ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΤΟ ΝΤΕΜΕΡΟΛ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

2011 Η ΔΙΚΗ

Εχθές ξεκίνησε η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρει. Δεν είχα σκοπό ν’ασχοληθώ με το θέμα αλλά το κάνω γιατί βλέπω πως υπάρχει ενδιαφέρον και πολύ φοβάμαι πως η αλήθεια θα χαθεί για άλλη μια φορά. Ο κύριος λόγος όμως που με έβγαλε από τη σιωπή μου είναι ότι άλλη μια φορά φαίνεται πως ο Μάικλ Τζάκσον γίνεται θύμα εκμετάλλευσης. Εχθές ακόμη, εν μέσω της δίκης, προβλήθηκε ένα ηχητικό απόσπασμα που υποτίθεται είναι του ίδιου. Μια φωνή αλλοιωμένη, καταβεβλημένη, φωνή υπνοβάτη. Είναι ο Μάικλ Τζάκσον αυτός; Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ναι με βεβαιότητα. Η αρχική μου αντίδραση ήταν αρνητική. Ωστόσο, για λόγους καθαρά αρχειακούς, ανέβασα κι εγώ το απόσπασμα αυτό στο youtube. Ακόμη κι αν δεν είναι η φωνή του Μάικλ Τζάκσον, το βίντεο έχει πλέον τη θέση του στην ιστορία του. Ακούστε

Εκείνο όμως που με εξόργισε (ναι, οκ στις μέρες που ζούμε κι άλλα με εξοργίζουν, δε το
συζητάμε) είναι ότι, ενώ ήμουν online, ξαφνικά μου ήρθαν ειδοποιήσεις από το κανάλι και πρόσεξα ότι το βίντεο είχε μεγάλη απήχηση. Πάνω από 100 προβολές σε λιγότερο από 1 ώρα. Είμαι σίγουρη πως ως το βράδυ, που θα έχουν ξυπνήσει κι οι φίλοι από την άλλη άκρη της γης μας, θα έχουν ανέβει κι άλλο.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

Ε ξέρετε τι σκέφτηκα; Ότι οι άνθρωποι είναι τρομολάγνοι. Για μια στιγμή σκέφτηκα να κατεβάσω το βίντεο.  Όχι, δε θα το κάνω. Αυτή θα είναι η «τιμωρία» τους. Αν τέτοια θέλουν, ας γεμίζουν τον εγκέφαλό τους με τέτοιο υλικό. Αν εκτιμούν τέτοιου είδους βίντεο περισσότερο πχ από τα ποιήματα που έχω οπτικοποιήσει, τότε αυτή είναι η τιμωρία τους, μόνοι τους αυτοπαγιδεύονται στην ασχήμια. Γιατί ασχήμια; Γιατί, ενώ δικάζεται ένας άνθρωπος για το θάνατο ενός άλλου, κάποιοι ανάγουν τη δύσκολη στιγμή σε πρώτη είδηση. Ο κόσμος συγκινείται από τη δύσκολη στιγμή του Μάικλ Τζάκσον, θέλει να τον ακούσει να πονάει και δε συγκινείται από το ότι προκλήθηκε ένας θάνατος εξαιτίας ιατρικού λάθους.

Έχω πολλά να σας πω. Πολλά που προκύπτουν από επίσημα δημοσιεύματα και καταδεικνύουν αυτό το ιατρικό λάθος. Δεν το έκανα ως τώρα γιατί βασικός σκοπός του ιστολόγιου https://mjacksontruth.wordpress.com είναι η προβολή της θετικής πλευράς του Μάικλ Τζάκσον. Ήθελα και θέλω να μιλήσω για την αλήθεια που δεν ειπώθηκε. Γι’αυτό και τα άρθρα για τις κατηγορίες και τα ψεύδη είναι συγκριτικά  λίγα. Γι’αυτό κάνω μια έκκληση. Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε ή διαβάζετε. Αυτό.

ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ – ΝΤΕΜΕΡΟΛ

Να πω συνοπτικά για την ιστορία πως ο Μάικλ Τζάκσον λέγεται ότι πέθανε επειδή ο γιατρός του χορήγησε προποφόλ/ντεμερόλ. Απ’όσα μαθαίνουμε, οι δυο αυτές ουσίες χορηγούνται σε περιβάλλον νοσοκομείου και μόνο από γιατρό που μπορεί να κάνει σωστή χρήση. Ο δε λόγος που ενδεχομένως ο Μάικλ Τζάκσον χρειαζόταν τέτοιου είδους «φροντίδα» έχει να κάνει με την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του και φυσικά της κακής ψυχολογίας του. Ο Μάικλ Τζάκσον, με όλα όσα έχει περάσει, έπασχε από αϋπνίες. Τόσο απλά. Ούτε ναρκομανής ήταν ούτε παράνομες πράξεις έκανε ούτε έπαιζε μόνος του το γιατρό.

