Εκδηλώσεις για τα 6 χρόνια από το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Και στην Ελλάδα!

KING-OF-POP-michael-jackson

Ελάτε και στο Facebook

Ιούνιος 2015 και κλείνουν 6 χρόνια από τότε που ο Μάικλ Τζάκσον αποφάσισε να μας αφήσει. 6 χρόνια μετά και οι θαυμαστές συνεχίζουν να τιμούν ειδικά την 25η Ιουνίου με πολλές εκδηλώσεις – κρατηθείτε, και στην Ελλάδα!- και μάλιστα ειδικά στην Αμερική μιλάμε ακόμη και για 10ήμερο εκδηλώσεων. Πραγματικά είναι τόσα πολλά αυτά που θα γίνουν που δυσκολεύομαι και να τα συγκεντρώσω και κυρίως να τα μεταφράσω όλα. Γι’αυτό θα μιλήσω περιληπτικά, παρουσιάζοντας ό,τι μου έκανε περισσότερο εντύπωση. Ξεκινώ με της Ελλάδας:

Πού; Αθήνα, Μοναστηράκι. Πότε; Πέμπτη 25 Ιουνίου, ώρες 20:00-μεσάνυχτα. Τι θα έχει; Εκδήλωση »MICHAEL WE ARE ALL ONE» με 4 ώρες γεμάτη μουσική, ένα εξαιρετικό ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον Μάικλ Τζάκσον, με αναφορά σε όλη του τη δισκογραφία και…κάτι πολύ γλυκό. Η εκδήλωση θα έχει και χαρακτήρα φιλανθρωπικό, καθώς οι διοργανωτές θα ενισχύσουν με κουμπαρά ένωση για το παιδί. Κι έτσι παίρνει σάρκα και οστά η μεγάλη επιθυμία του αγαπημένου μας τραγουδιστή να στηρίζουμε τα παιδιά και να προωθούμε τη φιλανθρωπία. Γι’αυτό όσοι είστε Αθήνα και θέλετε να χαλαρώσετε μετά τη δουλειά ή ξέρετε πως θα είστε εκεί κοντά, αν θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό και χαλαρωτικό αλλά και να ζήσετε το πνεύμα της αγάπης, πλατεία Μοναστηρακίου και Μάικλ Τζάκσον!

Αλλά, όπως είπα, οι εκδηλώσεις στην Αμερική ειδικά ξεκινούν νωρίτερα. Εδώ είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό αυτό που κάνουν. Δεν ξέρω πώς να το πω. Εκεί οι εκδηλώσεις κρατούν σχεδόν 10 μέρες. Ξεκινούν 20 Ιουνίου και τελειώνουν στις 29. Πάμε να δούμε μια μικρή λίστα

