Μάικλ Τζάκσον, 2009, η μεγάλη επιστροφή

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009. Ο Μάικλ Τζάκσον φτάνει στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για την ανακοίνωση της τουρνέ This is it.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009. Ο Μάικλ Τζάκσον φτάνει στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για την ανακοίνωση της τουρνέ This is it.

Το MJacksonTruth στο Facebookhttps://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Όλος ο τύπος μιλάει για τη μεγάλη επιστροφή

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο μπλογκ, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

 Σα σήμερα στις 5 Μαρτίου 2009 ο Μάικλ Τζάκσον έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του με μια αναγγελία που τους τελευταίους μήνες κάποιοι ψιθύριζαν αλλά κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει: ο Μάικλ Τζάκσον θα ξαναέκανε τουρνέ, που την ονόμασε  This is it, έπειτα από περισσότερο από 10 χρόνια αποχής.

Νάτος εδώ είναι ζωντανός και χαρούμενος κάνοντας την αναγγελία στο Λονδίνο σε ένα κοινό που παραληρούσε και συγκίνησε πολύ και τον ίδιο. Τόσο που συνέχεια διέκοπτε τα λόγια του. Δεν ήταν απλώς μια ανακοίνωση, ήταν μια εκδήλωση ανταλλαγής αγάπης. Οι κακόβουλοι ψεύτες φυσικά δεν έλειψαν κι ακόμη και 2 μήνες μετά έγραψαν κακίες λέγοντας πως ήταν μεθυσμένος εκείνη τη μέρα. Όχι, δεν ήταν μεθυσμένος, δε μεθούσε καν εξάλλου. Συγκινημένος ήταν. Συγκινημένος και σοκαρισμένος γιατί, έπειτα από όσα είχε περάσει με το διασυρμό που του έκαναν και βέβαια τα βασανιστήρια που πέρασε από αστυνομικούς αλλά κι από την ίδια τη δίκη, φοβόταν ότι ο κόσμος θα του γυρνούσε την πλάτη. Δεν περίμενε ότι θα είχε ακόμη τεράστια απήχηση.

Στις 13 Μαρτίου 2009 έγραψε η Rosie Swash (Theguardian):

Οι 50 συναυλίες του Μάικλ Τζάκσον στο στάδιο του Λονδίνου O2 Αrena ξεπούλησαν

Ο βασιλιάς της ποπ ξεπούλησε μέσα σε μόλις λίγες ώρες με τους θαυμαστές να αρπάζουν πάνω από 1.000.000 εισιτήρια.

Τα εισιτήρια για τις 50 συναυλίες του Μάικλ Τζάκσον στο O2 Αrena στο Λονδίνο πουλήθηκαν όλα, κάτι που σημαίνει ίλιγγο 1.000.000 εισιτηρίων που πουλήθηκαν σε λίγες ώρες για χάρη του τραγουδιστή.

Οι ημερομηνίες για τις καλοκαιρινές συναυλίες, που θα ξεκινήσουν στις 8 Ιουλίου, είχαν αυξηθεί σε 50-μία για κάθε χρόνο ζωής του Τζάκσον. Ο τραγουδιστής λέγεται ότι έχει ενθουσιαστεί με την απήχηση, αν και αναμφίβολα οι διοργανωτές είναι ακόμη πιο ευτυχείς. «Όχι μόνο αυτές οι συναυλίες είναι ανεπανάληπτες αλλά επιπλέον έκαναν ρεκόρ που δεν έχει ξαναγίνει», είπε ο Ράντι Φίλιπς της διοργανώτριας εταιρείας AEG Live. «Ξέραμε ότι το σώου θα ήταν ιστορικό για την ιστορία της σόουμπιζ αλλά αυτό είναι πολιτισμικό φαινόμενο»

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο μπλογκ, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com

