Η αλήθεια για τις πλαστικές και την υγεία του Μάικλ Τζάκσον

Εδώ ο Μάικλ Τζάκσον σε νεαρή ηλικία αντικρύζει τον εαυτό του ως "δίχρωμο", αποτέλεσμα της αρρώστιας λεύκη

Εδώ ο Μάικλ Τζάκσον σε νεαρή ηλικία αντικρύζει τον εαυτό του ως «δίχρωμο», αποτέλεσμα της αρρώστιας λεύκη

Πριν από χρόνια η Λένα έγραψε το παρακάτω και μάλλον ήρθε η ώρα να μπει με κεφαλαία γράμματα.  Αποφάσισα  να αναδημοσιοποιήσω το κείμενο της Λένας επειδή πρόσφατα είδα πάλι να εκτοξεύονται κατηγορίες ακόμη και για το πρόβλημα υγείας του Μάικλ Τζάκσον! Δε θυμάμαι αν είναι παλιό κείμενο ή πρόσφατο αλλά πάντως υπάρχει. Με το παρόν δε θέλω να απευθυνθώ στον ίδιο τον συντάκτη που λέει τις αθλιότητες για τον Μάικλ Τζάκσον αλλά στους αναγνώστες. Αν σας είναι εύκολο να πιστέψετε ότι ο Μάικλ Τζάκσον άλλαξε το χρώμα του, πηγαίνοντας κόντρα στη φύση, τη μάνα και τη φυλή του κι αν αυτός που σας το λέει σας ωθεί με τον τρόπο του να τον χλευάσετε, τότε και οι δυο πρέπει να ξαναπάτε σχολείο. Στον 21ο αιώνα δε σχολιάζουμε την εμφάνιση του άλλου και πολύ περισσότερο όταν εμπλέκεται θέμα υγείας και φυλετικό. Στον 21ο αιώνα, επειδή πια υπάρχει πληθώρα πηγών, σε αντίθεση με το Μεσαίωνα, ενημερωνόμαστε πριν εκφέρουμε άποψη. Όποιος το αγνοεί αυτό κι επιλέγει να του διαμορφώνουν άποψη οι δημοσιογράφοι ή όποιος άλλος, ε, του χρειάζεται να πάει ξανά στο σχολείο. Χωρίς άλλο σχόλιο. Πάμε στο κείμενο της Λένας:

O ΜΑΪΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ!!!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΣ ΑΣΠΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΤΑΙΑΝΑ ΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΤΕΙΛΟΡ. Ο ΜΑΙΚΛ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΛΥΚΟ (Lupus) ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ (vitiligo-λευκοδερμία). Εξαιτίας της δεύτερης ασθένειας υπήρχε η σταδιακή αλλαγή στο χρώμα του δέρματός του. Δεν καταλαβαίνω πόσο μας αρέσει στην Ελλάδα το κουτσομπολιό και η κακοήθεια, όταν όλα τα ξένα άρθρα θεωρούν δεδομένη την αρρώστιά του. Μέχρι που κάποιοι ανίδεοι ισχυρίζονται ότι η φύση τον εκδικήθηκε για τις επεμβάσεις που έκανε για να αλλάξει το χρώμα του.

31340_1426755315073_1986956_n 31340_1426755675082_5966193_n

Α) Ως προς την Vitiligo (λευκοδερμία-λεύκη στα ελληνικά).

Είναι μια ασθένεια που προσβάλλει τα μελανοκύτταρα (τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη) του δέρματος και τα καταστρέφει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται λευκές κηλίδες σε διάφορα σημεία του σώματος. Είναι χρόνια ασθένεια, δε θεραπεύεται και είναι ως κάποιο βαθμό κληρονομική. Η vitiligo παρά τις συνεχείς έρευνες, παραμένει μια μυστηριώδης ασθένεια, μιας και δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο ακριβής τρόπος που εκδηλώνεται. Η πιο επικρατούσα θεωρία είναι ότι για την εκδήλωσή της ευθύνεται ένας συνδυασμός γονιδίων, που δεν υπάρχει όμως σε όλους τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και η κληρονομικότητα της ασθένειας εξαρτάται από τα γονίδια που θα κληρονομήσει το παιδί από τους γονείς του. Έτσι η vitiligo μπορεί να βρίσκεται για πολλές γενιές σε μια οικογένεια αλλά να εκδηλωθεί σε έναν μόνο απόγονο που θα έχει όλα τα γονίδια που την δημιουργούν. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο μπορεί και να εκδηλωθεί σε κάποιον που δεν την έχει κληρονομήσει, απλά έχει τα γονίδια που την δημιουργούν. Εκτός όμως από τα γονίδια, την εκδήλωσή της βοηθούν και κάποιες ασθένειες ή καταστάσεις, όπως ο θυροειδής, ο διαβήτης, το στρες, δυνατό χτύπημα στο κεφάλι κτλ. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες αλλά συνήθως πριν την ηλικία των 25 ετών. Δεν είναι τυχαίο που στην περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον η ασθένεια εμφανίστηκε το 1986, δηλαδή λίγο καιρό μετά το ατύχημα κατά την διάρκεια του διαφημιστικού της pepsi το 1984.

