Μάικλ Τζάκσον – εμμονή

Καμιά φορά δε χρειάζεται να πεις πολλά κι αυτό γιατί είτε μιλάει μια εικόνα είτε μιλάει ένα βίντεο. Κι αυτό θα κάνω σήμερα.

Στο βίντεο λοιπόν που ακολουθεί βλέπουμε έναν Κινέζο ο οποίος απ’ό,τι κατάλαβα ασχολείται επίσης με τη μουσική-ερασιτεχνικά ή όχι το αγνοώ. Κι ο Κινέζος αυτός δεν κάνει άλλο από το να μιμείται τις κινήσεις του Τζάκσον. Υπάρχουν καλύτεροι από αυτόν αλλά αυτός με κράτησε. Γιατί; Γιατί έπιασε το νόημα της κίνησής του και την εκτελεί με πάθος. Απλά σε ένα σπίτι, στο σπίτι του, ένας άνθρωπος στον ελεύθερο χρόνο του εμπνέεται από έναν άλλο, τον μελετάει και τον μιμείται. Κι αυτό είναι αγάπη.

Γενικά θα βρούμε στο youtube πολλά παρόμοια βίντεο κι αυτό από μόνο του δείχνει την επιρροή του Μάικλ Τζάκσον. Φυσικά υπάρχουν και για άλλους καλλιτέχνες αντίστοιχα βίντεο αλλά όχι στο ίδιο εύρος. Βίντεο όπου τον μιμούνται στην κίνηση ή στο ντύσιμο, βίντεο όπου μιμούνται ένα περιστατικό της ζωής του, τραγούδια παιγμένα από θαυμαστές με διάφορα μουσικά όργανα, αφιερώματα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς θα το βρει. Κι όλα αυτά αφιλοκερδώς. Όλα από αγάπη. Και μου φαίνεται καταπληκτικό που ένας άνθρωπος, ο Μάικλ Τζάκσον, βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής εκατομύρια ανθρώπων σ’όλο τον κόσμο.

Το σκέφτομαι και με συγκινεί. Ένα αγόρι, το αγόρι του Beat it, όπως μ’αρέσει να τον σκέφτομαι, ξεκίνησε από μια μακρινή χώρα κι εκατομύρια άλλοι σε άλλες χώρες και ηπείρους λατρεύουν και μιμούνται αυτό το αγόρι.

Γεια σου, Μάικλ Τζάκσον.

Advertisements
This entry was posted in Army of love, θαυμαστές and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s