Ο Μάικλ Τζάκσον και οι «κυρίες με τα μαύρα» της Βαρβακείου, που μοίραζαν λεφτά

michael-takes-his-daughter-paris-on-a-shopping-spree-at-caesars-palace-in-las-vegas-for-her-ninth-birthday(279)-m-9

Το MJacksonTruth στο Facebookhttps://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Πιστό στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας που ακολουθεί, ως MJacksonTruth θα δώσουμε ένα ανάλογο μήνυμα πάντα σε σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον μα δε θα περιοριστούμε σε ανταλλαγή ευχών. Θα σταθούμε άλλη μια φορά σε πράξεις που αυτές είναι και η ουσία της εκάστοτε θρησκευτικής πίστης.

                                                                      ***

Όπως έχουμε πει παλιά, ο Μάικλ Τζάκσον από μικρός είχε μυηθεί στην πίστη χάρη στη μητέρα του και προσπαθούσε κυριολεκτικά να μιμηθεί τις πράξεις του Χριστού. Δεν αρκούνταν σε νηστείες ή τελετουργίες. Δεν είχε τέτοια ανατροφή. Γι’αυτό και σε όλη του τη ζωή συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δράσεις. Αυτό όμως το επιπλέον που θα πούμε σήμερα και είναι, κατά τη γνώμη μου, ξεχωριστό είναι η σχέση του με την εικόνα της φτώχειας.

19 χρονών και ο Μάικλ Τζάκσον περιόδευε για συναυλίες με τ’αδέλφια του στην Ευρώπη και σε μια στάση τους στο Λονδίνο συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

London, The Jacksons 1977 & Queen Elizabeth

London, The Jacksons 1977 & Queen Elizabeth

Θεώρησε πολύ σημαντική τη συνάντηση αυτή μα την ίδια στιγμή ήθελε να δει και την άλλη πλευρά της Αγγλίας και ήδη το 1977 δήλωνε:

Έχω δει και τους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς μα με ενδιαφέρουν κυρίως οι φτωχοί. Θέλω να εκτιμώ αυτά που έχω και να προσπαθώ να βοηθώ τους άλλους.

Όταν πάω σε άλλες χώρες, θέλω να βλέπω τις πιο φτωχές περιοχές. Θέλω να δω πώς είναι να πεινάς. Δε θέλω να το ακούσω ή να το διαβάσω. Θέλω να το δω.

Είναι τελείως διαφορετικό, όταν το βλέπεις. Όλα όσα διάβασα στα σχολικά μου βιβλία για την Αγγλία και τη βασίλισσα ήταν μια χαρά μα τα μάτια μου είναι το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου. Όταν δώσαμε τη βασιλική παράσταση και μπόρεσα να κοιτάξω τη βασίλισσα στα μάτια, ήταν το πιο υπέροχο πράγμα μα το ίδιο συμβαίνει και με την πείνα. Όταν την κοιτάς κατάματα, εισπράττεις περισσότερα (δηλ. γεμίζεις με πλούσιες εμπειρίες)

Ο Μάικλ Τζάκσον και οι μαυροφορεμένες γυναίκες της Βαρβακείου, που μοίραζαν λεφτά

Όμως ο τίτλος του σημερινού κειμένου είναι « Ο Μάικλ Τζάκσον και οι  «κυρίες με τα μαύρα» της Βαρβακείου, που μοίραζαν λεφτά». Τι σχέση έχει ο Μάικλ Τζάκσον; Καταρχήν δεν ξέρω καν και δεν υποστηρίζω 100% ότι υπήρξαν αυτές οι γυναίκες, καθώς πολλοί τις κατατάσσουν στους αστικούς μύθους της κρίσης. Ξέρω όμως ότι αυτό που φέρονται αυτές οι γυναίκες να έκαναν το έκανε σίγουρα ο Μάικλ Τζάκσον.

Αυτό το μαθαίνουμε από το βιβλίο των σωματοφυλάκων του Μπιλ Γουίτφιλντ και Τζέισον Μπερντ  Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days.