Ο Μάικλ Τζάκσον αρχικά προσπαθούσε ήσυχα να αντιμετωπίσει και να κρύψει το πρόβλημά του που το κληρονόμησε από την πλευρά του πατέρα του. Μάλιστα προσπάθησε να το κρύψει κι από την προσωπική του μακιγιέζ. Όσο περνούσαν όμως τα χρόνια, η ασθένεια γινόταν όλο και πιο εμφανής. Αρκεί να δει κάποιος τα εξώφυλλα του Thriller (1982) και του Bad (1987), για να καταλάβει την εξέλιξη της ασθένειας. Όταν δεν φοράει μακιγιάζ η διχρωμία είναι ολοφάνερη. Όπως εξηγεί και σε συνέντευξή της η μακιγιέζ του Κaren Faye Kissinger, προσπαθούσαν με μεικ απ να καλύψουν την διχρωμία, αρχικά καλύπτοντας τα λευκά σημεία με σκουρόχρωμο μακιγιάζ και στη συνέχεια, επειδή με τα χρόνια η ασθένεια επιδεινώνονταν και το λευκό χρώμα υπερίσχυε έναντι του μαύρου, επέλεγαν όλο και πιο ανοιχτόχρωμο μέικ απ, ώστε να καλύψουν τη διχρωμία στο πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα.

Ο ασθενής που πάσχει από λεύκη ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, διότι το δέρμα του είναι ευαίσθητο, απροστάτευτο από την έλλειψη μελανίνης και καίγεται πολύ εύκολα. Δυστυχώς, αποτελεσματική θεραπεία για την λευκοδερμία δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο κάποιες θεραπευτικές αγωγές:

1) Επιμελάνωση – προσπάθεια ανάκτησης του φυσικού χρώματος, με την παραγωγή χρωστικών κυττάρων από τα ήδη υπάρχοντα. Στον ασθενή δίνεται στοματικά το φάρμακο Psoralen δυο ώρες πριν εκτεθεί σε υπεριώδεις ακτίνες UV-A. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούνται και αναπτύσσονται μελανοκύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος. Συστήνεται η θεραπεία να επιβλέπεται σε όλη την εξέλιξη της πάντα παρουσία του θεράποντα γιατρού. Οι ασθενείς που πάσχουν από Λεύκη πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο λόγω της φωτοευαισθησίας που δημιουργείται. Πρέπει να προστατεύονται φορώντας ρούχα με μακρυά μανίκια, καπέλο κ.λ.π., όπως και αντιηλιακά με δείκτη προστασίας πάνω από 15. Επίσης, για να αποφευχθεί βλάβη στα μάτια πρέπει να φοράνε ειδικά γυαλιά με προστατευτικούς φακούς. Πρόκειται για θεραπεία που ερευνητές ανακάλυψαν μόλις το 2004.

2) Αποχρωματισμός – προσπάθεια να καταστραφούν τα μελανοκύτταρα που υπολείπονται στο σώμα. Είναι εγγυημένη και αποτελεσματική θεραπεία σε ασθενείς που έχουν Λεύκη σε έκταση πάνω από 50% στην επιφάνεια του δέρματος. Κρέμα που περιέχει το φάρμακο Μonobenzone χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τα μελανοκύτταρα, ώστε να δώσει ομοιόμορφο χρώμα

29473_1426751474977_5654198_n 31340_1426753355024_1091283_n 31340_1426754395050_4504091_n 31340_1426754955064_743037_n

