Μάικλ Τζάκσον 4 χρόνια μετά ΖΕΙ

MJacksonTruth card4years

Σήμερα κλείνουν 4 χρόνια από τότε που ο Μάικλ Τζάκσον αποφάσισε να μας αφήσει. Αν αυτή η κοινωνία είχε καταλάβει το μέγεθος της σημασίας αυτού του συμβάντος, η μέρα δε θα κυλούσε σα μια συνηθισμένη μέρα.

Αν εξαιρέσουμε το mega το οποίο επέλεξε να προβάλει εχθές το ντοκιμαντέρ This is it, δεν έγινε τίποτε άλλο. Στη χώρα μας τουλάχιστον. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσετε. Προσοχή μόνο μην επικαλεστεί κανείς ρεπορτάζ β διαλογής που είναι γεμάτα ανακρίβειες (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε, εξάλλου εκτίθενται μόνοι τους)*.  Και το mega όμως με αυτή την προβολή ήταν σα να μην την έκανε τέτοια ώρα που το προγραμμάτισε. 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα… Η ώρα ήταν τόσο ακατάλληλη που λογικά την είδαν λίγοι και όσοι δεν έχουν δει την ταινία-ντοκιμαντέρ πολύ απλά θα συνεχίσουν να ζουν σε μαύρα μεσάνυχτα.

Ασχολούμαι τόσο με το θέμα της προβολής γιατί είδα στο πρόγραμμα πως στις 21:15 είχαν επανάληψη παλιάς σειράς. Είναι πιο σημαντική η προβολή αυτή από ένα ντοκιμαντέρ που προσφέρει στον κόσμο 1. απαράμιλλη τέχνη/ταλέντο, 2. έναν άνθρωπο που η ευγένειά του, σε συνδυασμό με το καλλιτεχνικό του μέγεθος, θα μπορούσε να εμπνεύσει τους ανθρώπους μήπως και κάνουμε την κοινωνία μας επιτέλους ανθρώπινη.

Να μην τα πολυλογώ, η γνώμη μου είναι πως η μη προβολή από τα μέσα του Μάικλ Τζάκσον είναι ύποπτη. Όσο ήταν μαζί μας, μεγιστοποιούσαν το παραμικρό ή εφηύραν ειδήσεις από το τίποτα, αποκοιμίζοντας έτσι τον κόσμο και γεμίζοντάς τον με αυταπάτες. Μεγιστοποιούσαν τα ψέματα και γελοιοποιούσαν τον ίδιο κρύβοντας ταυτόχρονα το ταλέντο του. Λες κι αν ο Ευρυπίδης είχε κάνει 10 πλαστικές στη μύτη του, δε θα αναγνωριζόταν το έργο του. Θα αναγνωριζόταν και δε θα ασχολούνταν καν με τέτοιες γελοιότητες γιατί τότε ήξεραν να δίνουν την προσοχή τους εκεί που πρέπει/αξίζει. Γιατί, αγαπητές ημιμαθείς αποκοιμίστρες (σύγχρονα μμε) κι εσείς που αγαπάτε γελοίες ειδήσεις του τύπου «δείτε ποια σταρ έβγαλε το σουτιέν της», τηρουμένων των αναλογιών, ο Μάικλ Τζάκσον είναι για την εποχή μας ό,τι ήταν ο Ευρυπίδης ή ο Μιχαήλ Άγγελος και άλλοι σπουδαίοι. Το ότι τα μμε τον παρουσίασαν ως έναν τρελό έχει να κάνει με την πονηριά, την κακοήθειά τους, το ότι πούλησαν την ψυχή τους στο διάολο και φυσικά με το ότι συνηγόρησαν στο έγκλημα που λέγεται «αποκοίμιση του κόσμου». Το ότι εσείς τους πιστέψατε και συνεχίζετε να πιστεύετε γελοιότητες (πχ του έπεσε η μύτη και τη στήριζε με ζελοτέιπ) έχει να κάνει με την επιτυχία των σχεδίων τους και τελικά την ιδιότητά σας ως γιδιών. Γίδια, ναι, γίδια.  Τελεία.

Τώρα που ο Μάικλ Τζάκσον μας άφησε τον αγνοούν. Ο θάνατός του είναι αρκετός για να του συγχωρέσουν όσα ψέματα τα μμε του έχουν φορτώσει. Συνεπώς τον αγνοούμε, τον κρύβουμε. Αυτό γίνεται γιατί η ανάμνησή του και μόνο θα έκανε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στους καλλιτέχνες που η σύγχρονη μουσική βιομηχανία προμοτάρει. Μιλάω γι’αυτούς τους ατάλαντους που πρώτα τους γνωρίζουμε από τους κοιλιακούς και μετά από τα τραγούδια τους, ενώ συχνά μένουμε μόνο στους κοιλιακούς ή το σέξι μπούστο.

