Μάικλ Τζάκσον ο φίλος των ζώων

MJacksonTruth στο Facebook : https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Αύριο 4 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ημέρα που κατοχυρώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ημέρα που ειδικά οι φιλόζωοι «γιορτάζουμε» σε συνεχή βάση. Αύριο όμως είναι και για εμάς μια ημέρα μνήμης. Και κυρίως πρέπει να θυμόμαστε και να τηρούμε όσα αναφέρει η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978) η οποία, μεταξύ άλλων, εκτός από την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα ζώα, περιλαμβάνει και την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε τα ζώα κι όταν αυτά πια είναι νεκρά (!). Περισσότερα όμως για την ημέρα των ζώων και τη Διακήρυξη μπορούμε να μάθουμε εδώ http://www.sansimera.gr/worldays/58 γιατί σ’αυτό το κείμενο θέλω να σταθούμε στο παράδειγμα του Μάικλ Τζάκσον, καθώς όλοι μας ως φιλόζωοι έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε όσους καλλιτέχνες έχουν κάποιο ζωάκι ή συμμετέχουν ενεργά στη δράση για την προστασία των ζώων.

Μια θέση στην καρδιά μας έχει λοιπόν και γι’αυτό το λόγο και ο Μάικλ Τζάκσον. Όπως μας λέει ο ίδιος στο βιβλίο του Moonwalk, είχε από μικρός ιδιαίτερο δέσιμο με τα ζώα, κάτι που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Και το μαρτυρούν πολλές φωτογραφίες του από τα παιδικά του χρόνια.

Αλήθεια τυχαία νομίζετε ότι στο εξώφυλλο του Θρίλερ ο Μάικλ Τζάκσον φωτογραφήθηκε με μια τίγρη; Ή τυχαία σε τουλάχιστον 2 βίντεοκλιπ τραγουδιών του (Billie Jean, Smooth criminal) εμφανιζόταν μια γάτα; Όσο κι αν εξυπηρετούσε το σενάριο, που σε τελική ανάλυση ο ίδιος το έφτιαχνε, τα ζώα ήταν εκεί γιατί εκείνος τα ήθελε.

Τα αγαπούσε λοιπόν από μικρός και δεν έκανε καμιά διάκριση πχ σε κατοικίδια ή μη κατοικίδια. Το ίδιο τον συγκινούσε μια γάτα  με μια αράχνη, έναν αρουραίο ή ένα φίδι. Κι αν μπορούσε να αγκαλιάσει έναν κροκόδειλο, θα το έκανε. Ούτε τα έντομα θα σκότωνε. Γιατί σεβόταν κάθε δημιούργημα της φύσης και τη θαύμαζε και μέσα από τα ζώα. Στεκόταν εκστασιασμένος και τα κοιτούσε, ενώ, όταν επισκεπτόταν, συνήθως για συναυλία, μια μεγάλη χώρα του εξωτερικού, δεν παρέλειπε να επισκεφθεί και το ζωολογικό της κήπο. Στη δε προσωπική του ζωή τα ζώα ήταν σα σύντροφοι. Θα έτρωγε μαζί τους ή θα τα φιλούσε στο στόμα, θα τα τάιζε στο στόμα και πάνω απ’όλα θα σεβόταν τις ανάγκες τους. Τόσο που να τους ετοιμάζει γεύμα, όπως θα δούμε παρακάτω σε μια συνέντευξη, ενώ, όπως μας εκμυστηρεύεται στην ίδια συνέντευξη, τα ζώα τα αγαπούσε για έναν επιπλέον λόγο: «τα ζώα δε σε κρίνουν και το μόνο που ζητούν είναι μια αγκαλιά».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η μητέρα του κάποια στιγμή αποκάλυψε πως μάλλον με δυσφορία δέχτηκε στο σπίτι της «μια μαϊμού». Είπε χαρακτηριστικά «δεν ήθελα να έχω στο σπίτι μου μέσα μια μαϊμού!». Ήταν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν ο Μάικλ Τζάκσον υιοθέτησε από ένα κέντρο έρευνας, προκειμένου να τον γλιτώσει από τα πειράματα, έναν χιμπατζή, γνωστό ως Bubbles που συμμετείχε και σε ένα βίντεο κλιπ. Τότε ο Τζάκσον ακόμη ζούσε με την οικογένειά του, ενώ, όταν το 1988 μετακόμισε στο δικό του σπίτι, τη γνωστή Νέβερλαντ, τον Bubbles τον πήρε φυσικά μαζί του. Λεπτομέρειες μας δίνει το Wikipedia  όπου επίσης
αναφέρεται πως το γεγονός προκάλεσε κοροϊδευτικά σχόλια. Όχι βέβαια μόνο το γεγονός της υιοθεσίας αλλά και η όλη συμπεριφορά του Τζάκσον απέναντι στον Bubbles, καθώς, όπως θα δούμε, τον έπαιρνε μαζί του και σε συνεντεύξεις τύπου και του έδινε να πιει νερό από το φλιτζάνι του. Βλέπετε όσοι τον κορόιδευαν, ακόμη και φιλόζωοι, δε θα περίμεναν τέτοια συμπεριφορά. Δεν είναι και λίγοι όσοι δηλώνουν φιλόζωοι αλλά, όχι μόνο διστάζουν να φιλήσουν το ζώο τους στο στόμα, αλλά κάποιοι δε τα βάζουν καν μες στο σπίτι τους «για να μη γεμίσουν τρίχες»’ πόσο μάλλον να τα κοιμήσουν στο δωμάτιο τους, όπως έκανε ο Μάικλ Τζάκσον με τον χιμπατζή του. Φυσικά, μην ξεχνιόμαστε, ο Μάικλ Τζάκσον ήταν στο επίκεντρο οργανωμένης επίθεσης από τα μμε κι έτσι την τρίχα την έκαναν τριχιά. Αλήθεια, όσοι είστε φιλόζωοι, πραγματικοί φιλόζωοι, σίγουρα θα έχετε δεχτεί κοροϊδευτικά σχόλια, ε;