Ο Μάικλ Τζάκσον όντως χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές κρέμες αλλά μόνο στην προσπάθεια του να εξισορροπήσει την διχρωμία στο δέρμα του. Δεν έχει εφευρεθεί τρόπος να λευκάνει κάποιος το δέρμα του με κρέμες λεύκανσης. Αυτές δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αφαιρούν μαύρες κηλίδες ή νεκρά κύτταρα δίνοντας την εντύπωση ότι το δέρμα γίνεται πιο ανοιχτόχρωμο, αλλά όχι λευκό. Και φυσικά αν σταματήσει η χρήση αυτής της κρέμας, τότε τα μελανοκύτταρα επαναφέρουν στο δέρμα το φυσικό χρώμα. Η «κρέμα λεύκανσης» δεν αλλάζει το μαύρο δέρμα σε λευκό και κανείς από όσους τη χρησιμοποιούν δεν έγινε λευκός από αυτήν. Με λίγα λόγια, οι κρέμες απλά ανοίγουν την απόχρωση του δέρματος προσωρινά, όπως περίπου δημιουργούν σε μας πιο σκούρο δέρμα τα αντιηλιακά και οι λοσιόν μαυρίσματος.

Ο ΜΑΙΚΛ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ στις 10-2-1993 ΣΤΗΝ ΟΠΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ και φυσικά τα ΜΜΕ και οι κακοπροαίρετοι επικριτές του συνέχιζαν να τον συκοφαντούν διαδίδοντας ψέματα ότι δήθεν ήθελε σκόπιμα ν’ αλλάξει το χρώμα του και ν’ απαρνηθεί τη φυλή του, γιατί πολύ απλά την σημερινή εποχή το ψέμα, το κουτσομπολιό, η εκκεντρικότητα κι η κακοήθεια πουλάνε περισσότερο από την αλήθεια…

«I know my race! I just look in a mirror. I know I’m black.»

«Ξέρω ποια είναι η φυλή μου. Απλά κοιτάζω στον καθρέφτη. Ξέρω ότι είμαι ΜΑΥΡΟΣ!»

«I have a skin disorder that destroys the pigmentation of my skin, it’s something that I cannot help, OK? I’m a black American. I am proud of my race. I am proud of who I am. I have a lot of pride and dignity…»

«Έχω μια πάθηση του δέρματος που καταστρέφει το φυσικό χρώμα του δέρματός μου. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να ελέγξω. Εντάξει; Είμαι μαύρος Αμερικάνος, είμαι περήφανος για τη φυλή μου, είμαι περήφανος για το ποιος είμαι. Έχω πολύ περηφάνια κι αξιοπρέπεια»

Μπορεί στη συνέντευξη ο Μάικλ Τζάκσον να μην χρησιμοποίησε την λέξη vitiligo στις απαντήσεις που έδωσε στην Όπρα. Ωστόσο, την Παρασκευή μετά την συνέντευξη, ο δερματολόγος του, Δρ. Άρνολν Κλάιν επιβεβαίωσε ότι είχε διαγνώσει την vitiligo στον Μάικλ Τζάκσον το 1986 (η δήλωσή του είχε μεταδοθεί από το Associated Press). Περίπου έναν μήνα μετά την συνέντευξη του Μάικλ Τζάκσον, οι γονείς του, Τζο και Κάθριν, αλλά και ο αδελφός του Ράντυ, εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Day One» και αποκάλυψαν ότι ήξεραν πολλά χρόνια την κατάσταση του Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος όμως τους είχε ορκίσει να μη μιλήσουν γι’ αυτό. Επίσης και η αδερφή του Τζάνετ, σε δηλώσεις της στο Ebony και το Mtv, είπε ότι ήξερε για την ασθένεια και ότι ο Μάικλ Τζάκσον της είχε ζητήσει να μην το αποκαλύψει.

