Ο Μάικλ Τζάκσον και το φίδι του

Michael Jackson snake

Όσοι ζήσαμε τη δεκαετία του 80 θυμόμαστε έντονα πως ένα από αυτά που τα μμε κατηγορούσαν ήταν οι δημόσιες εμφανίσεις του Μάικλ Τζάκσον με το φίδι του. Τον έλεγαν παράξενο και εκκεντρικό και γι’αυτό το λόγο. Η αλήθεια είναι πως το φίδι του μπορεί να το κρατούσε και κάποιος άλλος από την οικογένειά του, όπως εδώ η Τζάνετ.

Janet Jackson snake

Κι αυτό θα το έβρισκαν παράξενο όμως.

Το MJacksonTruth βρήκε μια φωτογραφία ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως δεν ήταν “παραξενιά” ή εκκεντρικότητα του ίδιου. Ο Μάικλ Τζάκσον πολύ απλά είχε μάθει από πολύ μικρός να αγαπά όλα τα ζώα και ήταν το ίδιο εξοικειωμένος και με τα φίδια. Όπως και τ’αδέλφια του. Κι έτσι δεν ήταν απλώς μια παραξενιά του, όπως διέδιδαν τότε και το μαθαίνουν από τους γονείς τους (και θύματα των φυλλάδων) και τα σημερινά παιδιά.

Jackson 5 snake

Καταλαβαίνω πως κάποιους θα τους παραξενεύει αυτή του η αγάπη έστω κι αν η εξήγηση είναι λογική μα η αλήθεια είναι πως το δέσιμο της οικογένειας του Μάικλ Τζάκσον δεν ήταν άλλο παρά δέσιμο με τη φύση από την οποία τόσο μας απομακρύνει η σύγχρονη κοινωνία μέσω πλύσης εγκεφάλου που ξεκινά από πολύ νωρίς. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως πολλά απ’όσα μας μαθαίνουν από παιδιά είναι κατασκευασμένα. Αλλά, ξαναλέω, αυτό είναι άλλο θέμα κι απλώς βάζω την ιδέα. Ψάξτε για βιντεάκια με άγρια ζώα ή ζώα που δεν έχουν τη φήμη ότι εξημερώνονται (κότες, ερπετά, ακόμη και ψάρια) και θα εκπλαγείτε. Θα εκπλαγείτε πχ με τη γάτα που σώζει ψάρι, με τη γάτα που μαλώνει έναν πατέρα που χτυπάει το παιδί του, με τα λιοντάρια και τις τίγρεις που χουρχουρίζουν και αγκαλιάζουν ανθρώπους σα γάτες, με τη λιονταρίνα που προστατεύει ζωάκι που κανονικά αποτελεί τροφή της, με το σκύλο που μαλώνει μάνα (άνθρωπο) επειδή χτυπάει με την παντόφλα το παιδί της…και θα εκπλαγείτε.

Δεν ήταν ο Μάικλ Τζάκσον παράξενος που είχε σαν κατοικίδιο ένα φίδι. Η κοινωνία μας αλλοτριώνει και μας απομακρύνει από τη φύση αποξενώνοντάς μας στην ουσία από τη φύση μας, ώστε να ζούμε ως καταναλωτές στο πλαστό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει. Αλλά κι αυτό είναι άλλο θέμα…

Διαβάστε επίσης το άρθρο “Μάικλ Τζάκσον ο φίλος των ζώων

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Σημείωση: σε καμιά περίπτωση το MJacksonTruth δεν ενθαρρύνει τους αναγνώστες να έχουν φίδια ως κατοικίδια και πολύ λιγότερο φίδια που ζουν ελεύθερα στη φύση. Το άρθρο θέλει απλώς να περάσει το μήνυμα ότι και τα φίδια μπορούν να είναι φίλοι μας, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς γνώσεις και κατάλληλη προσέγγιση.

Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s