Τα εισιτήρια δόθηκαν για πώληση την Παρασκευή 13 Μαρτίου και η προπώληση ξεκίνησε χθες, ενώ η Ticketmaster περιέγραψε είπε ότι ζήτηση ήταν «χωρίς προηγούμενο». Οι θαυμαστές έκατσαν στην ουρά όλη τη νύχτα έξω από το στάδιο στο Γκρίνουιτς στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου, με την ελπίδα να γλιτώσουν μπλοκαρισμένες τηλεφωνικές γραμμές. Ωστόσο όσοι δεν ήταν αρκετά τυχεροί να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο μπορούν να απευθυνθούν στο eBay να αγοράσουν ένα «μεταχειρισμένο», με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν μεταξύ 170-10.000 λιρών Αγγλίας.

Ο Τζάκσον την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε λεπτομέρειες από τις συναυλίες του στο O2 Αrena λέγοντας : «Όταν λέω ‘’αυτό είναι’, εννοώ ‘’αυτό είναι, τέλος’’», κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν αυτή θα ήταν η αποχαιρετιστήρια τουρνέ του.

Όσοι κατάφεραν να αγοράσουν εισιτήρια για την πρώτη συναυλία του τραγουδιστή μετά από 12 χρόνια μπορούν να περιμένουν να ακούσουν «τα τραγούδια που θέλουν οι θαυμαστές μου». Οι θεωρίες των φυλλάδων έκαναν λόγο για το Billie Jean και το The Way You Make Me Feel. Και καθώς οι συναυλίες της τουρνέ του This Is It θα απλωθούν στο 2010, ο Τζάκσον έχει κάθε ευκαιρία να τα τελειοποιήσει.

Την ίδια μέρα διαβάσαμε στο Sky News:

Ο Μάικλ Τζάκσον έκλαψε από ευτυχία όταν έμαθε ότι όλα τα 50 σώου του είχαν ξεπουκήσει, είπε ο διοργανωτής στο Sky News.

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες στο This Is It gigs στο στάδιο O2 Arena τα άρπαξαν μέσα σε λίγες ώρες.

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της AEG Live μίλησε στον Τζάκσον στο τηλέφωνο για να του πει τα νέα.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο μπλογκ, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Ο Ράντυ Φίλιπς είπε στο Sky News: « έκλαιγε. Το άκουγα στη φωνή του-ήταν σοκαρισμένος»

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν στην ουρά όλη τη νύχτα έξω από το Ο2, ενώ ακόμη περισσότεροι μπλόκαραν τις τηλεφωνικές γραμμές και τις ιστοσελίδες.

Μερικές εκατοντάδες εισιτήρια μπήκαν αμέσως σε δημοπρασία στο eBay, This is it ticket this_is_it_tickets_complete_1

για μέχρι 1.500 λίρες Αγγλίας το καθένα.

Η Ava Zadkhorvash και ο Ayesha Obi ήταν οι πρώτοι στην ουρά στο Ο2 και εξασφάλισαν εισιτήρια λίγο αφότου ξεκίνησε η πώληση.

Το ζευγάρι, και οι δυο από το Λονδίνο, είχαν περιμένει στην ουρά από το βράδυ της Τετάρτης για να είναι σίγουροι ότι θα είχαν την ευκαιρία να δουν το είδωλό τους.

Ο δημοσιογράφος  του Sky News Τζων Μπένετ είπε ότι η κλίμακα των πωλήσεων των εισιτηρίων ήταν άνευ προηγούμενου- αλλά η σκληρή δουλειά του Τζάκσον ακόμη περισσότερο.

«Είμαστε σε άγνωστα νερά εδώ πέρα», είπε.

« Κανένας καλλιτέχνης  δεν τόλμησε ποτέ να πουλήσει τόσες συναυλίες για ένα στάδιο αυτού του μεγέθους-πέραν του ότι κατάφερε να πουλήσει και όλα τα εισιτήρια»

Αλλά ο Μπένετ είχε αμφιβολίες για την ικανότητα του σταρ να κάνει τόσες συναυλίες. Είπε:

« Εδώ έχουμε έναν 50χρονο άνδρα που, σε αντίθεση με τους συνομήλικούς του Μαντόνα και Πρινς, δεν είχε δώσει συναυλία για πάνω από 10 χρόνια.

