Θα εκπλαγείτε! Τι είχε δηλώσει ο Μάικλ Τζάκσον για την πειρατεία το 2003;

biggest selling

 

 

 

 

 

Σα σήμερα το 2003 ο Μάικλ Τζάκσον έκανε μια δήλωση που πιστεύω θα σας εκπλήξει. Με απλά λόγια, υπερασπίστηκε τους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα μουσική. Δε συμφώνησε με την πειρατεία αλλά από την άλλη δεν τον έβρισκε σύμφωνο κι η ιδέα της τιμωρίας. Είπε συγκεκριμένα:

Μένω άφωνος με την ιδέα της φυλάκισης φίλων της μουσικής επειδή κατεβάζουν παράνομα τραγούδια. Είναι λάθος η πειρατεία, αλλά η απάντηση δεν μπορεί να είναι η φυλακή. Εδώ στην Αμερική δημιουργούμε νέες ευκαιρίες μέσα από τις αντιξοότητες, όχι κατασταλτικούς νόμους και θα πρέπει να εξετάσουμε τις νέες τεχνολογίες, όπως το νέο Music Store της Apple, για λύσεις. Με αυτό τον τρόπο, η καινοτομία εξακολουθεί να είναι το σήμα κατατεθέν της Αμερικής. Γιατί οι θαυμαστές είναι αυτοί που οδηγούν την επιτυχία της μουσικής βιομηχανίας.

Τα λόγια αυτά τα είπε με αφορμή μια μεγάλη συζήτηση που είχε γίνει ήδη το 2003, όταν ακόμα το διαδίκτυο ήταν φρέσκο στην καθημερινότητά μας και οι οικιακοί χρήστες ήταν πολύ πολύ λιγότεροι σε σχέση με σήμερα. Τότε λοιπόν 2 Αμερικάνοι πολιτικοί του Δημοκρατικού Κόμματος είχαν προτείνει ποινή φυλάκισης. Αν δεν έπαιρνε θέση ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης παγκοσμίως, ποιος άλλος θα το’κανε;

Για την ιστορία πάντως αξίζει να πούμε ότι λέγεται πως ο Μάικλ Τζάκσον είχε διαρρεύσει μόνος του πολλά τραγούδια του και γι’αυτό οι θαυμαστές του κάποια τα γνωρίζουν πριν την επίσημη κυκλοφορία τους. Δεν το έχει δηλώσει (τουλάχιστον απ’όσο γνωρίζω) ο ίδιος ούτε πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε κάποια πηγή γι’αυτό, μα μεταξύ των θαυμαστών αυτό πιστεύεται. Προσωπική αίσθηση είναι πως το έκανε είτε σε τρυφερές του στιγμές για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές για την αγάπη τους είτε και για να πάρει έμμεσα τη γνώμη τους. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης τη φήμη ότι κάποιες διαρροές τις έκανε από αντίδραση προς την εταιρεία του.

Το γεγονός αναδημοσιεύεται από το MJacksonTruth όχι βέβαια για να στηρίξει την πειρατεία. Όπως όλοι οι επαγγελματίες/εργαζόμενοι πληρώνονται, έτσι πρέπει και οι καλλιτέχνες και συνεπώς δε θα μπορούσαμε με τίποτα να πούμε κάτι υπέρ της πειρατείας. Η αναδημοσίευση γίνεται καθαρά γιατί είναι ένα ακόμα στοιχείο της «ιστορίας» του Μάικλ Τζάκσον κι επειδή η δήλωση για ένα θέμα που 13 χρόνια μας απασχολεί ακόμα είναι αρκετά τολμηρή.

Ελάτε και στο Facebook : https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth

Αναδημοσιεύστε το κείμενο αυτό με ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth

Πηγές

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/3085987.stm

http://home.mj-upbeat.com/2016/07/21/today-in-michael-jackson-history-july-21st/

Advertisements
This entry was posted in Σα σήμερα ο Μάικλ Τζάκσον... and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s