Μάικλ Τζάκσον αδημοσίευτο τραγούδι Seeing voices και – be different – σκηνές από το Ghosts

Michael Jackson Seeing voices

Αυτές τις μέρες διέρρευσε στο διαδίκτυο ένα μέρος από αδημοσίευτο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον, το Seeing Voices, μαζί με οπτικό υλικό του 1993, που προοριζόταν και τελικά δε χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Ghosts. Το τραγούδι αυτό θα έβγαινε σα συνοδευτικό υλικό με το dvd της ταινίας Addams Family Values. Είναι άξιο απορίας γιατί αυτός που τα διέρρευσε τα έβαλε σε ένα βίντεο αλλά και πού τα βρήκε.

Ο Μάικλ Τζάκσον δεν το προχώρησε τότε εξαιτίας του εκβιασμού που δέχτηκε από τον απατεώνα πατέρα και ήταν ράκος. Ωστόσο δεν το ξέχασε ποτέ.

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να το αναδημοσιεύσω είναι κυρίως για τις αχρησιμοποίητες σκηνές από το Ghosts. Σαν ένας ακόμη Ψαλιδοχέρης, αποβάλλεται από την κοινωνία. Οι «νοικοκυραίοι» δεν τον θέλουν γιατί είναι διαφορετικός. Εκείνος καταρρέει, τα χέρια του γίνονται χώμα και τότε μόνο τα παιδιά, τα αγνά παιδιά, πηγαίνουν κοντά του χωρίς φόβο και μαζεύουν το χώμα βοηθώντας τον να παραμείνει ζωντανός. Επειδή το βίντεο που περιείχε τις κομμένες σκηνές δεν υπάρχει πια στο διαδίκτυο, το λινκ του βίντεο περιλαμβάνει μόνο το τραγούδι (ενημέρωση της 11/12/2015)

                       Μάικλ Τζάκσον: Τι θέλετε;

Άνδρας: θέλουμε να φύγεις από την πόλη. Δεν κολλάς εδώ

Γυναίκα: δεν είσαι σαν εμάς

Μάικλ Τζάκσον: γιατί πρέπει να είμαι (σαν εσάς);

Ο συμβολισμός είναι απλός, άμεσος και περιγράφει ακριβώς τι βίωνε και πώς ένιωθε ο Μάικλ Τζάκσον. Η κοινωνία που μας θέλει ομοιόμορφους απορρίπτει το διαφορετικό και όποιον έχει τη δική του προσωπικότητα. Η ίδια κοινωνία, σε συνδυασμό με τις οργανωμένες συκοφαντίες των μμε, απέρριψε και τον Μάικλ Τζάκσον ως προσωπικότητα γιατί έτσι της είπαν να κάνει τα μμε. Ο μόνος που συμπαραστάθηκε στον ήρωα-Μάικλ Τζάκσον ήταν τα παιδιά κι εδώ βλέπουμε το πώς ο Μάικλ Τζάκσον έβλεπε τα παιδιά: ήταν οι αμόλυντοι από τη βρωμιά της κοινωνίας άνθρωποι και πίστευε πολύ σε αυτά με την ελπίδα να διατηρήσουν την καλοσύνη τους και ως ενήλικες. Κι αυτός ήταν ο λόγος που ένιωθε άνετα μαζί τους. Είναι ακριβώς αυτό που εξέφραζε κι ο Γάλλος Αντουάν Εξυπερύ με τον Μικρό Πρίγκιπα, ο οποίος σε όλο το βιβλίο «κατηγορεί» τους ενήλικες ότι δεν εστιάζουν σε ό,τι πραγματικά έχει αξία, όπως η φιλία (παρά αντίθετα αναλώνονται σε άσκοπες συζητήσεις για το μπριτζ ή για γραβάτες κλπ) και τους χαρακτηρίζει αλλόκοτους.

Ελάτε και στο Facebook : https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Πηγή: http://www.damienshields.com/seeing-voices-is-this-scary/

 

Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα, Τέχνη and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s