Ο Μάικλ Τζάκσον κι ο έρωτας

michael valentine2

Facebook : https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Μάικλ Τζάκσον, το ερωτικό σημείωμα

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

michael jackson letter to lisa

Λίζα,

Πραγματικά χρειάζομαι αυτή την ανάπαυση. Δεν έχω κοιμηθεί κυριολεκτικά καθόλου εδώ και 4 μέρες. Πρέπει να μείνω μακριά από τηλεφωνήματα και ανθρώπους της δουλειάς. Πρέπει να βάλω την υγεία μου πάνω απ’όλα. Είμαι τρελός για’σένα. Με αγάπη, Turd.

Το παραπάνω δε νομίζω να είναι ένα ερωτικό σημείωμα γιατί απλούστατα σκοπός του είναι να μιλήσει για πρακτικά ζητήματα, όπως η ανάγκη του Μάικλ Τζάκσον να ξεκουραστεί. Θα μπορούσε να είναι ένα post-it πάνω στο ψυγείο στο στυλ «μην ξεχάσεις να πάρεις γάλα, το βράδυ που θα γυρίσω από τη δουλειά θα φέρω εγώ τα υπόλοιπα». Είναι όμως ένα σημείωμα με ερωτικές-τρυφερές πινελιές, αφού κλείνει με την πρόταση «είμαι τρελός για’σένα». Οι άνδρες ειδικά ίσως να γελάσουν γιατί αυτή η πρόταση ίσως να δείχνει και τις ενοχές του ερωτευμένου άνδρα που δουλεύει ασταμάτητα τις τελευταίες 4 μέρες, γεγονός που σημαίνει πως δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την αγαπημένη του. Εξάλλου, αν είχε ασχοληθεί, θα ήξερε κι εκείνη πως δεν κοιμήθηκε, οπότε γιατί να την ενημέρωνε; Οπότε.. και δεν ασχολήθηκε μαζί της 4 μέρες και δε θα ασχοληθεί ούτε τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, καθώς…χρειάζεται ξεκούραση! Και δεν του φτάνει ο δικό του πόνος, έχει και την έγνοια ότι την παραμελεί κι έτσι της δηλώνει πως είναι τρελός για εκείνη. Γνήσια έκφραση αγάπης ή ενοχές ή φόβος της γκρίνιας της γυναίκας; Όλα είναι πιθανά κι αν είναι το τελευταίο, ε, αυτό λέω πως είναι αστείο.

Turd είναι το όνομα με το οποίο τον φώναζε η Λίζα Μαρί Πρίσλει κι έτσι το χρησιμοποιούσε κι εκείνος ή απλά του άρεσε να αυτοαποκαλείται έτσι- υπάρχει μια διαφωνία γύρω απ’αυτό. Αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία τι ακριβώς ίσχυε. Κρατάμε το σημείωμα. Ένα σημείωμα που φωτίζει την ερωτική πλευρά του Μάικλ Τζάκσον και δείχνει σε λίγες γραμμές πόσο πολύπλευρος και ειλικρινής ήταν.

Σε καμιά περίπτωση και ως ερωτευμένος άνδρας δε χάνει την παιδικότητά του κι αυτό φαίνεται κυρίως από την αρχή όπου γράφει, δείχνοντας με το βελάκι έναν κύβο που σχημάτισε εκείνος: «Μύρισε εδώ». Λογικά είχε ρίξει κάποια σταγόνα από άρωμα και το έκανε, υποθέτω, για να εμπλουτίσει το σημείωμά του. Αυτός είναι ο γνωστός Μάικλ Τζάκσον με την πλούσια φαντασία που στην έκφρασή του ήθελε να είναι πολύπλευρος. Όπως στη μουσική φρόντιζε ταυτόχρονα και για τους στίχους και τη μουσική αλλά και για τις χορογραφίες και την οπτικοποίηση, δίνοντας ένα τελικό σύνολο με τη δική του υπογραφή σε πολλές μορφές τέχνης, έτσι και το γράμμα του ήθελε να στέλνει το μήνυμά του καλύπτοντας περισσότερες από μια αισθήσεις.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com

Η ερωτική – σεξουαλική ζωή του Μάικλ Τζάκσον

Άγνωστο γιατί αλλά η σεξουαλικότητα του Μάικλ Τζάκσον απασχολεί πολύ και για κάποιους υπάρχει το ενδεχόμενο να ήταν και ομοφυλόφιλος ή και εντελώς ασέξουαλ. Σίγουρα δεν ήταν ομοφυλόφιλος, όπως δεν ήταν και ασέξουαλ. Δειλός ήταν, ναι. Καθώς φαίνεται, άργησε να γίνει αυτό που λέμε «άνδρας που βαράει το χέρι στο τραπέζι» αλλά ήταν και τέτοιος.

