Σα σήμερα όταν ο Μάικλ Τζάκσον έδωσε ένα από τα τελευταία σημειώματά του στους θαυμαστές. Τι έγραφε;

621175_mjmexico

Σα σήμερα το 2008 θαυμαστές πήγαν κάτω από το σπίτι του Μάικλ Τζάκσον. Κι ίσως αυτή η μέρα να μην είναι σημαντική για οποιονδήποτε άλλο ή και για τον ίδιο (με την έννοια ότι δεν έκανε κάποια συναυλία ή άλλο σημαντικό γεγονός για την καριέρα του) μα είναι για τους θαυμαστές. Είναι μια ακόμη μέρα που τον είδαν εκτός συναυλίας και τους έδωσε ένα ακόμη γράμμα-σημείωμα. Έγραφε:

Michael Jackson letter to fans

On November 10, 2008, Michael Jackson sends a note to fans gathered in front of his rented property at the time, in Los Angeles, California, which reads: You make me sooo happy, I can feel your energy through the walls. The sky is the limit. Higher consciousness always. [I’m] working hard, as always, [on] music, film, performance. I love you, Michael Jackson

Με κάνετε τόσο ευτυχισμένο. Αισθάνομαι την ενέργειά σας μέσα από τους τοίχους. Ο ουρανός είναι το όριο. Υψηλή συνείδηση πάντα. Δουλεύω, όπως πάντα, στη μουσική, σε κάποιο φιλμ, σε κάποια ζωντανή εμφάνιση.

Τέτοιου είδους αναμνηστικά είναι πολύ πολύτιμα για τους θαυμαστές, αυτό μόνο μπορούμε να πούμε. Οι θαυμαστές έχουν πολλά τέτοια και φυσικά τα διαδίδουν και τα φυλάσσουν ως κάτι πολύτιμο. Το MJacksonTruth θα τα παρουσιάσει μια μέρα όλα.

Όσον αφορά το γράμμα/σημείωμα της 10ης/11/2008, γράφτηκε λίγους μήνες πριν την αναγγελία των τελευταίων προγραμματισμένων του συναυλιών (άρα εκεί αναφερόταν με το “ζωντανή εμφάνιση”) και προσωπικά το ξεχωρίζω για το γενικότερο σύντομο μήνυμα που ήθελε να περάσει με τις προτάσεις “ Ο ουρανός είναι το όριο. Υψηλή συνείδηση πάντα”. Ως γνήσιος πνευματικός άνθρωπος που ήταν πάντα, ζώντας σ’αυτή τη δύσκολη κοινωνία που ταλαιπώρησε επιπρόσθετα και τον ίδιο περισσότερο από τον καθένα μας, προσπαθούσε να βρει διεξόδους με το μυαλό του ώστε να επιβιώσει και ταυτόχρονα περνούσε πάντα αυτό το μήνυμα στους θαυμαστές του. Δεν ήθελε δηλαδή να αρκεστεί σε μια τυπική επαφή καλλιτέχνη-θαυμαστή αλλά ήθελε, μέσα από αυτή την επαφή, να περάσει ένα μήνυμα χρήσιμο, να ενθαρρύνει, να καθοδηγήσει. Κι έτσι η επαφή μαζί του ήταν εποικοδομητική, δεν ήταν αυτό το επιφανειακό πράγμα που χαρακτηρίζει τους περισσότερους καλλιτέχνες που βγάζουν τυπικά σαν από υποχρέωση μια φωτογραφία με τους θαυμαστές ή χαμογελούν βεβιασμένα για μία πόζα. Ο Μάικλ Τζάκσον πήγε πολύ πιο μακριά πραγματοποιώντας μια ουσιαστική επικοινωνία ακόμη και μέσω μιας σύντομης αλλά πολύ σημαντικής πρότασης: πέρασε ένα σπουδαίο πνευματικό μήνυμα.

Φυσικά δεν περνά απαρατήρητη η λέξη “φιλμ” που αυτή πια αφορά τους λεγόμενους believers, όσους δηλαδή πιστεύουν ότι ο Μάικλ Τζάκσον ζει. Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι εκείνο το διάστημα ο Τζάκσον προετοιμαζόταν μόνο για τις συναυλίες κι όχι για κάποια ταινία, καθώς τελικά τις συναυλίες αυτές τις είδαμε σε μορφή ταινίας το 2009, δημιουργείται ο συνειρμός ότι ως “φιλμ” εννοούσε το This is it και για τους believers αυτό είναι ένα ακόμη clue, δηλαδή ένα ακόμη σημάδι που μαρτυρά ότι ζει*. Το ότι οι πρόβες κινηματογραφήθηκαν σε καμιά περίπτωση δε συνδέεται ΕΠΙΣΗΜΑ με την ταινία που τελικά είδαμε. Μάλιστα κάποιοι λένε πως τις πρόβες τις ήθελε ο ίδιος ο Τζάκσον για το προσωπικό του αρχείο, ενώ άλλοι πιθανολογούν πως θα τις κυκλοφορούσε σε dvd (προφανώς ως παρασκήνια) μαζί με κάποια από τις προγραμματισμένες συναυλίες, κάτι που είχε κάνει ήδη και στο παρελθόν. Αλλά ως ταινία δεν είχε αναγγελθεί τίποτα επίσημα ούτε γνωρίζουμε να υπογράφτηκε κάτι τέτοιο. Το ότι τελικά δεν έγιναν συναυλίες, σε συνδυασμό με το ότι είχαμε ταινία, καθιστά αυτή την προφορική αναφορά του σημειώματος ως ένα στοιχείο clue ότι “να, σας δίνω έμμεσα στοιχεία ότι όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο”.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από “αγαπησιάρικες” στιγμές του Μάικλ Τζάκσον με τους θαυμαστές του την περίοδο 2007-2009

*στον κόσμο του Μάικλ Τζάκσον υπάρχουν κάποιες λέξεις που έχουν ξεχωριστή σημασία για εκείνους. Έτσι για τους believers η λέξη clue συνδέεται αυτόματα με το ενδεχόμενο σκηνοθετημένου (και άρα ανύπαρκτου) θανάτου του.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com/ .

Πηγή: http://www.fanpop.com/clubs/michael-jackson/forum/post/156171/title/just-mj-note-written-fans

Advertisements
This entry was posted in Σα σήμερα ο Μάικλ Τζάκσον..., θαυμαστές and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s