Β) Ως προς τον λύκο

Πρόκειται για μία ασθένεια που ανήκει στην οικογένεια των ρευματικών παθήσεων. Υπάρχουν δύο κοινές μορφές λύκου: ο δισκοειδής και ο συστηματικός Ερυθηματώδης. Ο δισκοειδής λύκος είναι μια ασθένεια του δέρματος, που συχνά είναι χρόνιος και οδηγεί στην δημιουργία ουλών. Μπορεί να περιορίζεται στο δέρμα και να μην συνδέεται με παθήσεις άλλων συστημάτων του οργανισμού. Σε άλλες περιπτώσεις ο δισκοειδής λύκος μπορεί να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της συστηματικής μορφής του λύκου. Ο λύκος είναι μια χρόνια, συστηματική, φλεγμονώδης, ανίατη πάθηση, που παρουσιάζει διακυμάνσεις στην δραστηριότητα της, γνωστές ως εξάρσεις και υφέσεις. Κατά καιρούς μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου ενδείξεις ή συμπτώματα του λύκου (υφέσεις) και άλλες περίοδοι η ασθένεια να είναι σε πλήρη έξαρση. Δυστυχώς η ασθένεια αυτή δε θεραπεύεται’ όμως τα συμπτώματά της μπορούν να ελεγχθούν ως ένα βαθμό με την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Δεν γνωρίζουμε τα αίτια που προκαλούν το λύκο. Οι γιατροί και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι είναι μια αυτοάνοσος πάθηση. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού εναντίον της πάθησης. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αναπτύσσονται προστατευτικές ουσίες (αντισώματα) που κυκλοφορούν στο αίμα, για να καταπολεμήσουν π.χ. τα βακτηρίδια που εισέβαλαν στον οργανισμό. Στο λύκο μπορεί να σχηματίζονται αντισώματα ακόμη και χωρίς την παρουσία ξένων ουσιών όπως τα βακτηρίδια. Αυτά τα αντισώματα ονομάζονται αυτοαντισώματα, επειδή επιτίθενται στους ιστούς του ίδιου του οργανισμού. Αυτό με την σειρά του προκαλεί φλεγμονή και βλάβη στους ιστούς του ίδιου του οργανισμού και μπορεί να καταλήξει στα συμπτώματα τα οποία παρουσιάζουν τα άτομα με λύκο. Τι προκαλεί την αλυσίδα των γεγονότων που οδηγεί σε αυτή την ανώμαλη αντίδραση είναι άγνωστο.

Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι πιθανόν ορισμένα άτομα κληρονομούν την τάση να αποκτήσουν λύκο. Πάντως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι ο λύκος μεταδίδεται απ’ ευθείας, για παράδειγμα από την μητέρα στην κόρη. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως ένας ιός μπορεί να πυροδοτήσει την ανάπτυξη του λύκου και την εμφάνιση των συμπτωμάτων της πάθησης σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση. Επίσης εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα τις μαύρης φυλής και σε ομάδες Ασιατών, Βόρειων Αμερικανών, Ινδιάνων, απ’ ότι σε άτομα τις λευκής φυλής και συνήθως, όπως έχει παρατηρηθεί, εμφανίζεται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση και πάσχουν από οξεία κατάθλιψη και ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης είναι συχνό φαινόμενο άτομα που πάσχουν από λεύκη να εμφανίζουν και λύκο. Το χαρακτηριστικό εξάνθημα που αναπτύσσεται στο πρόσωπο του πάσχοντος, μοιάζει με πεταλούδα αλλά κάνει συνολικά το πρόσωπο να μοιάζει με αυτό του λύκου. Τα σημάδια και τα συμπτώματα αυτού του τύπου Λύκου είναι αναφυλαξία δερμάτων και φολιδωτές πληγές που εμφανίζονται στο πρόσωπο, το λαιμό, και το στήθος. Άλλα συμπτώματα είναι ο πυρετός, αδυναμία, δυνατοί πόνοι στις αρθρώσεις, στα γόνατα, τους αστραγάλους, τα δάχτυλα των χεριών, τους μύες, κόπωση ή απώλεια βάρους φωτοευαισθησία, τριχόπτωση, αϋπνία, νευρική ανορεξία, φλεγμονή στους πνεύμονες, που προκαλεί πρόβλημα στη αναπνοή και δύσπνοια κτλ. Όλα τα προηγούμενα, είναι συμπτώματα από τα οποία είναι γνωστό ότι έπασχε ο Μάικλ Τζάκσον.

