Ο Μάικλ Τζάκσον φορούσε περούκα; Σε νοιάζει πολύ;

5thrill1

Το καλοκαίρι του 2009 ο πολύς κόσμος έμαθε ότι ο Μάικλ Τζάκσον φορούσε περούκα κι ακόμη και σήμερα, όπως διαπιστώνω κι από τις αναζητήσεις, πολλοί έχουν απορία γι’αυτό το θέμα, τους ιντριγκάρει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκαλεί την περιέργεια ένα τέτοιο θέμα, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με έναν καλλιτέχνη που αποδεδειγμένα μας έχει προσφέρει πολλά στη μουσική και δεν πχ αναζητούν να μάθουν κι άλλα άγνωστα τραγούδια του.

Ακόμη κι αν δεχτώ ότι τους ιντριγκάρει η προσωπική του ζωή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στέκονται στο γεγονός κι όχι στο τι το και του προκάλεσε, πώς ένιωθε, πώς αντέδρασε. Φανταστείτε να συνέβαινε σ’εσάς και οι άλλοι να σας ρωτούν αδιάκριτα αν φοράτε περούκα. Πώς θα νιώθατε; Και φανταστείτε επίσης να σας συνέβαινε ένα ατύχημα που σας άφησε χωρίς μαλλιά και πόνους για το υπόλοιπο της ζωής σας κι οι άλλοι να αδιαφορούσαν για τον πόνο σας και να συνέχιζαν να σας ρωτούν για περούκες με καθαρά κουτσομπολίστικη διάθεση και να προσπαθούσαν να διακρίνουν τα ψεύτικα μαλλιά στο κεφάλι σας. Γιατί αυτό συνέβη στον Μάικλ Τζάκσον και μάλιστα το γεγονός αυτό μας δείχνει άλλη μια φορά τον υπέροχο χαρακτήρα του.

Το ατύχημα

 125534r4q8dzh1eh5grnrj  burned gyi0058059927 jackson_head_fire_04

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1984,  όταν έκανε ένα διαφημιστικό και στη διάρκεια των γυρισμάτων κάτι δεν πήγε καλά με τα ειδικά εφέ κι άρπαξαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια φλόγες έπεσαν στο κεφάλι του. Η συνέχεια φριχτή. Τραγουδούσε κι από το κεφάλι του έβγαιναν καπνοί. Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, ο Τζάκσον συνέχισε να τραγουδάει κι αυτό έγινε γιατί, ενώ αρχικά δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε, στη συνέχεια, θεωρώντας το ένα απλό ατύχημα, συνέχισε για να μην απογοητεύσει το κοινό, όπως είπε στη μακιγιέζ του. Στο τέλος έπεσε κάτω και χτύπησε ανεπανόρθωτα την πλάτη του.

Τα εγκαύματα ήταν πολύ σοβαρά και το ότι έχασε τα μαλλιά του είναι το ελάχιστο. Γιατί; Γιατί θα μπορούσε να είχε πάθει σοβαρή μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μα ευτυχώς δεν έπαθε κι αυτό είναι το μόνο «θετικό». Ωστόσο το ατύχημα αυτό του άφησε μόνιμους πόνους σε όλο του το σώμα. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή έπεσε κι αυτό του άφησε μόνιμους πόνους στην πλάτη, οι οποίοι γίνονταν πιο έντονοι, όταν βρισκόταν σε κατάσταση στρες. Από την άλλη, οι ημικρανίες ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα πια. Πίσω λοιπόν από την περούκα για την οποία ορισμένοι έχουν απορίες κρύβεται πολύς πόνος και σωματικός και ψυχικός. 

Δύναμη ψυχής

Ο Μάικλ Τζάκσον όμως πραγματικά έδειξε δύναμη ψυχής. Αυτό αποδεικνύεται από τη συνέχεια της καριέρας του όπου συνέχισε να είναι δημιουργικός και να μεγαλουργεί.

