Ο Μάικλ Τζάκσον σώζει τη μουσική βιομηχανία

Xscape-Silhouette-Artwork-on-GOLD-e1405707534738

Σχεδόν 6 χρόνια από το φευγιό του Μάικλ Τζάκσον και συνεχίζει να είναι στην κορυφή, αποδεικνύοντας πως είναι ο καλύτερος και πιο δημοφιλής καλλιτέχνης όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στα φετινά Billboard Music Awards 2015, των οποίων οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν εχθές, ο Μάικλ Τζάκσον είναι υποψήφιος στην κατηγορία TOP R&B ALBUM και περιμένουμε να βραβευτεί, μιας και το άλμπουμ του είναι κορυφαίο σε πωλήσεις. Δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να προσθέσει κάτι σ’αυτό. Εκτός ίσως από το παρακάτω…

Θα συνδέσω το γεγονός αυτό με κάτι που προέκυψε πριν λίγο καιρό χάρη στο MJJJusticeProject. Κυκλοφόρησε από τη Sony το Σεπτέμβριο και πραγματικά μπράβο στο MJJJusticeProject που έκανε αυτή τη σύνθεση στη φωτογραφία που βλέπετε εδώ.

Michael Jackson Top

Είμαστε λοιπόν στο 2014, ο Μάικλ Τζάκσον είναι πρώτος στις πωλήσεις στο τελευταίο του άλμπουμ Xscape και μάλιστα με τεράστιο προβάδισμα σε σύγκριση με τον δεύτερο. Έχει δίκιο το MJJJusticeProject, κανείς δε θέλει να μάθει ο κόσμος γι’αυτό. Δεν το είδαμε να γίνεται θέμα, σε αντίθεση με άλλες ανούσιες ανυπόστατες ειδήσεις που αμέσως ανακυκλώνονται και θαρρείς και προωθούνται. Γράφει το MJJJusticeProject:

Κανείς δε θέλει να το παραδεχτεί αλλά ο Μάικλ Τζάκσον ακόμη σώζει τη μουσική βιομηχανία. Εδώ η ανάλυση της Sony το Σεπτέμβριο του 2014. Το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον «Xscape» είναι το κορυφαίο στις πωλήσεις με κέρδη 29 εκατομμύριο…απλά δείτε τα νούμερα των άλλων καλλιτεχνών.

Κι έχει δίκιο. Το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον έχει κέρδη 29 εκατομμύρια και το αμέσως επόμενο μόλις 13 εκ. Οι πωλήσεις του Μάικλ Τζάκσον είναι παραπάνω από διπλάσιες σε σύγκριση με τον δεύτερο. Επίσης δε χωράνε πολλά σχόλια.

Βέβαια πρέπει να πω πως, δεδομένου ότι όλοι οι καλλιτέχνες αξίζουν το σεβασμό μας, νιώθω κάπως άβολα να μιλώ για νούμερα και μάλιστα όταν υπάρχει τέτοια διαφορά αλλά, καθώς ο Μάικλ Τζάκσον, ακόμη και τώρα, δέχεται πόλεμο και συκοφαντείται, αυτά πρέπει να αναδεικνύονται γιατί πάνω απ’όλα είναι καλλιτέχνης και τα μμε μονίμως ασχολούνται με την προσωπική του ζωή διαδίδοντας κιόλας ψεύδη και όχι με την καλλιτεχνική του αξία και προσφορά.

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε μια πολύ γλυκιά προσωπικότητα και έναν απίστευτα καλό χαρακτήρα μα πάνω απ’όλα είναι καλλιτέχνης. Και, σε μια εποχή που βλέπουμε διάφορους να κάνουν καριέρα επειδή απλά τους προωθούν οι εταιρείες και τα μμε, είναι ανάγκη να προβάλλεται ακόμη περισσότερο η καλλιτεχνική του αξία. Πλέον όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον κόσμο.