Το πρόγραμμα θεραπείας για τον λύκο περιλαμβάνει την φαρμακευτική αγωγή, την ανάπαυση όταν η νόσος είναι ενεργός και την προσοχή στην έκθεση στον ήλιο. Ο λύκος είναι μια απρόβλεπτη πάθηση. Τα σημεία της πάθησης εμφανίζονται και εξαφανίζονται, μερικές φορές χωρίς κανένα φαινομενικό λόγο. Το ισορροπημένο διαιτολόγιο αποτελεί σημαντικό μέρος του θεραπευτικού προγράμματος. Κατά καιρούς, όταν ο λύκος είναι σε δραστηριότητα και η όρεξή του ασθενή είναι μικρή, ίσως χρειαστεί κάποια ειδική δίαιτα. Είναι γνωστό ότι ο Μάικλ Τζάκσον για πολλά χρόνια ήταν χορτοφάγος και γενικά προσπαθούσε να έχει όσο γίνεται πιο υγιεινή διατροφή (κάτι που είχε περάσει ως τρόπο ζωής και στα παιδιά του) τόσο στα πλαίσια αντιμετώπισης του λύκου αλλά και για να διατηρεί χαμηλό το βάρος του και σε άριστη φυσική κατάσταση το σώμα του, αφού ήταν χορευτής. Επίσης απαγορεύεται ρητά η απευθείας έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Κατά τη διάρκεια αναπόφευκτων στιγμών έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι σημαντικό να φορά ο ασθενής καπέλο για να προστατεύεται από την απευθείας ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και ρούχα που να καλύπτουν τα χέρια, τα πόδια και το στήθος και οπωσδήποτε αντηλιακά στις ακάλυπτες περιοχές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε χρόνια ασθένεια συνοδεύεται από κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα, που σχετίζονται με την κατάσταση του ασθενούς. Όταν ο Μάικλ Τζάκσον μιλούσε για το πρόβλημά του στην Όπρα, ήταν έτοιμος να κλάψει. Η αντίδραση του είναι τυπική αντίδραση ενός ασθενούς που πάσχει από χρόνια ασθένεια και στην συγκεκριμένη περίπτωση από λεύκη και λύκο. Μια από τις πιο καταστρεπτικές συνέπειες της λεύκης, είναι το ψυχολογικό τραύμα που δημιουργεί στους ασθενείς. Η λεύκη μπορεί να καταστρέψει μια ζωή, αν και ως ασθένεια δεν είναι θανατηφόρα. Με κανέναν τρόπο δεν εξασθενεί τον άρρωστο σωματικά, αλλά το κάνει συναισθηματικά. Οι περισσότεροι ασθενείς αποκτούν διάφορα ψυχολογικά τραύματα που σχετίζονται με την κατάστασή τους. Μια κατάσταση που είναι απόλυτα ντροπιαστική σε μια κοινωνία που σε μεγάλο βαθμό συνδέει την υγεία ενός ανθρώπου με το καθαρό και όμορφο δέρμα. Εξαιτίας της εμφάνισής του, ο ασθενής αισθάνεται απογοητευμένος λαμβάνοντας από παντού την απόρριψη. Χάνει την αυτοπεποίθησή του και η κοινωνικότητά του μειώνεται ραγδαία. Ο Μάικλ Τζάκσον είναι μέρος μιας βιομηχανίας όπου ολόκληρη η καριέρα ενός καλλιτέχνη στηρίζεται σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην εξωτερική του εμφάνιση.

Η απάντηση στην ερώτηση-άποψη κάποιων που ισχυρίζονται: «Και γιατί δεν βγήκε να το πει νωρίτερα πριν ξεκινήσουν οι φήμες ή γιατί να προσπαθεί να το κρύψει με μεικ απ, εγώ δεν θα το έκανα αν ήμουν στην θέση του» είναι ΒΛΑΚΕΙΑ!!!. Το λένε εκ του ασφαλούς, αφού δεν είναι στην θέση του και δεν μπορούν να ξέρουν την ψυχολογία του ασθενούς. Επίσης όσοι το λένε αυτό δεν βρίσκονται στο επίκεντρο των φώτων και των ΜΜΕ, που είναι έτσι κι αλλιώς έτοιμα να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να τον κατασπαράξουν με την πρώτη ευκαιρία. Ακόμη κι αν το είχε πει από την αρχή, κανείς δεν θα τον πίστευε, αφού η συγκεκριμένη ασθένεια μέχρι τις μέρες μας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, πολύ περισσότερο την εποχή που εμφανίστηκε σ’ εκείνον. Εξάλλου κι όταν ο Μάικλ Τζάκσον παραδέχτηκε δημόσια το πρόβλημά του, κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τα λόγια του.

