Ζει ο Μάικλ Τζάκσον;

Michael Jackson not dead

Michael Jackson not dead

Ζει ο Μάικλ Τζάκσον;

Αρκετοί ρωτάτε αν ο Μάικλ Τζάκσον ζει και, μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας του MJacksonTruth, πρώτη φορά αποφασίζω να ασχοληθώ, ιδίως γιατί υπάρχει εμμονή μ’αυτό το θέμα και κάποιοι με ρωτήσατε και προσωπικά.

Ο Μάικλ Τζάκσον θα μπορούσε να ζει γιατί…

Πολλοί δεν το πίστεψαν ότι πέθανε από την αρχή γιατί πολύ απλά τους ήταν δύσκολο να το πιστέψουν ή γιατί τους το έλεγε η διαίσθησή τους. Ήταν πολύ ξαφνικό όλο αυτό, ήταν πολύ νέος, ήταν υγιής και σε πολύ δημιουργική φάση. Στην πορεία, όταν έγιναν το μνημόσυνο κι η κηδεία, η πίστη τους επιβεβαιώθηκε γιατί, για παράδειγμα, σ’αυτά κυριαρχούσαν η φωτογραφία του Μάικλ Τζάκσον από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του “Liberian girl”** και οι χρωματικοί συνδυασμοί του κόκκινου και του κίτρινου, χρώματα που αφορούν το τραγούδι αυτό (φορούσε κόκκινο πουκάμισο στο βίντεο κλιπ και κίτρινο στο εξώφυλλο του σινγκλ). Κι έτσι ένιωσαν πως ο Μάικλ τους έκλεισε το μάτι, όπως ακριβώς έκανε και με τους καλλιτέχνες που πρωταγωνιστούσαν σ’αυτό το βίντεο κλιπ. Επίσης και τα δυο θύμιζαν εκδήλωση, αφού και τα δυο είχαν πρόγραμμα και φυλλάδια τα οποία μάλιστα διένειμαν οι χορευτές που συμμετείχαν στο This is it. Και… θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα. Αλλά This is it!

Κατασκευασμένα στοιχεία ή συμπτώσεις

Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να απαντήσω με ένα ναι, πολύ θα ήθελα ακόμη περισσότερο να πω γιατί μπορεί να ζει και να αναλύω ένα ένα τα επιχειρήματα. Και πολλά στοιχεία υπάρχουν και το θέλω πολύ. Πιστέψτε με, θα μπορούσα να γράψω βιβλίο. Αλλά ξέρετε γιατί δεν το κάνω; Γιατί όλες οι ενδείξεις ότι ζει μπορεί να είναι κατασκευασμένες, δηλαδή ψεύτικες, αβάσιμες.

Μια από τις ενδείξεις ή clues, όπως τα λένε, για παράδειγμα, είναι ότι στις 25/6/2009, ημέρα θανάτου του, έκλεισε το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες για κάποιες ώρες κι η αιτία ήταν ότι μεταφέρθηκε μυστικά ο Μάικλ Τζάκσον. Μα ξέρουμε αν όντως το έκλεισαν; Κι αν όντως το έκλεισαν, ξέρουμε ότι δεν το έκαναν για άλλο λόγο, όπως τηλεφώνημα για βόμβα; Ή είπαν κάποια στιγμή πως βρήκαν από ποιο σημείο έγινε το τηλεφώνημα στο αντίστοιχο 166 (ΕΚΑΒ) και το σημείο αυτό ήταν το Staples center, το κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, όπου ο Μάικλ Τζάκσον έκανε τις πρόβες για την τελευταία του και ακυρωμένη σειρά συναυλιών και όπου έγινε τελικά το μνημόσυνο. Μας έδειξαν φωτογραφίες που το «αποδεικνύουν». Το ίδιο κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες από την κηδεία και έδειχναν το ίδιο σημείο υποτίθεται την ίδια στιγμή σε μια φωτογραφία να έχει κάδους και σε μια άλλη να μην έχει.  Κι επειδή; Επειδή το είπαν, ισχύει κιόλας; Το photoshop κάνει θαύματα κι έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό ισχύει 100%. Και το ίδιο μπορεί να ισχύει για όλες τις ενδείξεις περί του ότι ζει.

