνια μας παρουσίαζαν. Για να’μαι ειλικρινής, αυτό δε με στενοχωρεί τόσο και σ’αυτό με βοήθησε το youtube, όπου τα περισσότερα  like στα βίντεο προέρχονται κυρίως από ξένους. Διαπίστωσα δηλαδή ότι, σε αντίθεση με ό,τι πίστευα, οι ξένοι είναι πιο εκδηλωτικοί. Ίσως εμείς να είμαστε πιο εκδηλωτικοί στην έκφραση των δικών μας συναισθημάτων,

β) τα πιο δημοφιλή κείμενα είναι, ας πούμε, πιο πικάντικα. Χωρίς παραπάνω σχολιασμό, για αυτονόητους λόγους.

ΩΣΤΟΣΟ υπάρχει ένα τρίτο στοιχείο που με κάνει να πιστεύω ότι το mjacksontruth πέτυχε ποιοτικά κι αυτό είναι το ότι ΕΙΧΑΝ ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ. Το λέω λαβαίνοντας υπόψη τα στατιστικά, όπου, για παράδειγμα, σε σύνολο 12.618 ως τη στιγμή που γράφω επισκέψεων του mjacksontruth, η ανάρτηση Μαικλ Τζάκσον: η κατάφορη αδικία είχε 309 επισκέψεις, κατέχοντας τη δεύτερη θέση. Να προσθέσω ότι αυτό δε σημαίνει πως διαβάστηκε μόνο 309 φορές κι αυτό γιατί τα άρθρα, όταν είναι πρόσφατα, διαβάζονται και από την κεντρική σελίδα, οπότε δε δέχονται ξεχωριστό κλικάρισμα με άνοιγμα στη δική τους (αυτόνομη) διεύθυνση. Δυστυχώς οι γνώσεις μου ακόμη δεν είναι τόσες που να μπορώ να εμφανίζω (και για οικονομία χώρου κιόλας) μόνο ένα μέρος των άρθρων. Περίπου 15 θέσεις πιο κάτω, με 120 αναγνώσεις, είναι η ανάρτηση Το φιλανθρωπικό έργο του Μάικλ Τζάκσον κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί τις 2 αναρτήσεις τις χωρίζει διάστημα μεγαλύτερο των 5 μηνών οπότε είναι λογικό το φιλανθρωπικό έργο να έχει λιγότερες αναγνώσεις. Συνεπώς τα άρθρα με αξιόλογο περιεχόμενο διαδόθηκαν κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Οι 3 πιο συχνές αναζητήσεις

jackson
truth

123

michael
jackson

60

μαικλ
τζακσον 2010

            57

Να πω σ’αυτό το σημείο πως, μεταξύ των αναζητήσεων, ευτυχώς, είναι πολλές κι αυτές που περιέχουν τη λέξη «αλήθεια» κι αυτό είναι ενθαρρυντικό γιατί δείχνει ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, ενώ επίσης κάποιες αφορούν το ιστολόγιο κι αυτό φυσικά είναι ενθαρρυντικό για το ίδιο 🙂 Τέλος υπήρχαν και πολλές αναζητήσεις που αφορούν τον ίδιο τον Μάικλ Τζάκσον ΤΩΡΑ. Πολλοί αναρωτιούνται αν ζει και αρκετοί έψαχναν τρόπο επικοινωνίας. Ομολογώ πως αυτούς τους χαίρομαι πολύ αλλά δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό.

Τα 3 πιο δημοφιλή κείμενα

29 Αυγούστου 2010. Το δώρο στον Μαικλ Τζάκσον για τα 52α γενέθλιά του

403

Μαικλ Τζάκσον: η κατάφορη αδικία

309

Φιλικές σελίδες

270

Χάρη σ’εσένα, κανείς δε θα ξαναδεί τον Μάικλ Τζάκσον στη σκηνή, επειδή
τον σκότωσες!!!

245

Αγαπημένη ανάρτηση

Αγαπημένη δική μου ανάρτηση είναι το Ο αθώος, παιδικός κι αστείος Μάικλ Τζάκσον που στην ουσία περιέχει ένα βίντεο. Αγαπώ αυτή την ανάρτηση κι ειδικά μερικά δευτερόλέπτα αυτού του βίντεο γιατί δείχνουν την παιδική του πλευρά και την απλότητά του. Θυμάμαι πως, όταν έφτιαξα το βίντεο, έψαχνα για κάτι άλλο και τότε πρόσεξα αυτά τα δευτερόλεπτα, τότε που γέλασε σαν παιδάκι επειδή ένα παιδικό του όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτό το βίντεο είναι το πιο δημοφιλές κι εκείνη τη μέρα μου έφτιαξε τη διάθεση.