 • Στις 20 Ιουνίου έχουμε το The 4th Annual «THE GLOVED ONE» ULTIMATE FAN COMPETITION / MJ TRIBUTE το οποίο, όπως και στην Ελλάδα, συνδέεται με έναν πολύ ιερό σκοπό, να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το ίδρυμα και το νοσοκομείο για παιδιά (κάποια συγκεκριμένα της Αμερικής). Οι θαυμαστές θα κάνουν αφιερώματα, πάρτυ, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα ντυθούν σαν τον Μάικλ Τζάκσον και όλα αυτά παράλληλα με τη «γραμμή» του Μάικλ Τζάκσον: να βοηθάμε τους αδύναμους και ειδικά τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας. Ίσως δεν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά ο Μάικλ Τζάκσον, εκτός του ότι ο ίδιος ήταν ακτιβιστής, ήθελε να κάνουν το ίδιο και οι θαυμαστές του και το πέτυχε. Κι αυτή είναι μια βασική διαφορά τους από θαυμαστές άλλων καλλιτεχνών: εκτός του ότι είναι οι πολυπληθέστεροι, εκτελούν τις «εντολές» του (όπως το λέω). Γι’αυτό και προσωπικά με άγγιξε πολύ ειδικά αυτή η εκδήλωση. 6 χρόνια μετά, ενώ άλλον καλλιτέχνη θα τον είχαν ξεχάσει, τον Μάικλ Τζάκσον και τον τιμούν αλλά και κάνουν πράξη όσα είπε εκείνος, λες κι είναι παρών να τους καθοδηγεί,
 • Στις 21 Ιουνίου γίνεται πιο ανάλαφρη εκδήλωση με πάρτυ με μουσική, χορό και ποτό αλλά και αδιάβροχα μη μόνιμα ΜΤ τατουάζ. Αυτή τη μέρα οι θαυμαστές δε θρηνούν, χαίρονται που υπήρξε αυτός ο καλλιτέχνης κι ας μας άφησε νωρίς,
 • Στις 22 Ιουνίου έχουμε ίσως την πιο συγκινητική εκδήλωση, καθώς οι θαυμαστές που δεν ξεχνούν ποτέ θα κάνουν ημερήσια εκδρομή πηγαίνοντας σε 2 σημαντικά μέρη: στο δικαστήριο όπου ο Μάικλ Τζάκσον αθωώθηκε αλλά και πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του και στον παράδεισό του τη Νέβερλαντ. Τι κι αν αθωώθηκε; Οι θαυμαστές ξέρουν πως η πληγή του ποτέ δεν έκλεισε και το ίδιο δεν έκλεισε κι η δική τους. Κι έτσι 10 χρόνια μετά θα ξαναπάνε εκεί, ίσως σε αναζήτηση των όποιων αναμνήσεων έχουν μείνει να τις σβήσουν; Ποιος ξέρει;… Και βέβαια από την άλλη η Νέβερλαντ συμβολίζει ό,τι αγάπησε περισσότερο εκείνος, κάτι που εμπνεύστηκε μόνος του φτιάχνοντάς το με στοιχεία απ’ό,τι αγαπούσε περισσότερο, τα παραμύθια, τη φύση και τα ζώα και του έδωσε πολλές στιγμές γαλήνης. Οι θαυμαστές αυτή τη μέρα θα βρεθούν στα 2 μέρη που στιγμάτισαν με 2 ακραία συναισθήματα την καρδιά του Μάικλ Τζάκσον: τη δυστυχία και την ευτυχία.
 • Στις 23 του μήνα έχουμε 4 διαφορετικές εκδηλώσεις: παράσταση Μοτάουν, τατουάζ, δείπνο και πτήση με ελικόπτερο πάνω από τη Νέβερλαντ. Όλα σε διαφορετικά μέρη
 • Στις 24 κι ενώ το συναίσθημα κορυφώνεται, έχουμε 3 εκδηλώσεις: 2η μέρα πτήσεων πάνω από τη Νέβερλαντ, ολοήμερο πάρτυ και προβολή του This is it
 • Στις 25 Ιουνίου οι εκδηλώσεις είναι πολύ περισσότερες και πιο συγκεκριμένες-στοχευμένες. Θα έχουμε επίσης πάρτι, μα ταυτόχρονα αυτή θα είναι η μέρα που θα τοποθετηθούν στο Forest lawn τα τριαντάφυλλα που στέλνουν οι θαυμαστές απ’όλο τον κόσμο, πολλοί επίσης θα πάνε εκεί να αφήσουν και το λουλούδι τους ή τα λουλούδια τους και βέβαια τις δημιουργίες τους: από ζωγραφιές, ποιήματα μέχρι σχηματισμούς με κεριά. Αυτή τη μέρα γίνεται πράξη αυτό που οι θαυμαστές ετοιμάζουν από μήνες: το One Rose for Michael Jackson. Αυτό θα διαρκέσει όλη μέρα. Παράλληλα θα γίνει ξενάγηση στη Νέβερλαντ ή στο τελευταίο του σπίτι.

Onre Rose For Michael Jackson

 • Στις 26, μιας και ο Μάικλ Τζάκσον λάτρευε τον Ντίσνει, οι θαυμαστές θα πάνε στη Ντίσνειλαντ και βέβαια θα πάνε οργανωμένα. Θα πάνε όλοι μαζί με σκοπό να δουν θεάματα που σχετίζονται με εκείνον. Άλλοι πάλι θα ακολουθήσουν το Lanterns of LOVE που θα γίνει σε μια παραλία όπου θα αφήσουν κεριά!

Lanterns of LOVE Michael Jackson

 • Περίπου στο ίδιο κλίμα θα κυλήσουν και οι επόμενες μέρες, ενώ η κορύφωση και κλείσιμο του 10ήμερου αφιερώματος θα γίνει στις 29 Ιουνίου με το MJ Live -The #1 Michael Jackson Tribute Concert in the World!, αφιέρωμα δηλαδή στο Λας Βέγκας. Εδώ βέβαια είμαστε σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτό που θα κάνουν στην ουσία οι θαυμαστές θα είναι να δουν ένα υπερθέαμα στην πρωτεύουσα των μεγάλων σόου, το Λας Βέγκας πλέον όχι απλώς σα φόρο τιμής αλλά σα δώρο στον εαυτό τους και υπενθύμιση του τι θα πει διασκέδαση υψηλού επιπέδου. Γιατί κι αυτό μας άφησε ο Μάικλ Τζάκσον ως κληρονομιά.