Έχει ένα τεράστιο καθήκον μπροστά του και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να ολοκληρώσει το πιο σημαντικό μέρος απ’αυτό που υποτίθεται ότι είναι η μεγαλύτερη επανεμφάνιση στην ιστορία της ψυχαγωγίας»

Ο Τζάκσον αρχικά σχεδίαζε να δώσει 10 συναυλίες μεταξύ 8 και 28 Ιουλίου αλλά οι διοργανωτές πρόσθεσαν άλλες 40 που θα τέλειωναν στις 24 Φεβρουαρίου 2010.

Όπως έχει υπολογιστεί, 1.000.000 άνθρωποι θα μπορέσουν να δουν τον λεγόμενο Βασιλιά της Ποπ να τραγουδά σε ένα χώρο χωρητικότητας 20.000 ατόμων.

Οι μισές θέσεις, τιμής 50-70 λιρών, έχουν ήδη πωληθεί διαδικτυακά σε όσους είχαν αποκτήσει κωδικό προπώλησης. Μια μικρή τεχνική βλάβη που προκλήθηκε από την τεράστια ζήτηση άφησε χωρίς εισιτήριο όσους δοκίμασαν να αγοράσουν εισιτήρια προπώλησης από το Ticketmaster.

«Γίναμε μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου επιπέδου ζήτησης για τις συναυλίες του Μάικλ Τζάκσον στο Ο2», είπε ο διευθυντής μάνατζερ Κρις Έντμοντς.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο μπλογκ, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Μάικλ Τζάκσον: Οι θαυμαστές μου είναι ακόμη εδώ 

Μαθαίνουμε από τον Akon:

Είχε αφήσει τα πάντα στην άκρη ώστε να συγκεντρωθεί στις συναυλίες του στο Ο2 στην Ευρώπη. Αυτή ήταν η προτεραιότητά του και ήταν ενθουσιασμένος. Έλεγε «Θεέ μου. Ξεπουλήσαμε αμέσως. Οι θαυμαστές μου είναι ακόμη εδώ. Ακόμη με αγαπάνε. Είναι ζωντανοί». Αυτό του έδωσε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Ο κύριος λόγος που δέχτηκε να κάνει αυτές τις συναυλίες ήταν επειδή ήθελε τα παιδιά του να δουν την κληρονομιά του-δεν είχαν δει ποτέ τον πατέρα τους τόσο κοντά να δίνει παράσταση. Είχαν δει βιντεοταινίες και γυρίσματα από συναυλίες. Προσπαθούσε να δημιουργήσει το πιο εκπληκτικό σώου ώστε τα παιδιά του να το έβλεπαν με τα μάτια τους.

Οι θαυμαστές πανηγυρίζουν

Κι ενώ ο τύπος, χωρίς να πάψει να είναι καχύποπτος, όπως είδαμε, περιέγραφε έναν θρίαμβο, οι θαυμαστές πανηγύριζαν στα διάφορα φόρα. Ένα ήταν το συναίσθημα που επικρατούσε τότε: ευτυχία. Διαβάζουμε για παράδειγμα στο mjjdreamworld:

I’m soo happy for Michael and happy that he’s happy with the concerts selling out!! He is the KING and deserves it! The concerts selling out is a good thing and it’s nice knowing that Michael Jackson fans are united and we will always be here. Oh, Michael I will always love you, Yesterday, Today & Forever..