Ευχαριστίες

Εννοείται ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στη Λένα η βοήθεια της οποίας υπήρξε πολύ σημαντική κι αυτό όχι μόνο για το πρακτικό κομμάτι αλλά και για το ψυχικό. Θυμάμαι, για παράδειγμα, όταν κάναμε ένα από τα μεγαλύτερα άρθρα, το Χάρη σ’εσένα, κανείς δε θα ξαναδεί τον Μάικλ Τζάκσον στη σκηνή, επειδή τον σκότωσες!!!, μας πήρε 3 μήνες μαζί με τις μεταφράσεις των υπότιτλων. Αυτό μόνο ένας τρελός θα το έκανε και φυσικά άνεργος τρελός, όχι σαν εμάς που από τη μια είχαμε τις δουλειές μας κι από την άλλη αφιερώσαμε και ελεύθερο χρόνο ξεκούρασης και το χρόνο των διακοπών των Χριστουγέννων. Προσωπικά, επειδή έκανα το 90% των μεταφράσεων των βίντεο μαζί με την επεξεργασία, μόνο για τα βίντεο ξόδεψα περίπου 10 μέρες. Ε αυτό μόνο ένας σαν τη Λένα θα το καταλάβαινε ή δε θα το κατέκρινε και γι’αυτό η παρουσία της ήταν πολύτιμη. Τέλος σε όλη αυτή την προσπάθεια μεγάλος βοηθός υπήρξε το www.tromaktiko.gr χωρίς καν να γνωριζόμαστε. Εξίσου σημαντικός βοηθός όχι μόνο για τη διάδοση των άρθρων αλλά γιατί έστω και το ότι αναδημοσίευε κάτι ήταν σαν ηθική στήριξη.

Advertisements
This entry was posted in Army of love. Bookmark the permalink.

8 Responses to MJacksonTruth 1 χρόνος κι 1 μήνας

 1. Ο/Η mayashome λέει:

  Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά. Προσωπικά δεν ήμουν θαυμάστρια του Μάικλ. Τα περισσότερα χρόνια δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον άνθρωπο . Όταν όμως πέθανε έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και το βρήκα ενδιαφέρον. Σιγά-σιγά το ενδιαφέρον μου μετετράπη σε θυμό και μετά σε οργή καταλήγοντας χωρίς να το καταλάβω σε πένθος. Αυτό παθαίνουμε οι άνθρωποι όταν χάνουμε κάποιον αναντικατάστατο. Ακόμα και σήμερα πάνω από δύο χρόνια τώρα πενθώ.
  Δυστυχώς η ανθρώπινη φύση είναι πολύ άγρια και εγωιστική.
  Συνέχισε αυτό που κάνεις, είναι πολύ ωραίο, αν και στο τόπο μας είμαστε πολύ πίσω για να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Λόγω της ηλικίας μου (είμαι λίγο μικρότερη από τον Μάικλ) θυμάμαι όταν ο Μάικλ μεσουρανούσε και άφηνε τους πάντες με ανοικτό το στόμα εδώ στη Ελλάδα το τόπ τραγούδι της εποχής ήταν (Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια) και οι ίδιοι άνθρωποι είχαν και έχουν το θράσος να κρίνουν έναν καλλιτέχνη τέτοιου μεγέθους.
  Ο Μάικλ δεν χρειάζεται δικαίωση. Η ιστορία τον έχει ήδη δικαιώσει, οι υπόλοιποι είναι τόσο μικροί που ούτε τη σκέψη τους, ούτε τα λόγια τους ούτε τα γραπτά τους θα θυμάται ο κόσμος σε λίγο καιρό.

 2. Ο/Η MJacksonTruth λέει:

  Καλώς ήρθες, Μάγια. Μ’αρέσει η περίπτωσή σου γιατί, αν μη τι άλλο, δείχνει πως ψάχνεις και σκέφτεσαι και φυσικά είσαι δίκαιη. Τώρα για το αν δικαιώθηκε δεν είμαι σίγουρη. Και το λέω γιατί ανθρωπάκια κάθε ηλικίας (από 11 ως…άγνωστο) με το που ακούν το όνομά του αμέσως λένε κάτι γελοίο όπως «δε μ’αρέσει για τη ζωή που έκανε». Μου το είπε τις προάλλες ένας 40άρης…και ήρεμα κατέρριπτα ένα ένα όσα έλεγε. Κι όταν του είπα για τη λεύκη, δεν είπε καν ένα «έλα ρε, υπάρχει τέτοια αρρώστια;». Που κανονικά θα έπρεπε να φρίξει που, ενώ έπασχε από αρρώστια, είπαν ψέματα ότι ήθελε ν’αλλάξει το χρώμα του. Και συνεχίσαμε, ήρεμα εγώ, αυτός ήταν σα να μην άκουγε. Κι ούτε ένα παράδειγμα δε μου έφερε του τι ζωή έκανε ο Μάικλ. Που ούτε έπινε, ούτε με ναρκωτικά έμπλεξε, ούτε, ούτε, ούτε. Μέχρι και για το ότι βραβεύτηκε για τις φιλανθρωπίες του είπα και δεν αντέδρασε, δεν αναρωτήθηκε για ποιο λόγο διαστρέβλωσαν την αλήθεια. Θα συμπληρώσω ότι, εκτός του ότι η ζωή του Μάικλ ήταν προς μίμηση, η ζωή του συνομιλητή μου (το παράδειγμά του) ήταν 1000 φορές χειρότερη μόνο και μόνο γιατί δε σκέφτεται, έχει άποψη χωρίς να έχει ελέγξει αν όσα πιστεύει στέκουν.Μακάρι να έχει δικαιωθεί, όπως λες ή έστω να δικαιωθεί. Ελπίζω να τα ξαναπούμε. Αλήθεια έχεις μπλογκ εσύ;