Ύστερα από τα προαναφερόμενα, είναι ελπίζω κατανοητό το γιατί ο Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορούσε χειμώνα-καλοκαίρι με ομπρέλα, μάσκα, μαύρα γυαλιά, καπέλα και μακρυμάνικα ρούχα, αφού ήταν υποχρεωμένος λόγω του λύκου και της λεύκης να προστατεύει το δέρμα του από τις ακτίνες του ήλιου. Μπείτε για λίγο στη θέση του. Σκεφτείτε ότι ξαφνικά χάνετε το χρώμα σας, αναγκάζεστε να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο ζωής σας, τη στιγμή που η καριέρα σας βρίσκεται στο απόγειο της. Όλοι σας βρίζουν, σας λένε ρατσιστή και σας επιτίθενται για κάτι για το οποίο δεν έχετε καμία ευθύνη και δεν πρέπει να ντρέπεστε και φυσικά δεν μπορείτε να το σταματήσετε. Και όταν αποφασίζετε να μιλήσετε για το πρόβλημά σας, να σας αποκαλούν ψεύτη. Ο Μάικλ Τζάκσον όμως κατάφερε να τα ξεπεράσει όλα αυτά και να είναι Νο1 όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στην καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων. Ακόμη και η μόδα του ενός γαντιού που είχε καθιερώσει, αρχικά ξεκίνησε ακριβώς επειδή ήθελε να κρύψει την λευκή κηλίδα που πρωτοεμφανίστηκε στο χέρι του. Ως ιδιοφυής και μοναδικός καλλιτέχνης και περφόρμερ, μετέτρεψε την ασθένεια του (λύκο και λεύκη) σε ένα μοναδικό θεατρικό image. Κατάφερε ευφυέστατα, να μετατρέψει το καπέλο, την ομπρέλα, τα γάντια, τα μαύρα γυαλιά, τα μακρυμάνικα ρούχα, το μέικ απ, τις μάσκες, τις γάζες στα δάχτυλα από ανάγκη σε μέρος της εικόνας και της σκηνικής του παρουσίας. Επίσης το κουρασμένο βάδισμά του, το γεγονός ότι πολλές φορές εμφανιζόταν υποβασταζόμενος ή σε αναπηρικό καροτσάκι, ήταν λόγω των προσβεβλημένων απ’ τον λύκο αρθρώσεων και εξαιτίας των πόνων από τους οποίους υπέφερε τόσο εξαιτίας της ασθένειας όσο και εξαιτίας διάφορων σοβαρών τραυματισμών που είχε υποστεί. Είναι βλακώδες το επιχείρημα κάποιων που ισχυρίζονται ότι φορούσε μάσκα επειδή φοβόταν τις αρρώστιες κι από φόβο μην κολλήσει κάποιο μικρόβιο. Μην ξεχνάμε ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν δίσταζε ούτε στιγμή να αγκαλιάσει τους θαυμαστές του, όταν εκείνοι του το ζητούσαν όπως επίσης και το γεγονός ότι περνούσε αμέτρητες ώρες σε νοσοκομεία επισκεπτόμενος άρρωστα παιδιά.

Γ) Ως προς τις πλαστικές επεμβάσεις

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΜΑΙΚΛ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΝΤΑΪΝΑ ΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΤΕΗΛΟΡ!!!!!

Ο Μάικλ Τζάκσον έχει παιδικά τραύματα εξαιτίας της απόρριψης που δεχόταν από τον πατέρα του εκτός των άλλων και στο θέμα της εμφάνισης. Ο πατέρας και τα ξαδέρφια του τον κορόιδευαν για την χοντρή πλακουτσωτή μύτη και για την ακμή στο πρόσωπό του, κάτι που τον έκανε να κλαίει και να ντρέπεται για την εμφάνισή του. Ο ίδιος αναφέρει στην συνέντευξή του στον Μάρτιν Μπασίρ ότι κατά την διάρκεια κάποιου ταξιδιού στα πλαίσια μιας συναυλίας, οι θαυμαστές του συγκροτήματος όταν τον είδαν με την ακμή στο πρόσωπο απογοητεύτηκαν και εκφράστηκαν με άσχημο τρόπο σε βάρος του. Είναι λογικό αυτά τα περιστατικά να δημιουργήσουν ψυχολογικό τραύμα σε μια ήδη τραυματισμένη, ευάλωτη, κακοποιημένη σωματικά και συναισθηματικά παιδική ψυχή. Ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον παραδέχεται ότι εξαιτίας της ακμής, δεν ήθελε να κοιτάει το πρόσωπό του στον καθρέφτη και θα προτιμούσε να φορά διαρκώς μάσκα στο πρόσωπό του, για να νιώθει καλύτερα.

Η πρώτη εγχείριση στην μύτη έγινε ύστερα από κάποιο ατύχημα που είχε, όμως η επέμβαση δεν ήταν πετυχημένη. Δημιουργήθηκε πρόβλημα στην αναπνοή και στο διάφραγμα. Ακολούθησε δεύτερη για να βελτιωθεί η κατάσταση και να μπορεί να πιάνει υψηλότερες νότες. Επίσης ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι πρόσθεσε μια σχισμή/λακκάκι στο πηγούνι, όμως ισχυριζόταν ότι δεν πείραξε τα μάτια, ούτε τα χείλια, ούτε τα μάγουλά του.

Στην συνέντευξη στον Μάρτιν Μπασίρ, αν ο δημοσιογράφος δεν είχε κόψει και ράψει εσκεμμένα τις απαντήσεις του Μάικλ Τζάκσον σ’ αυτό το θέμα, θα τον είχαμε ακούσει να παραδέχεται ότι έκανε αναγκαστικά επεμβάσεις, για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τα εγκαύματα που υπέστη στο τριχωτό της κεφαλής ύστερα από το ατύχημα το 1984.