Οι σωματοφύλακες, οι οποίοι ξεκίνησαν να είναι στην υπηρεσία του από το Δεκέμβριο του 2006, ήταν υπεύθυνοι και για τη μεταφορά του σε διάφορα μέρη, δηλαδή κάτι σαν οδηγοί-συνοδοί και γράφουν στο βιβλίο τους πως κάποιες φορές τους ζητούσε να τον πάνε στις πολύ φτωχές συνοικίες. Χαρακτηριστικά περιγράφουν:

Το περιστατικό με τη γυναίκα και τον άνδρα που την κακοποιούσε

Μπιλ:

Μια βραδιά, επιστρέφοντας στο σπίτι, σταματήσαμε στο κόκκινο φανάρι και δίπλα στη μπάρα του δρόμου ήταν ένας άστεγος και μια γυναίκα. Μάλωναν για κάτι. Ο άνδρας καθόταν και η γυναίκα στεκόταν όρθια κρατώντας ένα πανό’ τέτοιου είδους πανό τα βλέπεις συνέχεια εκεί. Οι άνθρωποι κρατάνε πανό που γράφουν «Άστεγος, παρακαλώ, βοηθήστε». Το Λας Βέγκας είναι σκληρή πόλη. Παγιδεύεσαι στα τυχερά παιχνίδια; Θα σε καταστρέψει.

Ο κύριος Τζάκσον είδε αυτούς τους ανθρώπους και μας ρώτησε: «Γιατί είναι εκεί αυτοί οι άνθρωποι;»

Του εξηγήσαμε και είπε στον Τζέιβον να σταματήσει. Σταματήσαμε και κοιτούσαμε για λίγο.  Ο κύριος Τζάκσον είδε τα άλλα αυτοκίνητα που περνούσαν και ρώτησε:

«Γιατί δεν τους βοηθά κανείς; Γιατί δε σταματά κανείς;»

Μετά είπε στον Τζέιβον να φωνάξει τη γυναίκα. Ο Τζέιβον άνοιξε το παράθυρο και της έκανε νόημα. Όταν εκείνη πλησίασε στο αυτοκίνητο, ο κύριος Τζάκσον κατέβασε το τζάμι του παραθύρου του και τη ρώτησε «Πώς σε λένε;»

«Αμάντα», είπε εκείνη

Μίλησαν για λίγο. Ήθελε να μάθει την ιστορία της. Τη ρώτησε από πού ήταν, ποια ήταν η οικογένειά της. Κι εκείνη του είπε πως ήταν χορεύτρια σε σόου. Τότε τον άκουσα να ψαχουλεύει στο κάθισμα για κάτι. Άκουσα τον ήχο του χαρτιού. Έβγαζε χρήματα. Έβγαλε τρία 100δόλαρα  και της τα έδωσε. «Πάρε αυτά», της είπε. Εκείνη σάστισε. Σχεδόν έκλαιγε και του είπε «ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ»

Τζέιβον:

Αφού της έδωσε τα χρήματα, εκείνη έφυγε και ξεκίνησα να βάζω μπρος. Ο τύπος που ήταν μαζί της σηκώθηκε, την πλησίασε και προσπάθησε να της πάρει τα χρήματα. Τον έσπρωξε μα εκείνος συνέχισε να προσπαθεί να της τα αρπάξει και άρχισαν να μαλώνουν. Εκείνη άρχισε να φωνάζει «όχι, είναι δικά μου!»

Ο κύριος Τζάκσον το είδε αυτό και είπε «Όχι, όχι, Τζέιβον, σταμάτα το αυτοκίνητο. Κάνε πίσω»

Έκανα πίσω, έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο και φώναξε τον άνδρα λέγοντάς του: «Μην το κάνεις αυτό! Εδώ έχω κάτι για’σένα». Κι έβγαλε άλλα 300 δολάρια και τα έδωσε στον άνδρα. Η γυναίκα άρχισε να κλαίει σα να την είχαν μόλις σώσει.

Όταν ο Μάικλ Τζάκσον μοίραζε χρήματα σε αγνώστους σαν τις μαυροφορεμένες γυναίκες που μοίραζαν χρήματα στη Βαρβάκειο

Λέει ο Μπιλ:

«2 μέρες μετά, μου είπε»:

« Πότε θα πάμε σ’αυτή την πλευρά της πόλης;»

«Ποια πλευρά, κύριε;»

«Εκεί που έχει άστεγους»

«Μπορούμε να πάμε σήμερα»

«Εντάξει λοιπόν, πάμε σήμερα»

Κι έτσι τον πήγαμε στην άλλη πλευρά της πόλης. Πήραμε τη Main street και είδαμε και πάλι άστεγους στους δρόμους. Μπορούσες να το διακρίνεις στη φωνή του πως ήταν σοκαρισμένος που υπήρχαν τόσοι πολλοί άστεγοι. Είπε:

«Αυτή η χώρα είναι τόσο πλούσια και αυτοί οι άνθρωποι τόσο φτωχοί και ζουν στους δρόμους»

Ζήτησε από τον Τζέιβον να σταματήσει και σταματήσαμε. Ήταν ανησυχητικό. Δεν ήμουν συνηθισμένος να σταματώ όντας μέσα σ’ένα ακριβό αυτοκίνητο με όλους αυτούς τους ανθρώπους τριγύρω. Σταθήκαμε στην άκρη του δρόμου για λίγο. Τότε ο κύριος Τζάκσον είπε: «Θέλω να τους δώσω κάτι».