Είμαι τόσο ευτυχισμένη για τον Μάικλ και ευτυχισμένη που είναι αυτός ευτυχισμένος γιατί οι συναυλίες του ξεπούλησαν!! Είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ και το αξίζει! Το ότι πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια είναι τόσο καλό και είναι ωραίο γνωρίζοντας ότι οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον είναι ενωμένοι και θα είμαστε πάντα εδώ. Μάικλ, θα σε αγαπώ πάντα, εχθές, σήμερα και πάντα.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο μπλογκ, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Άλλη/ος θαυμάστρια/ής γράφει:

You notice how this is not just a comeback. It’s just the the BIGgest comeback, EVER?!?!?!? Leave it to Michael to go for the biggest, best, baddest, most awesome concert sell out ever. Typical MJ.

Προσέξτε, αυτό δεν είναι απλώς επανεμφάνιση. Είναι η μεγαλύτερη επενεμφάνιση καλλιτέχνη, που έγινε ποτέ! Ο Μάικλ θα κάνει τη μεγαλύτερη, την καλύτερη, την πιο θορυβώδη συναυλία που πούλησε περισσότερο απ’οποιαδήποτε άλλη. Τυπικός ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ.

Κάποια άλλη θαυμάστρια δεν ξεχνά τους λεγόμενους hater:

I’m so proud of Michael. Now those haters who said he was a has been need to shut up.

Είμαι τόσο περήφανη για τον Μάικλ. Τώρα όλοι οι εχθροί που είπαν ότι ήταν [..] θα πρέπει να το βουλώσουν.

Κάποια άλλη, παίζοντας με το τραγούδι του “You rock my world”, έγραψε

after he rocks the world!

Αφού συγκονίσει τον κόσμο

Και μια ακόμη συμφώνησε λέγοντας

OH, YES HE WILL!!!

ΝΑΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Αυτό ήταν και το τελευταίο πανηγυρικό σχόλιο. Το επόμενο ειπώθηκε το 2012 από τη Σούζαν:

He would have been perfect I am sure but just wasn’t meant to be but he will always be in our hearts forever!

Θα ήταν τέλειος, είμαι σίγουρη αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας.

Να πούμε για την ιστορία πως η πρώτη συναυλία θα γινόταν στις 13 Ιουλίου 2009. Αυτή η σειρά εμφανίσεων θα ήταν η πρώτη που θα έβλεπαν τα παιδιά του ζωντανά και λέγεται πως ένας λόγος που ήθελε να τις κάνει ήταν για να τον δουν τα παιδιά του ακριβώς τη στιγμή της δημιουργίας πάνω στη σκηνή μαζί με το κοινό από κάτω. Λέγεται επίσης πως ωστόσο τα παιδιά του παρακολούθησαν τουλάχιστον κάποιες από τις πρόβες.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία ηχογράφηση του Μάικλ Τζάκσον: River ripple

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες στο άλμπουμ στο Facebook «Michael Jackson This is it» πατώντας εδώ

Ελάτε και στη σελίδα στο Facebook:  https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Πηγές:

http://www.theguardian.com/music/2009/mar/13/michael-jackson-o2-arena-residency-sells-out
http://news.sky.com/story/677186/jacksons-tears-of-joy-as-o2-shows-sell-out
http://mjjdreamworld.yuku.com/topic/1552/Re-O2-Sells-out-amp-Michael39s-Reaction?page=-1#.VLPr71IcTcs
http://www.billboard.com/articles/news/268266/akon-on-michael-jackson-he-was-completely-healthy
http://en.wikipedia.org/wiki/This_Is_It_(concerts)
Advertisements
This entry was posted in Δημόσιοι λόγοι, Τέχνη, αμερικάνικη τέχνη and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Μάικλ Τζάκσον, 2009, η μεγάλη επιστροφή

  1. Ο/Η Ilia λέει:

    Ευχαριστούμε για το άρθρο! Ακόμη ένα πολύ ωραίο άρθρο σας. Μας πήγατε χρόνια πίσω κι ήταν ωραία που είδαμε και τα λόγια των θαυμαστών. Σα να ήταν ακόμη μαζί μας τι ωραία. Συνεχίστε την ωραία δουλειά σας!!

  2. Παράθεμα: Σα σήμερα το 2009, ο Μάικλ Τζάκσον… | The truth about Michael Jackson

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s