Κυρίως όμως φαίνεται από την αντίδρασή του στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα. Φιλικός με όλους, ενώ είχε πόνους, δέχτηκε να φωτογραφηθεί με το προσωπικό και όποιον του το ζητούσε, προσπαθώντας, ακόμη και σ’αυτή την κατάσταση, να προσφέρει χαρά. Προσπέρασε το προσωπικό του πρόβλημα κι επισκέφτηκε και άλλους ασθενείς για να τους συμπαρασταθεί. Αντί δηλαδή να σκεφτεί εγωκεντρικά, εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του εκεί για να βοηθήσει τους άλλους. Δεν έγινε μοιρολάτρης, δεν έκανε το πρόβλημά του κέντρο του κόσμου. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι, αντί να πάει στα δικαστήρια με την εταιρεία που διοργάνωσε το διαφημιστικό κι ήταν έμμεσα αιτία για το ατύχημά του, έκανε διακανονισμό και δέχτηκε μια μεγάλη αποζημίωση ύψους 1.500.000 δολαρίων τα οποία χάρισε στο Brotman Medical Center όπου νοσηλευόταν και το οποίο στη συνέχεια μετονόμασε την πτέρυγα εγκαυμάτων σε The Michael Jackson Burn Center.

Εδώ ο Μάικλ Τζάκσον στο The Michael Jackson Burn Center (13-12-1984)

Εδώ ο Μάικλ Τζάκσον στο The Michael Jackson Burn Center (13-12-1984)

 

2hosppepsivisit 03-85 107hosppepsivisit 3721353296_069fdced11_o a46a54e307a53653c63b979d5bc65ab9 burn dr mj 1984 april 19 f557c85f4b83ec769097678b14f7f268 Keith Perry mjpostpepsiad400

Για σκεφτείτε. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν πολύ νέος, σχεδόν 26 χρονών, πανέμορφος και με ένα επάγγελμα στο οποίο η εμφάνιση παίζει επίσης ρόλο. Θα μπορούσε να θεωρήσει τραγικό το γεγονός. Κι όμως δεν αποθαρρύνθηκε ούτε από το μόνιμο πρόβλημα υγείας και τους πόνους που θα είχε στη συνέχεια ούτε από το ότι έχασε μέρος της γοητείας του. Σκεφτείτε κι ότι έκανε ένα από τη φύση του εγωκεντρικό επάγγελμα και θα μπορούσε να είναι κι ο ίδιος εγωκεντρικός μα δεν ήταν. Αντιθέτως, αντί να κλειστεί στο δωμάτιο του, όπως συχνά κάνουν καλλιτέχνες βεντέτες, επισκέφτηκε άλλους ασθενείς για να τους συμπαρασταθεί.

Το μεγαλείο της ψυχής του Μάικλ Τζάκσον φαίνεται κι από την περίπτωση του Ντέιβ Ντέιβ. Ο Ντέιβ Ντέιβ το 1983 ήταν περίπου 7 ετών κι ο πατέρας του τον περιέλουσε με κηροζίνη και τον έκαψε. Η ζωή του Ντέιβ Ντέιβ στιγματίστηκε όχι μόνο γιατί τα εγκαύματα άφησαν μόνιμα σημάδια πάνω του αλλά και για ψυχολογικούς λόγους’ γι’αυτό το τελευταίο ο Ντέιβ Ντέιβ άλλαξε το όνομά του, ώστε να μην έχει τίποτα που να τον συνδέει με τον πατέρα του.

j46moO2CnD Mike-and-Dave-Dave-michael-jackson-10547425-304-219 Mike-and-Dave-D-w-Muscles-michael-jackson-10625085-416-194 mj-and-dave

Ο Μάικλ Τζάκσον έμαθε για την υπόθεσή του και επιδίωξε να έρθει σε επαφή μαζί του με σκοπό να του συμπαρασταθεί. Όπως κι έγινε κι αυτά τα λέει ο ίδιος ο Ντέιβ Ντέιβ:

Άκουσε για’μένα κι επικοινώνησε μαζί μου. Ήθελε να με συναντήσει. Ήμουν περίπου 7 ετών τότε. Γίναμε φίλοι. Με έβαλε στη ζωή του. Άνοιξε την αγκαλιά του και με δέχτηκε σαν ένα πολύ καλό φίλο. Ποτέ δε με ξέχασε στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο Μάικλ ήταν σαν πατέρας μου.