Όσο για το ντεμερόλ, προσωπικά το πιστεύω. Έγραψε και ομότιτλο τραγούδι το οποίο ευτυχώς έχουμε στα ελληνικά χάρη στην Αθηνά (http://www.youtube.com/user/KINGMJATHINA).

Ίσως και να επηρεάστηκε από την ιστορία του ηθοποιού Μπέλα Λουγκόζι, ηθοποιός που έκανε καριέρα κυρίως ενσαρκώνοντας ρόλους σε ταινίες τρόμου και είχε εξάρτηση από την ουσία αυτή. Ας δούμε λίγο την ιστορία του:

Ο Béla Ferenc Dezső Blaskó ( 20 Οκτωβρίου 1882- 16 Αυγούστου 1956), γνωστός ως Μπέλα Λουγκόζι, ήταν ένας Ουγγαρός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ήταν κυρίως γνωστός για το ρόλο του κόμη δράκουλασε μια παράσταση του Μπροντγουέι και στη μετέπειτα κινηματογραφική εκδοχή, καθώς και για τη συμμετοχή του σε μερικές από τις β διαλογής ταινίες του Εντ Γουντ τα τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Τον Λουγκόζι τον προσέγγισαν το καλοκαίρι του 1927 για να πρωταγωνιστήσει σε μια παραγωγή του Μπροντγουέι, σε απόδοση των Χάμιλτον Ντέιν και Τζον Λίβεράιτ, βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Η παραγωγή Horace Liveright ήταν επιτυχής, καθώς περιελάμβανε 261 παραστάσεις πριν κάθε περιοδεία. Σύντομα τον κάλεσαν στο Χόλυγουντ για να υποδύεται χαρακτήρες στις πρώτες ταινίες με ομιλία.

Ο Λουγκόζι παντρεύτηκε την Hope Lininger, που ήταν η 5η σύζυγός του, το 1955. Εκείνη είχε υπάρξει θαυμάστριά του και του έγραφε γράμματα όταν εκείνος ήταν στο νοσοκομείο
προσπαθώντας να αναρρώσει από την ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΜΕΡΟΛ.

Ο Λουγκόζι πέθανε φορώντας τα ρούχα του δράκουλα. (πηγή:http://en.wikipedia.org/wiki/Bela_Lugosi)

Προσωπικά τελείως τυχαία είδα την ταινία του Τιμ Μπέρτον «Εντ Γουντ» κι εκεί έμαθα για τον ηθοποιό. Αμέσως έκανα το συσχετισμό: ηθοποιός των θρίλερ-ντεμερόλ-Μάικλ Τζάκσον που λάτρευε τα θρίλερ-Μάικλ Τζάκσον έγραψε το τραγούδι Ντεμερόλ.

Όλο αυτό μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Βλέπω και πάλι τον παιδικό χαρακτήρα του Μάικλ Τζάκσον, την αδυναμία του (τις στιγμές βέβαια που δεν ήταν δυνατός), το «κάνω ό,τι μπορώ να κάνω αυτό που θέλω». Να ήταν το ντεμερόλ μια παγίδα, ένα λάθος του; Αν ισχύει, σίγουρα ήταν ένα λάθος. Όχι όμως λόγος να τον κατηγορούμε και να αγνοούμε τόσο το καλλιτεχνικό έργο του όσο και την προσωπικότητά του.

ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ 

Στο θέμα των ημερών. Να πω για την ιστορία πως επίσημα η δίκη θα ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου 2011 και πως, σύμφωνα με το ΤΜΖ (http://www.tmz.com/2011/09/26/michael-jackson-son-prince-testify-with-strings-attached-death-witness-conrad-murray-trial-stand-propofol-in-the-room-death-dead-died/
) θα κληθούν να παραστούν ως μάρτυρες και τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του που λέγεται ότι ήταν μπροστά σε όσα υποτίθεται διαδραματίστηκαν στις 25/6/2009.

Θέλω να τονίσω ότι θα ακουστούν  πολλά παράλογα και, όπως γίνεται συνήθως, προσβλητικά για τον ίδιο. Έκκληση για  σεβασμό και επιφύλαξη σε ό,τι διαβάσετε ή ακούσετε.

Ενημέρωση 28/9/2011: το ΤΜΖ αναφέρει ότι, όταν έφτασε το «ΕΚΑΒ», ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ήδη νεκρός (πηγή: http://www.tmz.com/2011/09/28/michael-jackson-manslaughter-trial-dr-conrad-murray-witnesses-livestream/).  Να προσθέσουμε σ’αυτό, ότι σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, ο γιατρός, πριν τηλεφωνήσει στο «ΕΚΑΒ», έκανε άλλα προσωπικά τηλεφωνήματα (πηγές:http://www.inrumor.com/in/people/musicians/dr-conrad-murray-was-on-the-phone-with-three-different-women-the-day-michael-jackson-died/, http://abcnews.go.com/Entertainment/michael-jackson-sade-anding-phone-conrad-murray-pop/story?id=12827232

Ενημέρωση 1/10/2011: αξιοσημείωτο γεγονός το ότι παρατηρούνται αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων κι ιδίως στην κατάθεση του πρώην σωματοφύλακα Αλμπέρτο Αλβάρεζ. Πότε έγινε το υποτιθέμενο τηλεφώνημα στο «ΕΚΑΒ» και ποιος το έκανε; Ο γιατρός ή ο σωματοφύλακας;  Γενικά στη δίκη, όπως φαίνεται ως τώρα, προμηνύονται εκπλήξεις. Η ιδιαιτερότητα κάποιων στοιχείων δεν επιτρέπει οποιαδήποτε λεπτομερή αναφορά.