Θα ήθελα να φωνάξω. Το κάνω έμμεσα με όσα έγραψα παραπάνω.

michaelbesttatoo

Κι αυτός ήταν ο πρόλογος και τελικά και το κυρίως κείμενο. Η ουσία είναι πως ο Μάικλ Τζάκσον δεν είναι μαζί μας εδώ και ακριβώς 4 χρόνια. Έλεγε στην ταινία-ντοκιμαντέρ στην ομάδα του  από χορευτές κλπ «we only have four years left» (=μας έχουν μείνει μόνο 4 χρόνια). 4 χρόνια για τι; Να σώσουμε τον πλανήτη (χαιρετισμούς στις Σκουριές κι όπου αλλού γίνονται παρόμοιες παρεμβάσεις). Να σώσουμε τους φτωχούς; (γιατί όλα αυτά τον απασχολούσαν κι όπως φαίνεται κι από άλλα κείμενα εδώ, έκανε ΠΡΑΞΕΙΣ). Δεν ξέρω. Πάντως τα 4 χρόνια πέρασαν κι όσοι τον αγαπήσαμε τον θυμόμαστε πάντα.

4 χρόνια κι ο κόσμος είναι πιο φτωχός τόσο γιατί άνθρωποι με το δικό του ήθος είναι πολύτιμοι όσο και γιατί, χωρίς την παρουσία του, και η μουσική είναι πιο φτωχή. Ίσως δεν είναι τυχαίο που όλο και πληθαίνουν οι διασκευές τραγουδιών των 80s και γενικότερα η μουσική, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχει χαρακτήρα, νεύρο, ένταση, ρυθμό, ομορφιά, αρμονία.

Οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον σε όλο τον κόσμο πενθούν με γιορταστικό τρόπο. Σημερινοί 40άρηδες που τους γαλούχησε στην εφηβεία τους μαζεύουν λουλούδια, φτιάχνουν ζωγραφιές, διοργανώνουν μικρές γιορτές/πάρτυ, φτιάχνουν βίντεο-αφιερώματα σα να ήταν και πάλι έφηβοι. Αγαπούν. Όπως αξίζει στον Μάικλ Τζάκσον. Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο

25 Ιουνίου 2013, Μάικλ Τζάκσον θαυμαστές, στόχος τα 13.000 τριαντάφυλλα στη Νέβερλαντ και στο κοιμητήριο

25 Ιουνίου 2013, Μάικλ Τζάκσον θαυμαστές, στόχος τα 13.000 τριαντάφυλλα στη Νέβερλαντ και στο κοιμητήριο

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 And-now-The-MOST-BEAUTIFUL-ADORABLE-MAGIC-CHARACTER-in-Disney-Michael-Jackson-michael-jackson-31001329-350-619

Κλείνοντας, θα προσθέσω ότι έψαχνα κάποιο σοβαρό κείμενο σχετικό με τη σημερινή ημέρα. Μάταια. Όλοι ασχολούνται με γελοιότητες κουτσομπολίστικες. Κι έτσι προέκυψε ο θυμωμένος λόγος μου. Να πω την αλήθεια, προτιμώ να τα χώνω σε όσους προωθούν ψέματα και δε σέβονται και τη μνήμη του και γενικότερα την προσωπικότητά του παρά να ασχολούμαι με ειδήσεις «δεύτερες».

*να πω για την ιστορία πως έχω αναγνωρίσει κείμενό μου σε ρεπορτάζ του ποδαριού από υποτίθεται επαγγελματίες που έκαναν συρραφή όσων έγραψα και ό,τι άλλο βρήκαν. Τους στέλνω τους χαιρετισμούς μου κι ας μην έκαναν αναφορά (μου αρκεί εξάλλου το ότι ακούστηκε η αλήθεια) και τους εκφράζω την πικρία μου για τις προθέσεις τους να κάνουν πικρόχολα και φυσικά ανακριβή σχόλια. Δε με συμβουλεύονται συχνά, μιας και όσα γράφω δεν είναι πιπεράτα (σκόπιμα βέβαια) και δεν ταιριάζουν με τα χαμηλού επιπέδου ρεπορτάζ τους.

Κάνε like και στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Advertisements
This entry was posted in μετά θάνατον and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Μάικλ Τζάκσον 4 χρόνια μετά ΖΕΙ

  1. Ο/Η Mado λέει:

    Σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο και τις φωτογραφίες. Δεν έχει νόημα να θυμώνεις με όλους αυτούς τους γελοίους. Εμείς ξέρουμε ποιός ήταν ο Μαίκλ και τι έκανε για τον κόσμο. Να είσαι πάντα καλά και μαζί θα είμαστε και του χρόνου . Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του. Με αγάπη, Μαντώ

  2. Ο/Η vasouli jackson λέει:

    αχ θα με κάνετε να κλάψω…:'( τον αγαπουσα και παντα θα τον αγαπαω!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s