Σαν έφηβος ήταν σίγουρα δειλός και γιατί ένιωθε άσχημα με την εικόνα του (σπυράκια, χοντρή μύτη για την οποία του δημιούργησε κόμπλεξ ο ίδιος ο πατέρας του που τον έλεγε «χοντρομύτη») και γιατί είχε μια δειλία με τους ανθρώπους επειδή πολύ απλά δε μεγάλωσε όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Από μικρός έκανε πρόβες ή περιοδείες, όταν οι συνομήλικοί του έπαιζαν στις αλάνες κι αργότερα πήγαιναν σε νεανικά πάρτι και έκαναν ό,τι όλοι οι έφηβοι σ’όλο τον κόσμο.

Ξέρουμε ότι, όταν ήταν περίπου 18 ετών, είχε ένα φλερτ με την Τατούμ Ο’Νιλ αλλά δεν προχώρησε επειδή ο ίδιος ήταν άπειρος και διστακτικός. Και βέβαια πολύ ντροπαλός ακόμη. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί δεν είναι του γούστου μου. Όποιος έχει περιέργεια και ξέρει καλά αγγλικά ας ψάξει και θα βρει υλικό και σε βίντεο.

Λίγο μετά ακολούθησε η μεγάλη πορεία για την παγκόσμια πρωτιά και η προσωπική του ζωή μάλλον έμεινε πίσω. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, παρά μόνο τις δημόσιες δηλώσεις. Και φαίνεται πως ο Μάικλ Τζάκσον μίλησε πρώτη φορά δημόσια για την προσωπική του ζωή το 1993 στη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρι κι όλα δείχνουν πως η γυναίκα στην οποία αναφερόταν ήταν η Λίζα Μαρί Πρίσλει την οποία παντρεύτηκε κιόλας το 1994. Μάλλον ήθελε να μιλήσει στο κοινό για την επίσημη αγαπημένη, όπως κάνουμε με τους γονείς μας 🙂

Από αυτά που διαβάζουμε εδώ κι εκεί- και δεν αναφέρομαι φυσικά ούτε σε κίτρινες φυλλάδες ούτε σε βιβλία τυχοδιωκτών που γράφουν ψέματα για να βγάλουν κέρδος αλλά σε μαρτυρίες θαυμαστών και συνεργατών του-, φαίνεται ότι ο Μάικλ Τζάκσον ήταν λίγο απ’όλα και μέσα σε όλα. Και άπιστος υπήρξε και one night stand έκανε και μάλιστα και με θαυμάστριες και ρομαντικός ήταν. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι, μετά την απογοήτευση που πήρε από τη Λίζα Μαρί Πρίσλει, με την οποία συνέχισαν να αγαπιούνται και να συναντιούνται για πολλά χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ο Μάικλ Τζάκσον ή αρνήθηκε να εμπιστευτεί ξανά άλλη γυναίκα ή πολύ απλά  στάθηκε άτυχος. Μην ξεχνάμε πως η Λίζα Μαρί Πρίσλει ήταν ιδανική για εκείνον όχι μόνο επειδή ήταν όμορφη και του άρεσε ο χαρακτήρας της αλλά επειδή ήταν χορτασμένη από δόξα και χρήματα κι έτσι ήταν σίγουρος πως ήταν μαζί του επειδή πράγματι τον αγαπούσε κι όχι για υλικά κίνητρα ή από ματαιοδοξία. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι δικαστικές περιπέτειες που ακολούθησαν μετά τη δυσφήμισή του κι ίσως γι’αυτό επίσης έμεινε στην ουσία μόνος. Νομίζω πάντως πως τελικά απλά στάθηκε άτυχος Φήμες ότι είχε σχέση με την τελευταία νταντά των παιδιών του είναι επίσης προς επιβεβαίωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να πω είναι ότι κι ο ίδιος θα προτιμούσε να μείνει με μια γυναίκα, να έχει τον άνθρωπό του κι αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να γράψω αυτό το κείμενο σήμερα που είναι η γιορτή του έρωτα.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Τα ερωτικά γράμματα του Μάικλ Τζάκσον