Σκέφτηκα ότι εννοούσε ότι ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο. Του είπα: «Δε νομίζω πως είναι καλή ιδέα, κύριε». Και απάντησε: «Όχι, όχι, όχι. Θα το δώσω από το παράθυρο»

Κατέβασε το παράθυρο και άρχισε να κάνει νεύμα στους ανθρώπους. Είχε έναν αστείο σάκο μαζί του. Τον άνοιξε και τότε είδαμε ότι ήταν γεμάτος από μετρητά.

 Οι άνθρωποι έρχονταν στο παράθυρο και έδινε στον καθένα από ένα 100δόλαρο μέσα από μια σχισμή που είχε αφήσει.

Κάτι που πρόσεξα ήταν ότι προσπαθούσε να προσελκύσει τις γυναίκες. Προτιμούσε τα χρήματα να τα πάρουν γυναίκες. Φυσικά έδωσε και σε άνδρες.

Τζέιβον

Έδωσε τόσα πολλά που τέλειωσαν και θύμωσε με τον εαυτό του. Έλεγε ότι έπρεπε να είχε πάρει περισσότερα. Κι εμείς είδαμε την άλλη πλευρά του, είδαμε τη συμπόνιά του για τους ανθρώπους και ήταν εκπληκτικό. Δεν υπήρχαν ούτε μμε ούτε κάμερες. Υπήρχε μόνο μια σχισμή στο παράθυρο έτσι ώστε να μην έβλεπε κανείς ποιος ήταν. Ήταν κάτι που ήθελε να κάνει.

Μετά απ’αυτό, πήγαμε πολλές φορές στους άστεγους εκείνους και τους δώσαμε φαγητό. Θα έλεγε: «Τα παιδιά κι εγώ δε θα το φάμε αυτό. Πηγαίνετέ το σε αυτούς τους ανθρώπους». Μια φορά ήθελε να πάει και τα παιδιά να τους δουν και πήγαμε όλοι μαζί.

Μπιλ

Διάβαζε πολύ τη Βίβλο. Συχνά, αν μας άνοιγε ο ίδιος την πόρτα, όταν πηγαίναμε σπίτι, θα κρατούσε στα χέρια του τη Βίβλο. Αυτό ήταν συνηθισμένο.

                                                                                *****

Παρακαλώ κοινοποιείστε το άρθρο με λινκ στο  MJacksonTruth για να διαδοθεί η αλήθεια και γι’αυτό το θέμα και για άλλα. Κυρίως κοινοποιείστε το, αν αντιληφθείτε κάποιον καλό Χριστιανό μόνο στα λόγια, καθώς και σε όποιον δε γνωρίζει αυτή την καλά κρυμμένη πλευρά του Μάικλ Τζάκσον.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Καλό Πάσχα!

 

Πηγές

1. Documentary 1958-2009 : the Official Tribute Edition:
http://www.amazon.co.uk/Michael-Jackson-Visual-Documentary-Tribute-ebook/dp/B003AY9LIK/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1460566101&sr=8-1-fkmr0&keywords=Documentary+1958-2009+%3A+the+Official+Tribute+Edition
2. Φιλανθρωπικό έργο Μάικλ Τζάκσον :
https://mjacksontruth.wordpress.com/category/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF/
3. Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days:
http://www.amazon.co.uk/Remember-Time-Protecting-Michael-Jackson/dp/1922247804/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1460566134&sr=8-2&keywords=bill+whitfield
4. Ελληνικό άρθρο για τις μαυροφορεμένες γυναίκες που μοίραζαν χρήματα στη Βαρβάκειο: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=660812
5. Λας Βέγγας η άλλη όψη:
http://www.vice.com/read/las-vegas-is-busing-their-homeless-population-out-of-town
Advertisements
This entry was posted in προσωπικότητα and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s