Έστρεψα το κεφάλι μου κι είδα τον Μάικλ. Τότε αγκαλιαστήκαμε και αυτή η αγκαλιά δεν τέλειωσε ποτέ στη διάρκεια της φιλίας μας.

Πιστεύω πως οι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο Μάικλ ήταν κι αυτός άνθρωπος. Σ’όλη του τη ζωή τα μμε τον είχαν στιγματίσει.

Μου στάθηκε σα φίλος σε ό,τι κι αν μου συνέβαινε. Και είναι ο μόνος φίλος για τον οποίο μπορώ να πω ότι ήταν πάντα δίπλα μου πάντα. Αυτό πράγματι επηρέασε τη ζωή μου- όχι επειδή είναι διάσημος αλλά γιατί είναι κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει.

Ήταν υπέροχος άνθρωπος. Ποτέ δεν πλήγωσε κανέναν άνθρωπο κι είμαι ευτυχισμένος που υπήρξα φίλος του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Μάικλ μου πρόσφερε μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη. Ήταν πάντα εκεί, όταν ήθελα να του μιλήσω. Άνοιξε τη Νέβερλαντ σ’εμένα για να μπορώ να ξεφεύγω. Ήταν μεταφορικά ο πατέρας που δεν είχα ποτέ.

Προσέξτε λεπτομέρεια. Δεν αναζήτησε ο Ντέιβ Ντέιβ τον Μάικλ Τζάκσον αλλά το αντίστροφο. Συνήθως οι καλλιτέχνες που βοηθούν απλώς απαντούν σε ένα κάλεσμα, δεν παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλία ούτε έρχονται σε συνεχή επικοινωνία με όσους βοηθούν και στην υπόλοιπη πορεία της ζωής τους. Ο Μάικλ Τζάκσον όμως δεν ήταν ποτέ τέτοια περίπτωση. Το βαθύ ειλικρινές ενδιαφέρον του για το συνάνθρωπο κι η απλότητά του ήταν τέτοια που θα ερχόταν ο ίδιος σε επαφή με όποιον είχε πρόβλημα. Συνδυάστε το αυτό με τα υψηλά δεδομένα που ίσχυαν για τον ίδιο: 26 χρονών, ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης παγκοσμίως, φώτα, λάμψη, πλούτη, είχε ένα σωρό λόγους να παρασυρθεί από τη δική του άνεση και απλώς να  απολαμβάνει. Όμως αντίθετα δεν μπορούσε να ησυχάσει γνωρίζοντας ότι δίπλα του άλλοι υποφέρουν και γι’αυτό είχε ως βασικό του καθήκον να βοηθά. Κυριολεκτώ.

Γι’αυτό, εκτός από το να τον θαυμάζουμε για τον υπέροχο χαρακτήρα που είχε, θα έπρεπε να φρίττουμε που τα μμε αυτό το έκρυβαν με συκοφαντίες και να μην έχουμε απορίες για το αν φορούσε περούκα.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com/ . 

Πηγές

http://www.myfoxla.com/story/24563877/fox-11-archive-michael-jacksons-pepsi-pyrotechnics

http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-pepsi-fire–jackson-20130509-story.html

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/01/27/michael-jackson-burnt-scalp-pepsi-drugs-dependence-death_n_4674169.html

http://www.truemichaeljackson.com/true-stories/dave-dave/

Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα, η αληθεια για τον μαικλ τζακσον and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s