Για ποιο λόγο να δημιουργήσουν ένα ψέμα; Για ποιο λόγο να διαδώσουν ότι ζει, ενώ έχει πεθάνει;

Η απάντηση είναι πολύ πολύπλοκη και δε γίνεται να την αναλύσω γιατί δεν έχω επίσημα στοιχεία. Θα πω μόνο: για να διατηρηθεί ο μύθος του*.

Και πώς θα ξέρω αν ζει; Πώς θα ξέρω αν οι ενδείξεις είναι αληθινές;

Αυτό δε θα μπορούσε να μας το επιβεβαιώσει παρά μόνο ο ίδιος με την παρουσία του.

Και τι να κάνω; Με τρώει η περιέργεια.

Καταλαβαίνω πως η αγωνία και οι περιέργεια είναι μεγάλες  αλλά αυτό δε θα μπορούσα να το λύσω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δίνοντας μια απάντηση (πχ μεταφέροντας/μεταφράζοντας όλα ή τα πιο σημαντικά κείμενα που έχουν γραφτεί-κι είναι άπειρα). Φανταστείτε ότι την απάντηση ψάχνετε να τη βρείτε μόνοι σας. Ξέρετε πού θα σας οδηγήσει αυτό; Σε ατέλειωτη αναζήτηση και κυριολεκτώ στο «ατέλειωτη» γιατί είτε ανακυκλώνονται τα στοιχεία είτε βγαίνουν συνεχώς καινούρια. Το αποτέλεσμα θα είναι να ζείτε σε διαρκή αγωνία και βέβαια να ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όσα κείμενα κι αν διαβάσετε, όσα στοιχεία κι αν βρείτε πειστικά, πάντα μέσα σας θα έχετε την αμφιβολία. Η αμφιβολία θα φύγει μόνο αν δείτε τον ίδιο τον Μάικλ Τζάκσον. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως όλο αυτό δεν έχει νόημα και το λέω κυρίως για τα νέα παιδιά.

Θα ήθελα πολύ να απαντήσω αλλιώς και να εμβαθύνω αλλά δεν έχω επίσημα στοιχεία ώστε να τα επικαλεστώ. Θα μπορούσα να γράψω ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα σας εντυπωσίαζαν αλλά η λογική μου λέει αυτό που είπα στην αρχή: πού ξέρουμε ότι δεν είναι κατασκευασμένα όλα αυτά; Και δε θέλω να κοροϊδεύω ούτε εσάς αλλά ούτε και τον εαυτό μου. Αφού κάποιοι εμπιστεύεστε και το MJacksonTruth και με ρωτάτε, εμπιστευτείτε με και σ’αυτό και μην ασχολείστε μ’αυτό το θέμα. Θα έρθει καιρός που μόνοι σας θα δώσετε τις απαντήσεις, πιστέψτε με.

*η μουσική που μας άφησε και το ταλέντο του είναι τόσο σπουδαία που ο μύθος του θα διατηρηθεί έτσι κι αλλιώς αλλά ίσως κάποιοι θέλουν το κάτι παραπάνω.

** σ’αυτό το βίντεο  κλιπ ο Μάικλ Τζάκσον είχε καλέσει να συμμετάσχουν διάσημοι φίλοι του καλλιτέχνες κι όταν έφτασαν στο τέλος των γυρισμάτων εκείνος έλειπε. Σ’όλη τη διάρκεια του βίντεο κλιπ όλοι ρωτούσαν πού ήταν ο Μάικλ Τζάκσον και τελικά εκείνος εμφανίστηκε στο τέλος αποκαλύπτοντας ότι ήταν πίσω από την κάμερα και στην ουσία το βίντεο κλιπ ήταν η αναμονή των καλλιτεχνών, σε βιντεοσκόπηση του ίδιου.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

 

 

Advertisements
This entry was posted in μετά θάνατον and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s