Πολιτική youtube και blogging

maxresdefault

Κάνω αυτή την ανάρτηση για πρώτη φορά για άσχετο θέμα με το αντικείμενο του ιστολόγιού μου. Στην ουσία θέλω να απευθύνω μήνυμα στην ομάδα των bloggers και κυρίως των youtubers, αν υπάρχει τέτοια ομάδα. Τέλος πάντων και οργανωμένη να μην είναι σίγουρα υπάρχει πνευματικά/ηθικά κι ελπίζω κάποιος να βρει την ανάρτηση μέσω γκουγκλαρίσματος γιατί ψάχνει κάτι αντίστοιχο.

Όσοι διαβάζετε προσπεράστε το αν σας αρέσει ο Μάικλ Τζάκσον ή όχι και το γιατί το MJacksontruth υπάρχει ως ιστολόγιο. Θα μπορούσε να συμβεί και σ’εσάς για το αντίστοιχο δικό σας αντικείμενο αναρτήσεων.

Λοιπόν θέλω να μιλήσω για την πολιτική του youtube. Να εξηγήσω καταρχήν ότι ως μπλόγκερ κάποιες φορές χρειάζεται να υποτιτλίζω βίντεο κι έτσι έφτιαξα το δικό μου κανάλι στο youtube κλπ. Το έκανα αυτό γιατί πολιτική του MJacksontruth είναι να έχει δικά του βίντεο για να μπορώ να έχω και την ευθύνη ελέγχου καλή ώρα όπως τώρα σ’αυτό που θα περιγράψω και, σε περίπτωση διαγραφής βίντεο ή και καναλιού, να μη μείνει το άρθρο μου χωρίς βίντεο.

Πριν από καιρό λοιπόν (πάνω από 1 χρόνο) είχα ανεβάσει μια επική εμφάνιση του Μάικλ Τζάκσον: την πρώτη δημόσια ερμηνεία του Billie Jean. Κυριολεκτικά απειλήθηκε ο λογαριασμός μου με κλείσιμο κι έτσι το κατέβασα αμέσως.

Εχθές πάλι ανέβασα το ίδιο τραγούδι, αυτή τη φορά από την τελευταία φορά που το ερμήνευσε. Ήταν υλικό από την ταινία – ντοκιμαντέρ This is it που περιείχε τις τελευταίες του πρόβες. Το ανέβασα, όλα καλά. Σήμερα όμως είχα μια ειδοποίηση ότι περιέχει πνευματικά δικαιώματα και αποκλείστηκε παγκοσμίως.

MJacksonTruth block billie jean This is it

Ο δε λογαριασμός μου, για να το πω με απλά λόγια, στιγματίστηκε:

Αν ακόμη ένα βίντεό σας αποκλειστεί παγκοσμίως, 
η κατάσταση του λογαριασμού σας θα είναι πλέον 
κακή και δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση σε 
ορισμένες λειτουργίες του YouTube.

MJacksonTruth block billie jean This is it b MJacksonTruth block billie jean This is it c

Το διέγραψα κι αυτό το βίντεο. Ωστόσο έχω 2 απορίες.

  1. κοιτάξτε αυτό το βίντεο, επίσης δικό μου. Αυτό έχει μικρότερα πνευματικά δικαιώματα, αν μπορώ να το πω κάνοντας χιούμορ έτσι κι έχει αποκλειστεί από 1 χώρα. Σημειώστε πως αυτό συνέβη και σ’άλλα βίντεό μου. Τέλος πάντων κοιτάω ποια είναι αυτή η χώρα κι είναι η Γερμανία. Μονίμως, αν κάποιο βίντεο αποκλειστεί, αποκλείεται μόνο από τη Γερμανία. Γιατί;

MJacksonTruth block video

2. επειδή το βίντεο με το Billie Jean  της τελευταίας εμφάνισης σαφώς και το χρειάζομαι      για ανάρτηση στο MJacksontruth, θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω άλλου χρήστη.  Ψάχνω λοιπόν στο youtube και βρίσκω το Billie Jean σε γερμανικό κανάλι. Γιατί;

Κι εκεί αρχίζουν οι γενικοί προβληματισμοί μου. Γιατί οι Γερμανοί μπορούν να ανεβάζουν όποιο βίντεο θέλουν; Γιατί τα βίντεό μας αποκλείονται μόνο στη Γερμανία; Τι γίνεται; Έχουμε Σοιμπλε και στο youtube τώρα; Σκέφτηκα πως ίσως είναι θέμα πολιτικής της χώρας μας. Ίσως η χώρα μας να μην πληρώνει το youtube κάποιο σχετικό ποσοστό κι αντίθετα η Γερμανία να το πληρώνει. Ωραία και; Γιατί δε βρίσκω πχ από άλλες χώρες; Γιατί δε βρίσκω από τη Γαλλία; Μιλώ για τραγούδια, όχι γενικά για βίντεο. Ναι μεν υπάρχουν κάποια τραγούδια αλλά το όλο θέμα είναι πολύπλοκο. Το ίδιο τραγούδι στη χ εμφάνιση (συναυλία) αποκλείεται αλλά από μια άλλη εμφάνιση όχι κοκ. Κι αυτό για’μας τους θεματικούς μπλόγκερ είναι ένα θέμα.

Οπότε ρωτάω: γιατί τα περισσότερα βίντεο αποκλείονται στη Γερμανία; Γιατί ένα βίντεο απαγορεύεται να το ανεβάσουν youtubers απ’όλες τις χώρες πλην της Γερμανίας; Γνωρίζει κανείς κάτι; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Κλείνω λέγοντας πως το ιστολόγιό μου δεν έχει διαφημίσεις, είναι καθαρά αφιλοκερδές, ενώ τα βίντεό μου επίσης δεν έχουν εμπορικό σκοπό κι αυτό η όποια εταιρεία μπορεί να το διαπιστώσει.

Αυτά. Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει.

Advertisements
This entry was posted in τα εν οίκω and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s