Επιπλέον, αισθητικές επεμβάσεις γινόντουσαν στα πλαίσια καλυτέρευσης απ’ τις πληγές και αλλοιώσεις που προκαλούνταν στο πρόσωπο εξαιτίας του λύκου.

Είναι λογικό να έχουν συμβεί αλλαγές στο πρόσωπό του μεγαλώνοντας. Με τα χρόνια σε όλους μας συμβαίνει, αλλάξει το σχήμα και οι γωνίες του προσώπου μας. Όπως έλεγε κι ο ίδιος το πρόσωπό του φαινόταν διαφορετικό, διότι άλλαξε κούρεμα, επίσης υιοθετώντας χορτοφαγική διατροφή, έχασε αρκετό βάρος κι επιπλέον καθώς λέπτυνε την μύτη του, τα μάτια του φαίνονταν μεγαλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν έκανε επεμβάσεις, αλλά σίγουρα δεν έκανε τόσες όσες του χρεώνουν. Αλλά και σε τελική ανάλυση, μην ξεχνάμε ότι όλος ο κόσμος, διάσημοι και μη, κάνουν ένα σωρό πλαστικές επεμβάσεις και κανείς δεν τους δίνει σημασία. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο πρόσωπό του αν αυτό τον βοηθά στο να νιώθει καλύτερα. Γιατί λοιπόν τα ΜΜΕ ασχολούνται τόσο πολύ με τις πλαστικές επεμβάσεις του Μάικλ Τζάκσον;;;;

4) ΤΕΛΟΣ, Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ Η ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν κάποιοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΣΧΕ. Όσοι έχουν κάνει τον κόπο να μάθουν πέντε πράγματα για εκείνον, γνωρίζουν ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους ναρκωτική ουσία, μέχρι την στιγμή του ατυχήματος κατά την διάρκεια του διαφημιστικού της pepsi.

«As corny as it sounds, natural highs are the greatest highs in the world. The stars, the mountains, children, babies smiling are just magic.»/ «I’ve never tried marijuana and I don’t want to try it. I’ve never tried any of those things. I’m not interested in it. I’m happy the way I am. I don’t even like the word ‘high’. If I want to feel free with my mind, I’ll go walk the beach, read a beautiful book or write a song»/ «I myself have never tried drugs — no marijuana, no cocaine, nothing. I mean, I haven’t even tried these things. Forget it. This isn’t to say we were never tempted. We were musicians doing business during an era when drug use was common. I don’t mean to be judgmental — it’s not even a moral issue for me — but I’ve seen drugs destroy too many lives to think they’re anything to fool with.»

Ύστερα από αυτό το συμβάν χρειάστηκαν επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Μην ξεχνάμε επιπλέον την καταπόνηση του σώματός του και τους πόνους στα πόδια από τον χορό τόσων χρόνων (είναι συχνό φαινόμενο οι χορευτές να παθαίνουν το λεγόμενο πέλμα των χορευτών, που είναι πολύ επώδυνο), αλλά και στη μέση, στα κόκαλα και στις αρθρώσεις λόγω του λύκου που χειροτέρευε με τα χρόνια. Η κατανάλωση παυσίπονων ήταν απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αφόρητοι πόνοι στο κεφάλι από το κάψιμο και τις επεμβάσεις, αλλά και στο σώμα από τα διάφορα ατυχήματα και τραυματισμούς που είχε κατά καιρούς (πχ. ατύχημα στο Μόναχο το 1999 κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπου η γέφυρα πάνω στην οποία στεκόταν έπεσε απότομα από ύψος 50 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη…).

Μαζί με τους σωματικούς πόνους, είχε να αντιμετωπίσει και τον ψυχολογικό/συναισθηματικό πόνο αφού οι πάντες είναι εναντίον του και τον λιθοβολούν, γεγονός που συνέβαλε και στο πρόβλημα της αϋπνίας για το οποίο παραπονιόταν χρόνια και προσπαθούσε ν’ αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό τρόπο. Το τελευταίο σίγουρα επιδεινώνονταν ως ένα βαθμό εξαιτίας του άψογου επαγγελματισμού και της τελειομανίας που τον διέκρινε, όπως επίσης εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής και συναισθηματικής του κατάστασης λόγω των ψεύτικων και κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος του το 1993 και 2003, λόγω του πολέμου που δεχόταν από την μουσική βιομηχανία και τη δισκογραφική του εταιρεία το 2001 για χάρη του περιβόητου καταλόγου με τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών, λόγω της χαμένης/τραυματικής παιδικής ηλικίας και της μοναξιάς που βίωνε, αφού δεν υπήρχε ένας άνθρωπος κοντά του που να μπορεί να τον εμπιστευτεί, χωρίς να τον μαχαιρώνει πισώπλατα, λόγω των ψεμάτων και των φημών που κυκλοφορούσαν εναντίον του τα Μ.Μ.Ε, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΑΫΠΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ.