Κλείνοντας με τις εκδηλώσεις της Αμερικής και ειδικά το One Rose for Michael Jackson, να πω πως πέρυσι χαρίστηκαν 13,447 τριαντάφυλλα και πως αυτά στη συνέχεια δε μένουν εκεί αλλά χαρίζονται σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, καθώς και σε τάφους παιδιών. Στον τάφο του Μάικλ Τζάκσον αφήνουν όσα αντικειμενικά χωρούν, οπότε οι θαυμαστές το εκμεταλλεύονται αυτό και, μέσω της συμμετοχής των ίδιων κάνουν πράξη το πνεύμα του και με αυτό τον τρόπο .

Οι εκδηλώσεις δεν είναι μόνο αυτές. Θα έχει και στην Αγγλία και στην Ολλανδία και στη Γερμανία και φυσικά και σε άλλες χώρες αλλά, όπως είπα, δε γίνεται να τα γράψω όλα. Θα κλείσω με το αφιέρωμα της Γαλλίας που είναι μια χώρα από αυτές που ο Μάικλ Τζάκσον αγαπούσε πολύ.

Michael-Jackson-fans-Paris France

Στο Παρίσι θα γίνει εννοείται το καθιερωμένο χορευτικό αφιέρωμα σε διάφορα σημεία της πόλης και φυσικά με επίκεντρο τον Πύργο του Άιφελ αλλά δε θα περιοριστούμε εκεί. Για παράδειγμα, στη Μασσαλία, όπου υπάρχει και σχολή χορού Μάικλ Τζάκσον, οι απόφοιτοι θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή παράσταση. Προφανώς έτσι θα κλείσουν τη φετινή χρονιά και προτίμησαν να το συνδυάσουν με την επέτειο. Η διαφορά είναι ότι, εκτός του ότι θα χορέψουν οι σπουδαστές, καλούνται να συμβάλουν κι οι θεατές με ποικίλους τρόπους. Κι έτσι θα χορέψουν όλοι μαζί, ειδικοί και μη, αλλά θα δείξουν και όποια δημιουργία τους θέλουν: ένα ποίημα, μια ζωγραφιά, ένα τραγούδι, ό,τι θέλει ο καθένας. Γάλλοι είναι αυτοί, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε σε μια τέχνη!

Κι έτσι με αυτά τα λίγα το MJacksonTruth σας δίνει μια γεύση του τι θα γίνει στη φετινή 6η επέτειο θανάτου του Μάικλ Τζάκσον. Πραγματικά, αν και η επέτειος είναι θλιβερή, με όσα θα γίνουν νομίζει κανείς πως πρόκειται για κάτι ευχάριστο. Και γίνεται στην ουσία κάτι ευχάριστο: οι θαυμαστές ενώνονται ψυχικά με τον Μάικλ Τζάκσον. Τόσο απλά. Και βέβαια το άλλο θετικό είναι πως, ενώ όλοι περίμεναν πως ο κόσμος θα τον ξεχνούσε, σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες, ο κόσμος τον κουβαλά συνέχεια μαζί του και συνεχίζει τη ζωή του πλέον σα να έχει τον Μάικλ Τζάκσον ζωντανό, ως μέλος της οικογένειάς του. Δε θεωρείται τυχαία ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών λοιπόν.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com/ .

Πηγές: https://www.facebook.com/notes/deb-morris/tentative-schedule-for-the-michael-jackson-6th-anniversary-week-2015-in-los-ange/796904310345364?pnref=lhc http://home.mj-upbeat.com/2015/04/18/michael-jackson-2015-events-announced/ http://www.mjfrance.com/actu/ https://www.facebook.com/Mike.Joseph.Jackson.france.officiel?fref=ts https://carma77.wordpress.com/tag/michael-jackson/ https://www.facebook.com/groups/112633555419436/?fref=ts http://partyflock.nl/en/party/290839:Michael-Jackson-Official-Tribute-Party

Advertisements
This entry was posted in Army of love, θαυμαστές and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Εκδηλώσεις για τα 6 χρόνια από το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Και στην Ελλάδα!

 1. Ο/Η Lena* λέει:

  Θα προσπαθησω να ερθω, θελω πολυ, ομως δεν μενω Αθηνα. 😦
  Θα ανεβασεις υλικο?

 2. Ο/Η Παναγιώτα λέει:

  Τόσο λιπητερο και ευχάριστο μαζί :/ !
  Τι κρίμα ούτε εγώ μπορώ να πάω δεν μένω Αθήνα και είμαι και μικρή :’/ . Ήταν ο καλητερος . τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να φεύγουν τόσο νωρίς ειδικά σαν τον Michael Jackson που ηταν οραματιστής και ήθελε έναν καλητερο κόσμο !!!!

 3. Παράθεμα: Ξεκίνησε το «Ένα τριαντάφυλλο για τον Μάικλ Τζάκσον» | The truth about Michael Jackson

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s