 3. Ο/Η mayashome λέει:

  Ο Μάικλ είχε αυτή την εξέλιξη γιατί ήταν πολυσύνθετος άνθρωπος. Είχε τις αδυναμίες ενός παιδιού, την δύναμη ενός άντρα, την εξυπνάδα ενός στρατηγού , τη καλοσύνη ενός αγγέλου και θεϊκό ταλέντο. Ήταν φυσικό σ΄έναν κόσμο γεμάτο μετριότητες, τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες, να βρεθούν αυτοί που θα ζούσαν, σαν τα παράσιτα, από την λάμψη ,και τη δουλειά του Μάικλ. Τέτοιοι τύποι φτάνουν εκεί, που το φυσιολογικό μυαλό ενός ανθρώπου δεν διανοείται.

  ¨Όσο έξυπνος και αν ήταν δεν μπορούσε να απαλλαγή από την τιμιότητα και την καλοσύνη του έτσι ώστε να το παλέψει σαν ίσος προς ίσο. Κατέστρεψαν την ψυχή του και ένας καλλιτέχνης τι έχει πάνω απ΄όλα; Ψυχή και πάθος. Μετά από αυτό πάλι θέλησαν να τον εκμεταλλευτούν οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. (Εδώ βέβαια διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το τι ακριβώς συνέβη. Εκ των υστέρων κρίνω, πως κάποιοι που έχουν σχέδια για το μέλλον μας δηλαδή να μας παγκοσμιοποιήσουν, πριν προχωρήσουν στα σχέδια τους, απομακρύνουν από τα πόδια τους όποιον μπορεί να τους φανεί εμπόδιο. Ο Μάικλ παρ΄όλο τον πόλεμο που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια διατήρησε τους θαυμαστές του. Απόδειξη ότι ξεπουλούσε τα εισιτήρια από τις πρώτες ώρες που τα διέθεσαν στο κοινό. Κανείς από αυτούς δεν ήθελε τον Μάικλ να λαμβάνει δράση. Κοιτώντας τα video από τις συναυλίες αναρωτιέμαι ποιός θα μπορούσε σήμερα να συγκεντρώσει τόσο κόσμο που ΄να παραληρεί με την παρουσία του στη σκηνή. ΚΑΝΕΙΣ.- )

  Υπάρχουν και στη Ελλάδα παραδείγματα απομάκρυνσης ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι εμπόδιο στα σημερινά γεγονότα.Βλέπε- Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Σωκράτης Γκιόλιας τα πιό πρόσφατα, και αρκετά στο παρελθόν.
  ¨Οπως και νάχει όμως σου λέω πως η κόρη μου 7 χρονών σήμερα γνωρίζει όλα τα τραγούδια του Μάικλ, τα σιγομουρμουρίζει, όταν νοιώθει μοναξιά θέλει να της τα βάζω, ξεχωρίζει τη φωνή του ανάμεσα σε όλους τους καλλιτέχνες και τον λατρεύει σαν να τον έχει ζήσει. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
  Καλό σου ξημέρωμα παέι 2 π.μ.

 4. Ο/Η mayashome λέει:

  Δεν έχω blog, μόνο μία συλλογή στο fhotobucket:
  http://s1123.photobucket.com/home/mayamj/index#!cpZZ4QQtppZZ20,αν γράψεις σχόλιο ενημερώνομαι .