Πιστέψτε με, ανήκοντας σε μια γενιά που, αν και στερημένη από ραδιοφωνικές και μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές, είχα την ευκαιρία να ακούσω «πραγματική» μουσική και συχνά φρίττω με όσα βλέπω να προωθούνται σήμερα. Χαρακτηριστικά θα πω ότι χοντρικά στη δεκαετία του 80 σε μια χρονιά μπορεί να ακούγαμε 100 φανταστικά τραγούδια σε μια μόνο χρονιά κι ίσως λέω και λίγα. Σήμερα ακούμε 100 καλά τραγούδια στη διάρκεια 10 χρόνων. Όχι γιατί δεν υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες με όμορφα τραγούδια αλλά γιατί πολύ απλά δεν προωθούνται. Υπάρχουν καλλιτέχνες των οποίων γνωρίζουμε το όνομα και ακόμη και τους κοιλιακούς και δεν μπορούμε να πούμε έναν τίτλο τραγουδιού τους. Γιατί; Γιατί μας επιβλήθηκαν μέσω της εικόνας, μέσω του marketing. Ή βλέπουμε τραγουδίστριες να τραγουδάνε με τα εσώρουχα. Αυτά είναι αίσχος. Όχι απλώς για λόγους ηθικής αλλά για την ίδια τη μουσική. Η μουσική υποβιβάζεται, όταν το ακουστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα και σαν παραγωγή και σαν προώθηση, ενώ αντίθετα το όποιο άλμπουμ προωθείται μέσω τεχνασμάτων και ψυχολογικών χειρισμών. Και το φαινόμενο αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό σε συνδυασμό με το ότι πολλοί από αυτούς τους «καλλιτέχνες» είτε δεν έχουν καλή φωνή είτε δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια. Γιατί είναι λίγα πλέον τα αξιόλογα τραγούδια που ακούμε. Πραγματικά λυπάμαι τις νέες γενιές και νιώθω την ανάγκη να προωθηθεί ακόμη περισσότερο ο Μάικλ Τζάκσον, όπως και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες, ώστε ο κόσμος να ακούει πραγματική και καλή μουσική.

Σημ. το MJJJusticeProject είναι κάτι αντίστοιχο και σαφώς πολύ μεγαλύτερο ιστολόγιο του MJacksonTruth κι έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό. Εκεί μπορείτε να μαθαίνετε αλήθειες για τον Μάικλ Τζάκσον και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Η σελίδα τους στο Facebook είναι εδώ.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com/ .

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Διαβάστε επίσης

Η ιδιοφυία του Μάικλ Τζάκσον

Πηγές

http://www.billboard.com/articles/events/bbma-2015/6524277/billboard-music-awards-2015-finalists

http://www.michaeljackson.com/my/news/michael-jacksons-xscape-nominated-billboard-music-award

http://www.billboard.com/articles/review/6084867/michael-jackson-xscape-album-review-track-billboard

 

Advertisements
This entry was posted in ΜΜΕ, αμερικάνικη τέχνη, μετά θάνατον and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο Μάικλ Τζάκσον σώζει τη μουσική βιομηχανία

 1. Ο/Η FJ λέει:

  Πέρυσι ο Μάικλ ήταν υποψήφιος για αρκετά βραβεία και έχασε τα περισσότερα, αν όχι όλα. Σε τι νομίζετε ότι οφείλεται αυτό, καθώς και το ότι το Xscape δεν προτάθηκε για Grammy;

  • Ο/Η MJacksonTruth λέει:

   Μα πώς να προταθεί το Xscape τη στιγμή που βγήκε Μάιο; Γι’αυτό και είναι φέτος υποψήφιο. Και πού ήταν υποψήφιος και δεν κέρδισε πέρυσι; 🙂 Αν θες, δώσε μου λεπτομέρειες. Όχι ότι είναι απαραίτητο αλλά για να σου λυθεί η απορία και να καταλάβω κι εγώ για τι μιλάς. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πως, αν και έχει φύγει, έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο τελευταίο του άλμπουμ κι αυτό μολονότι οι εταιρείες κι όλο το σύστημα προωθούν εν ζωή καλλιτέχνες. Και σίγουρα το θέμα δεν είναι να βραβεύεται πάντα ο Μάικλ Τζάκσον. Δε θα έχει και ενδιαφέρον και θα ήταν κι άδικο για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες… Ούτε ο ίδιος δε θα το ήθελε αυτό. Και το νόημα του κειμένου είναι πως αν και νεκρός, 1. συνεχίζει να είναι νούμερο 1 στις πωλήσεις, 2. συνεχίζει να βραβεύεται. Όχι ότι είναι ο μοναδικός που βραβεύεται.

 2. Ο/Η Lena* λέει:

  αγαπω την δουλεια σου!😍

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s