Σα σήμερα στον κόσμο του Μάικλ Τζάκσον: βράβευση από το Point of light

Michael Jackson in the White House 1992 (Point of Light Award)

Το MJacksonTruth στο Facebookhttps://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/ 

Point of Light

Το 1990 ο αμερικάνος πρόεδρος Τζορτζ Μπους ίδρυσε τον διεθνή ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Point of Light» με στόχο την κινητοποίηση εθελοντών στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Είχε προηγηθεί το 1989 το «Daily Point of Light Award», επίσης με πρωτοβουλία του Τ. Μπους, που βράβευε πολίτες που είχαν κάνει μια ανθρωπιστική εισφορά και δράση.

Ο ίδιος έχει δηλώσει

Το Point of Light είναι η ψυχή της Αμερικής. Είναι καθημερινοί άνθρωποι που ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να αγγίξουν τις ζωές όσων έχουν ανάγκη, φέρνουν ελπίδα και ευκαιρία, φροντίδα και φιλία. Δίνοντας τόσο γενναιόδωρα τον εαυτό τους, αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι μας δείχνουν όχι μόνο τι είναι καλό για την κληρονομιά μας αλλά τι όλοι καλούμαστε να γίνουμε.

Ενώ στην ιστοσελίδα του οργανισμού διαβάζουμε

Μπορούμε να βρούμε νόημα και επιβράβευση υπηρετώντας κάποιον υψηλότερο στόχο από τον εαυτό μας, το φωτισμό χιλιάδων σημείων φωτός.

Μάικλ Τζάκσον και Point of Light

Ο Μάικλ Τζάκσον δε θα μπορούσε να απέχει από το Point of Light. Για την ακρίβεια, μάλλον ο ίδιος ήταν ένα Point of Light από μόνος του. Δεν το χρειαζόταν βασικά, αφού όλη του η ζωή ήταν από μικρό παιδί συνδεδεμένη με την προσφορά. Καθώς όμως ό,τι έκανε το έκανε σε ατομικό επίπεδο (μέχρι φυσικά να ιδρύσει το Heal the world) και η βασική του ιδιότητα ήταν αυτή του καλλιτέχνη, επίσημα δε θα μπορούσε παρά να «ακολουθεί» κάθε τέτοιου είδους οργανισμό. Και φυσικά να βραβεύεται.

Ο Μάικλ Τζάκσον βραβεύτηκε από το Point of Light σα σήμερα 1η Μαίου το 1992 στο Λευκό Οίκο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον καλούσαν στο Λευκό Οίκο. Είχε προηγηθεί η βράβευση του 1984 από τον Ρόναλντ Ρίγκαν αλλά και μια άλλη τιμητική επίσκεψη το 1990.

Η βράβευση του 1992 έγινε στα πλαίσια των εορτασμών και βραβεύσεων του  Point of Light κι ήταν μια αναγνώριση στην αυτόνομη και από καιρό καθιερωμένη δράση του Μάικλ Τζάκσον για τα άρρωστα και στερημένα παιδιά φτωχών οικογενειών. Τα παιδιά που οι ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες της ζωής τους δημιουργήθηκαν από τις σύγχρονες πολιτικές κατευθύνσεις. Το τι ειπώθηκε σε γενικές γραμμές στην τελετή το βλέπουμε σ’αυτό το βίντεο με τη μετάφραση από κάτω.

Τζωρτζ Μπους

Ένα ακόμη βραβείο «Point of Light» (Σημείο φωτός) απονέμεται στον Μάικλ Τζάκσον από τον Τζορτζ Μπους στο Λευκό Οίκο για τις επίμονες προσπάθειές του να βοηθήσει τα παιδιά που είναι στερημένα και σε μειονεκτική θέση.

Επιτρέψτε μου τώρα να περάσω στο τελευταίο μέρος του προγράμματος και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μάικλ Τζάκσον που είναι μαζί μας να βοηθήσει να τιμήσουμε όλους εσάς σήμερα. Όσα έχει κάνει ο Μάικλ με τα μειονεκτικά και στερημένα νέα παιδιά αντανακλά τη βαθιά του αφοσίωση στα παιδιά. Και χαίρομαι που τον αναγνωρίζω ως πρεσβευτή του φωτός (Point of Light)

Μάικλ, καθώς φέρνεις φως στις ζωές των παιδιών, σου δίνουμε τις καλύτερες ευχές, κάτι που αισθάνεσαι έντονα ως μέλος του κινήματος Point of Light. Και τώρα θέλω να έρθεις στο βάθρο. Αν θες να πεις λίγα λόγια, το έδαφος είναι δικό σου και σε καλωσορίζουμε.

Μάικλ Τζάκσον

Συγχαρητήρια στους «νικητές»  του Point of Light. Ήθελα να έρθω στο δείπνο γιατί πιστεύω πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου με ανάγκη. Αυτό είναι το Point of Light. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ. Σας αγαπώ όλους, ευχαριστώ.

Αντί επιλόγου

Το MJacksonTruth σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει τη σύγχρονη αμερικάνικη πολιτική ούτε ανθρώπους, όπως ο Τζωρτζ Μπους. Ούτε συγκινείται από κινήσεις όπως το «Point of Light». Η αναφορά στη βράβευση γίνεται επειδή ανήκει στην ιστορία του Μάικλ Τζάκσον και μας χρησιμεύει ως παράδειγμα όχι μόνο για το ποιος πραγματικά είναι ο Μάικλ Τζάκσον αλλά και ως απόδειξη του ότι η δική μας δράση επηρεάζει και τους ηγέτες. Πιστέψτε το, τόσο η δράση του Μάικλ Τζάκσον όσο και άλλων προγενέστερων δημιούργησαν και το «Point of Light» και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις. Αρκεί να έχουμε τέτοιες δράσεις; Η απάντηση είναι όχι. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην υπάρχει λόγος, να μην υπάρχουν οι συνθήκες που θα καθιστούν απαραίτητη την όποια φιλανθρωπία. Με λίγα λόγια, πρέπει να εξαλειφθεί η φτώχεια.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Πηγές

http://michaeljacksonmorethanamusician.weebly.com/world-ambassador.html
http://www.pointsoflight.org/
https://mjacksontruth.wordpress.com/2011/03/26/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AC%CE%B9%CE%BA%CE%BB-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CF%83%CE%BF/
Advertisements
This entry was posted in Σα σήμερα ο Μάικλ Τζάκσον..., Φιλανθρωπικό έργο, βραβεύσεις-τιμητικές διακρίσεις and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s