Άλλαξε ο Μάικλ Τζάκσον το χρώμα του;

Michael Jackson vitiligo

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω ξανά για θέματα εμφάνισης μα, όπως καθόμουν στον υπολογιστή μου, εμφανίστηκε ένα βίντεο με μια κοπέλα που πάσχει από λεύκη. Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου ο Μάικλ Τζάκσον. Έτσι γίνεται φυσικά κάθε φορά που βλέπω ένα τέτοιο βίντεο. Νάτο το βίντεο. Δείτε πώς είναι ένας άνθρωπος που πάσχει από λεύκη

Κάπως έτσι ήταν κι ο Μάικλ Τζάκσον. Θα θέλατε να τον βλέπετε πουά; Αν δεν ήταν καλλιτέχνης, ίσως να του πιο εύκολο να τα βγάλει πέρα μ’αυτή την πάθηση. Ήταν όμως κι η έκθεση σε κοινό τον ανάγκαζε να βάφεται με τρόπο που να κρύβεται η διχρωμία. Αν δεν το έκανε αυτό κι έβγαινε πχ με το μισό πρόσωπο άσπρο, πάλι θα τον κορόιδευαν. Ό,τι και να έκανε, τα μμε είχαν εντολή να το παρουσιάσουν με τρόπο που να προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις στο κοινό.

Στο MJacksonTruth το λέμε και θα το λέμε συνέχεια: Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΘΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ.

Αν το θίγω άλλη μια φορά αυτό το θέμα, το κάνω γιατί διαπίστωσα πως ακόμη και άνθρωποι με μόρφωση και με τους οποίους έτυχε να κάνω και σοβαρές συζητήσεις κάποιες φορές έχουν την εσφαλμένη αντίληψη πως ο Μάικλ Τζάκσον άλλαξε το χρώμα του. Φυσικά το ότι πιστεύουν κάτι τέτοιο λειτούργησε σε βάρος τους’ δε θα το κρύψω.

Και θέλω να «φωνάξω»:

Μην πιστεύετε επιτέλους ό,τι λένε τα μμε. Σκεφτείτε: το να αλλάξει κάποιος το χρώμα του σημαίνει πως αρνείται την οικογένειά του και τη φυλή του. Εκτός αν όποιος πιστεύει πως ο Μάικλ Τζάκσον άλλαξε το χρώμα του θα άλλαζε με τέτοια ευκολία ο ίδιος και το χρώμα και γενικά άλλα χαρακτηριστικά του. Σκεφτείτε το. Δε μιλάμε για κάτι πραγματικά άσχημο, όπως μια τεράστια και κακοσχηματισμένη μύτη. Μιλάμε για το χρώμα που είναι ό,τι πιο ιερό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, έχουν οι μαύροι γιατί απλούστατα εξαιτίας αυτού αντιμετωπίστηκαν ως κατώτεροι και έζησαν βασανιστήρια. Το να αρνηθεί ένας μαύρος το χρώμα του θα ισοδυναμούσε με παραδοχή μιας παράλογης αντίληψης και προσβολή για τους προγόνους του.

Όποιος πιστεύει πως ο Μάικλ Τζάκσον άλλαξε το χρώμα του είναι θύμα των μμε και πιστεύει κι άλλα ψέματά τους. Και τελικά κάνει κακό και στον ίδιο τον εαυτό του γιατί υποβιβάζεται στο ρόλο του ηλίθιου που πιστεύει όσα του λένε και τον ωθούν να στρέφεται εναντίον και αθώων ανθρώπων, όπως ο Μάικλ Τζάκσον κι όχι μόνο.

Αυτά είχα να πω. Λίγα και καλά.

Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s