Στους μέχρι τώρα πολέμιούς του που συνεχίζουν να τον διαβάλουν και να τον δυσφημούν, το μόνο που έχω να πω είναι πριν βιαστείτε να τον κατηγορήσετε προσπαθήστε πρώτα να μάθετε ποιος πραγματικά είναι ο Μάικλ Τζάκσον. Μην επηρεάζεστε από τα ψέματα, τις φήμες και τα κουτσομπολιά των ΜΜΕ. Να θυμάστε πως το ψέμα κι η κακοήθεια πουλάνε περισσότερο από την αλήθεια. Γι’ αυτό λοιπόν κάντε πρώτα την προσωπική σας έρευνα, μπείτε για λίγο στη θέση του, ακούστε το αυτοβιογραφικό του κομμάτι με τίτλο «childhood» και μετά βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

»No one should judge what Ι’ve done with my life. Not unless they’ve been in my shoes every horrible day and every sleepless night.»

“Before you judge me, try hard to love me”

Συμπεριφερθείτε του τουλάχιστον για μια φορά ανθρώπινα κι όχι σαν να πρόκειται για κάποιο παρανοϊκό κι εκκεντρικό τέρας. Είναι κρίμα να σπαταλάτε το χρόνο και την ενέργειάς σας μισώντας και συκοφαντώντας κάποιον, που δεν θα σας μισούσε ποτέ, όσα κι αν κάνατε εις βάρος του… Ο Μάικλ Τζάκσον αξίζει τον σεβασμό όλων μας, ακόμη κι αυτών που δεν αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του σε καλλιτεχνικό, φιλανθρωπικό κτλ επίπεδο, μόνο και μόνο εξαιτίας της αξιοπρέπειας και της δύναμης με τις οποίες αντιμετώπισε τις μέχρι τώρα δυσκολίες στη ζωή του. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να τον περιγελά και να τον κοροϊδεύει, όπως δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο και με κανέναν άλλον συνάνθρωπό μας που πάσχει από κάποια ασθένεια

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον λύκο και τη λεύκη, ας ρίξει μια ματιά στα ακόλουθα λινκ.

Πηγές: http://www.youtube.com/watch?v=LuHvlHxR-eg&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=QCHf2yhhFUg&feature=related http://www.mjhellas.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=10&start=30 http://www.mjhellas.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=4823&p=61915#p61915 http://www.mjhellas.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=2904 http://www.mjhellas.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=3564 http://www.mjhellas.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=7

Σημ1. Η Λένα έγραψε αυτό το κείμενο το 2010 κι είναι λογικό κάποιες από τις διαδικτυακές πηγές να μην υπάρχουν πια. Το ίδιο ισχύει και για τις παραπομπές στο mjhellas το οποίο φαίνεται να έκλεισε το φόρουμ του. Αφήνω πάραυτα τις παραπομπές σε περίπτωση που γίνει δυνατό να επαναλειτουργήσουν.

Σημ2. Όμως τώρα είδα πως ένα «αδελφάκι» του  MJacksonTruth τα λέει ακόμη καλύτερα. Διαβάστε εδώ: http://theun-blindzone.blogspot.gr/2010/08/blog-post_21.html

Ελάτε και στο Facebook:  https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

This entry was posted in προσωπικότητα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Η αλήθεια για τις πλαστικές και την υγεία του Μάικλ Τζάκσον

  1. Παράθεμα: Άλλαξε ο Μάικλ Τζάκσον το χρώμα του; | The truth about Michael Jackson

  2. Παράθεμα: Η φωτογραφία που αποδεικνύει πως ο Μάικλ Τζάκσον δεν ήθελε να αλλάξει το χρώμα του!!! | The truth about Michael Jackson

  3. Παράθεμα: Νέα τρανταχτή φωτογραφία που αποδεικνύει πως ο Μάικλ Τζάκσον δεν ήθελε να αλλάξει το χρώμα του!!! | The truth about Michael Jackson

  4. Παράθεμα: Τι πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να μάθει ποιος είναι ο Μάικλ Τζάκσον; | The truth about Michael Jackson

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s