Συντάκτης: Μελ

Advertisements
This entry was posted in μετά θάνατον and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΤΟ ΝΤΕΜΕΡΟΛ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

 1. Ο/Η Mado λέει:

  Ευχαριστώ πολύ…για να δούμε..

 2. Ο/Η Lena Xristoforidou λέει:

  Ο ΜΑΙΚΛ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ Η ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν κάποιοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΣΧΕ. Όσοι έχουν κάνει τον κόπο να μάθουν πέντε πράγματα για εκείνον, γνωρίζουν ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους ναρκωτική ουσία, μέχρι την στιγμή του ατυχήματος κατά την διάρκεια του διαφημιστικού της pepsi.

  «As corny as it sounds, natural highs are the greatest highs in the world. The stars, the mountains, children, babies smiling are just magic.»/ «I’ve never tried marijuana and I don’t want to try it. I’ve never tried any of those things. I’m not interested in it. I’m happy the way I am. I don’t even like the word ‘high’. If I want to feel free with my mind, I’ll go walk the beach, read a beautiful book or write a song»/ «I myself have never tried drugs — no marijuana, no cocaine, nothing. I mean, I haven’t even tried these things. Forget it. This isn’t to say we were never tempted. We were musicians doing business during an era when drug use was common. I don’t mean to be judgmental — it’s not even a moral issue for me — but I’ve seen drugs destroy too many lives to think they’re anything to fool with.»

  Ύστερα από αυτό το συμβάν χρειάστηκαν επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Μην ξεχνάμε επιπλέον την καταπόνηση του σώματός του και τους πόνους στα πόδια από τον χορό τόσων χρόνων (είναι συχνό φαινόμενο οι χορευτές να παθαίνουν το λεγόμενο πέλμα των χορευτών, που είναι πολύ επώδυνο), αλλά και στη μέση, στα κόκαλα και στις αρθρώσεις λόγω του λύκου που χειροτέρευε με τα χρόνια. Η κατανάλωση παυσίπονων ήταν απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αφόρητοι πόνοι στο κεφάλι από το κάψιμο και τις επεμβάσεις, αλλά και στο σώμα από τα διάφορα ατυχήματα και τραυματισμούς που είχε κατά καιρούς (πχ. ατύχημα στο Μόναχο το 1999 κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπου η γέφυρα πάνω στην οποία στεκόταν έπεσε απότομα από ύψος 50 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη…).

  Μαζί με τους σωματικούς πόνους, είχε να αντιμετωπίσει και τον ψυχολογικό/συναισθηματικό πόνο αφού οι πάντες ήταν εναντίον του και τον λιθοβολούσαν, γεγονός που συνέβαλε και στο πρόβλημα της αϋπνίας για το οποίο παραπονιόταν χρόνια και προσπαθούσε ν’ αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό τρόπο και στην συγκεκριμένη περίπτωση καταφεύγοντας στο προποφολ/ντεμερολ. Το πρόβλημα της αϋπνίας σίγουρα επιδεινώνονταν ως ένα βαθμό εξαιτίας του άψογου επαγγελματισμού και της τελειομανίας που τον διέκρινε, όπως επίσης εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής και συναισθηματικής του κατάστασης λόγω των ψεύτικων και κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος του το 1993 και 2003, λόγω του πολέμου που δεχόταν από την μουσική βιομηχανία και τη δισκογραφική του εταιρεία το 2001 για χάρη του περιβόητου καταλόγου με τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών, λόγω της χαμένης/τραυματικής παιδικής ηλικίας και της μοναξιάς που βίωνε, αφού δεν υπήρχε ένας άνθρωπος κοντά του που να μπορεί να τον εμπιστευτεί, χωρίς να τον μαχαιρώνει πισώπλατα, λόγω των ψεμάτων και των φημών που κυκλοφορούσαν εναντίον του τα Μ.Μ.Ε, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΑΫΠΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ.

 3. Παράθεμα: Μάικλ Τζάκσον το Ντεμερόλ, ο θάνατος κι η δίκη του γιατρού | ...από την Κερατέα ...για την Κερατέα

 4. Παράθεμα: Μάικλ Τζάκσον το Ντεμερόλ, ο θάνατος κι η δίκη του γιατρού « bantito

 5. Ο/Η ebagelos λέει:

  bbbbbbbbbrrrrrrraaaaaaaabboooooooooo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s