Σε ένα άλλο του γράμμα, άγνωστο το σε ποια το έστειλε και απ’αυτό προκύπτει πως ως σύντροφος ήταν τρυφερός. Και πάλι κάνει την έκπληξη, αφού συνοδεύει το γράμμα με μια ζωγραφιά.  Διαβάζουμε:

Michael Jackson love letter1

Σ’ευχαριστώ που φωτίζεις όλη μου την ύπαρξη. Συνεχίζεις να με εκπλήσσεις με φαντασία και περιπλανήσεις. Λυπάμαι που δεν είμαι δίπλα σου, όταν θα ξυπνήσεις. Σ’αγαπώ. Από τα βάθη της καρδιάς μου, από τη Γαλλία ως την Ιταλία, σ’αγαπώ.

Θα σου τηλεφωνήσω όταν προσγειωθώ.

Αλήθεια το φανταζόσασταν πως ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών θα παρακαλούσε μια γυναίκα και θα σπάραζε; Κι όμως, ενώ τα είχε όλα, δεν είχε εγωισμό και δήλωνε αδύναμος σε μια γυναίκα, εκφραζόμενος σχεδόν σεξπηρικά:

Michael Jackson love letter 2

Γιατί μου στέρησες την αγάπη σου, την ίδια αγάπη που με έκανε να μην μπορώ να μιλήσω και να ξεχάσω όλες τις έγνοιες μου, την αγάπη που με έσωσε; Πες μου, ήμουν λίγος; Δεν ήμουν αρκετός; Έκανα ή είπα κάτι κακό; Πιστεύω στα θαύματα και τους [κενό] αγγέλους. Ξέρω ότι δραπέτευσες από τις πύλες του ουρανού για να φωτίσεις [κενό]. Πιστεύω στην ΠΙΣΤΗ, βαθειά μέσα μου νιώθω ότι η φύση μας έδεσε.

Δεν έχω δει τίποτε άλλο παρά μιζέρια στη ζωή μου μέχρι που [κενό] όλα αυτά τα χρόνια, έψαχνα να δώσω ενώ αυτό που επιθυμώ μόνο τώρα είναι να λάβω από εσένα. Η καρδιά σου με διέταξε να ακολουθήσω, ενώ η ψυχή μου ήταν πληγωμένη και το μυαλό μου ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ.

Σου επέτρεψα να κατακτήσεις τα αισθήματά μου. Σε αντάλλαγμα, αγάπησα, υπάκουσα και σε τίμησα πέρα από τις λέξεις.

Αποκάλυψα τον εαυτό μου με τρόπους που δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί.

Σε είδα και ακόμη σε βλέπω σαν την αδελφή-ψυχή μου, σαν τη σύζυγό μου και σαν τη μητέρα του τέταρτου παιδιού μου.

Και συνεχίζει:

Michael Jackson love letter 3

Κι έπειτα γιατί έφυγες; Γιατί έφυγες μακριά, σιωπηλά στο μέσο της νύχτας χωρίς εμένα, τον σκλάβο της καρδιάς σου;

Δεν μπορώ να το πιστέψω πως συνέβη αυτό.

Ξέρω πως εμείς ήταν γραφτό να είμαστε μαζί, το νιώθω. Ακόμη δεν έχω μετανιώσει για ό,τι συνέβη ανάμεσά μας. Καταλήγω μόνο στο ότι πήρες μια αφύσικη απόφαση χωρίς να συμφωνεί κι η καρδιά στο αλλά ούτε κι η λογική σου. Θέλω να πιστεύω πως άλλα γεγονότα σε έκαναν να φύγεις έτσι μακριά μου. Αλλά, όποιος κι αν είναι ο λόγος, δε θα το αφήσω να μας χωρίσει. Προτιμώ να πιστεύω ότι ο χωρισμός μας είναι απλά προσωρινός.

Άσε με να ελπίζω σε μια διαφορετική έκβαση.

Για πάντα δικός σου.

Τηλεφώνησέ μου.

michael_jackson_heart_by_loveapplehead-d3ca79f

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Ελάτε και στο Facebook : https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Διαβάστε επίσης:

  1. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ
  2. Μάικλ Τζάκσον: η αγάπη είναι ένα από τα συστατικά μιας καλής συνταγής
  3. Μάικλ Τζάκσον, ένας καλός άνθρωπος

 

Τα γράμματα μπορείτε να τα δείτε μαζί με άλλα εδώ: http://rhythmofthetide.com/michael-jackson-love-letters/

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s