Για την ιστορία να πούμε ότι η περίφημη Νέβερλαντ δεν ήταν απλώς μια πολυτελής έκταση. Ήταν η ιδανική κατοικία μέσα στη φύση που, μεταξύ άλλων, φιλοξενούσε και έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, χώρο προστασίας των ζώων.

Να πούμε επίσης πως ο Τζάκσον αναγκάστηκε κάποια στιγμή το 2004 να αφήσει τον Bubbles σε κάποιο χώρο φιλοξενίας ζώων γιατί εκ των πραγμάτων το ζώο έγινε επιθετικό(δείτε σχετικό βίντεο) και ιδιαίτερα για τα παιδιά του. Να πούμε επίσης πως ο καλλιτέχνης ήταν επίσης γνωστός για ένα φίδι, το Muscles (μυς)  με το οποίο επίσης κυκλοφορούσε δημόσια.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι οι φωτογραφίες λένε περισσότερα απ’όσα μπορούν να εκφραστούν με λόγια.

Θα κλείσω αυτό το κείμενο, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με λόγια του αδελφού του Ζερμέν, καθώς και με ένα ποίημα του Μάικλ Τζάκσον που έγραψε για τους ελέφαντες συμβολικά για να μας δείξει ότι τα ζώα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ποιο είναι το σωστό.

 Για τα 17α γενέθλιά μου είχα ένα φίδι, ο Μάικλ είχε τους αρουραίους. Οι άνθρωποι αγαπούν τα ζώα, οι άνθρωποι ζουν σε φάρμες.  Ο Μάικλ αγαπούσε το Βιβλίο της Ζούγκλας […] είναι αυτό που θα σε φέρει πιο κοντά στο Θεό.

Ελάτε και στο Facebook : https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Αναδημοσιεύστε το κείμενο αυτό με ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth

Πηγές:
http://animalrights.about.com/b/2009/06/26/michael-jackson-vegetarian-dead-at-50.htm
http://www.huffingtonpost.com/jason-mannino/michael-jackson-loved-his_b_224324.html
http://www.malextra.com/gossip/Michael+Jackson-41894.html
http://ibnlive.in.com/news/animals-brought-mj-closer-to-god-says-brother/185086-45.html
 http://www.fanpop.com/spots/michael-jackson/images/11640761/title/mj-with-animals-photo
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson_and_Bubbles
http://www.malextra.com/gossip/Michael+Jackson-41894.html

 

Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα, πλανήτης Γη and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Μάικλ Τζάκσον ο φίλος των ζώων

  1. Ο/Η Lena Xristoforidou λέει:

    Στα ζώα όπως και στα παιδιά αναζητούσε κι έβρισκε την αγάπη, την κατανόηση, την συντροφιά και την έμπνευση, που δεν μπορούσε να βρει στον κόσμο των ενηλίκων. Ήταν οι καλύτεροί του φίλοι, εξαιτίας της αθωότητας, της απλότητας και της ανιδιοτελούς αγάπης που τα χαρακτηρίζει κι επειδή ποτέ δεν τον πρόδωσαν ούτε τον απογοήτευσαν όπως οι ενήλικες.
    «They just want you for your love and I love that».»I find in animals the same thing I find so wonderful in children. That purity, that honesty, where they don’t judge you, they just want to be your friend. I think that is so sweet.»

  2. Παράθεμα: Τι πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να μάθει ποιος είναι ο Μάικλ Τζάκσον; | The truth about Michael Jackson

  3. Παράθεμα: Ο Μάικλ Τζάκσον και οι γάτες, μια σχέση λατρείας | The truth about Michael Jackson

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s