 5. Ο/Η MJacksonTruth λέει:

  Τι να σου πω τώρα; Χάρηκα που συναντηθήκαμε. Επισκέφτηκα τη συλλογή σου, είδα πως πήγες και Σύνταγμα. Μπράβο για όλες τις φωτογραφίες έστω κι αν δεν είναι δικές σου. Δυστυχώς με το photobucket δεν έχω καλές σχέσεις ώστε ν’αφήσω μήνυμα (κάπου κολλάει, κάτι κάνει…) Χαίρομαι διπλά για τον προβληματισμό περί παγκοσμιοποίησης κι ακόμη και σύνδεσης με τον Μάικλ (φοβάσαι και να το πεις). Στο «Γιατί αγαπάμε Μάικλ Τζάκσον » κάνω μια μικρή νύξη γιατί το πιστεύω πως κατά βάθος ήταν αντιπαγκοσμ. Ηταν υπέρ με την έννοια του δεν πρέπει να μαλώνουν οι λαοί μεταξύ τους και όλοι πονάμε το ίδιο αλλά μάλλον ήταν εναντίον από την πολιτική διαχείριση. Αλλά το σύστημα καλά κρατεί. Του κόλλησαν τις γνωστές δυσφημιστικές ταμπέλες κι άντε ο άλλος να καταλάβει ότι ο άνθρωπος έκανε πολιτική και μάλιστα ότι προσπαθούσε ακόμη και γι’αυτόν που τον έβριζε.

 6. Ο/Η mayashome λέει:

  Καλησπέρα MJacksonTruth, σκέφτηκα να γράψω γιατί τάχω πάρει.
  Ψάχνοντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες για τη συλλογή μου, πέφτω πάνω σε κάποια παλιότερα άρθρα και τα διαβάζω. Διαπιστώνω πως είχε στηθεί ολόκληρη βιομηχανία λασπολογίας εναντίον του Μάικλ. Άρθρα τα οποία θα στεναχωρούσαν ακόμα και ενόχους. Αυτοί βέβαια που αρθρογραφούσαν παλιά διατηρούν αναρτημένα τα άρθρα τους με μόνη διαφορά πως δεν τον αποκαλούν πιά jacko αλλά MJ. Έβγαλαν τόσα χρήματα στο παρελθόν κακοποιώντας τον και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Λυπάμαι πάρα πολύ και θυμώνω. Αλλη μία φορά μπράβο για όσα κάνεις.

 7. Ο/Η MJacksonTruth λέει:

  Ακριβώς! Η Αφροδίτη Τζόουνς, δημοσιογράφος που παλιά ήταν εναντίον του, ομολόγησε αυτό ακριβώς που λες και, παρακολουθώντας τη δίκη του 2005, κατάλαβε τι σκευωρία με σκοπο το χρήμα είχε στηθεί γύρω από τ’όνομά του και άλλαξε πορεία 180 μοιρών! Ηταν από αυτές που συμμετείχαν στον εξευτελισμό του κι όταν κατάλαβε πως ήταν άγιος άνθρωπος, άλλαξε στάση απέναντί του. Αξίζει να πάρεις το βιβλίο της (στα αγγλικά). Νομίζω μάλιστα πως η γυναίκα έχει πάθει «ψύχωση» γιατί ως σήμερα, όπως κι ο δικηγόρος του, ασχολείται ακόμη. Στο άρθρο της Λένας «Κατάφορη αδικία» γίνεται αναφορά σ’αυτό (θα σου βάλω στο τέλος το λινκ). Να πω την αλήθεια πάντως επέλεξα να ασχολούμαι κυρίως με τη θετική πλευρά με το σκεπτικό η πληροφόρηση που τον αφορά να είναι αυτή η αλήθεια, η θετική. Δηλαδή να ψάχνεις στο ίντερνετ πληροφορίες για τον Μάικλ (καλή ώρα, όπως έκανες εσύ) και να πέφτεις σε θετικές έννοιες. Φοβάμαι πως ακόμη και το «ήταν αθώος» αναπαράγει τη σύνδεση του ονόματός του με τα αρνητικά. Γι’αυτό και τα άρθρα σχετικά με κατηγορίες κλπ είναι μετρημένα και δε σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο (εκτός από 1 που έχω υπόψη). Στο λέω σε περίπτωση που θες λεπτομέρειες. Αν θες λεπτομέρειες, δες το μπλογκ http://theun-blindzone.blogspot.com/ που αναφέρεται πολύ σ’αυτά. Ασχετο αλλά μη λες μπράβο (ντρέπομαι) κι η όποια ικανοποίηση θα είναι ο κόσμος να μάθει τον πραγματικό Μάικλ και να μετανιώσει που αναπαράγει τις αδικίες. Πραγματικά…Να είσαι καλά πάντως για τη θετική σου διάθεση. 🙂

  Το «Η κατάφορη αδικία» είναι εδώ: https://mjacksontruth.wordpress.com/2010/08/18/%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%bb-%cf%84%ce%b6%ce%ac%ce%ba%cf%83%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bc%ce%b5/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s