34 χρόνια ΘΡΙΛΕΡ. Ο Νίκος Μουρατίδης μοιράζεται αναμνήσεις στο MJacksonTruth

michael-jackson-thriller-vinyl

Πώς νιώσατε, όταν ακούσατε το «ΘΡΙΛΕΡ»; 
Τι σκεφτήκατε;
Ενθουσιάστηκα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις 
σκέψεις και τα συναισθήματα, αλλά θυμάμαι 
ότι άκουσα μονορούφι όλο το δίσκο και ήμουν 
ενθουσιασμένος. Μετρούσα hit singles… 
πίστευα ότι θα βγουν πάνω από 5 επιτυχίες 
και δεν έπεσα καθόλου έξω……

Ήταν δεκαετία 80, μια μέρα σα σήμερα, το 1982. Κανείς μας δεν το ήξερε ότι θα γινόταν. Ο κρύος χειμώνας που θα ακολουθούσε θα πλημμύριζε από τους ήχους του. Κυκλοφόρησε το ΘΡΙΛΕΡ. Ο Νίκος Μουρατίδης, που τότε δούλευε στο γραφείο τύπου στην CBS  (μετέπειτα Sony), έβαλε αμέσως την αφίσα με το τιγράκι στο γραφείο του.

michael-jackson-thriller-poster

Έμεινε 2,5 χρόνια στα charts. Τις πρώτες 80 εβδομάδες από την κυκλοφορία του ήταν συνεχόμενα στους πίνακες των charts και έμεινε 37 εβδομάδες στην 1η θέση. Ο κόσμος παραμιλούσε. Πούλησε πλέον πάνω από 100.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Περιλαμβάνει 9 τραγούδια από τα 30 συνολικά που μελέτησαν και μετράει πάνω από 5 hit singles, καθώς, μεταξύ άλλων, 7 έχουν μπει στις πρώτες 10 θέσεις Billboard Hot 100. 33 χρόνια μετά την κυκλοφορία του συνεχίζει  να ενθουσιάζει και τον Δεκέμβριο του 2015 έγινε 30 φορές πλατινένιο, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα κατηγορία βράβευσης. Παραμένει μέχρι στιγμής το μοναδικό άλμπουμ με τέτοια βράβευση.

Ο Michael Jackson με τον Rod Temperton, συνθέτη του ομότιτλου με το άλμπουμ τραγουδιού

Ο Michael Jackson με τον Rod Temperton, συνθέτη του ομότιτλου με το άλμπουμ τραγουδιού «Θρίλερ» σε μια από τις ηχογραφήσεις. Πέθανε από καρκίνο τέλη Σεπτεμβρίου 2016

Το βίντεο για το ομότιτλο  τραγούδι του άλμπουμ κόστισε 500.000. Το ίδιο βίντεο έχει μπει στα Γκίνες ως το πιο πετυχημένο βίντεο όλων των εποχών. Ο Τζάκσον πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό επί των κερδών που επιτεύχθηκε ποτέ: 2$ για κάθε αντίτυπο. Είναι το ΘΡΙΛΕΡ. Η επιτυχία του ΘΡΙΛΕΡ ήταν και είναι απόλυτη. Είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Epic Records δήλωσε

Είναι απολύτως σαφές ότι ο Michael Jackson είναι απλά ο σπουδαιότερος και ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών. Δεν είναι μόνο οι επιτυχίες του στα charts και τα στατιστικά πωλήσεων αλλά κι ότι καθαρή μουσικότητά του ήταν υπερκοσμική. Το Thriller ήταν πρωτοποριακό και ηλεκτρισμένο … ήταν τέλειο.

Funny fact: υπάρχει η φήμη ότι, επειδή τότε τα barcodes δεν ήταν καθεστώς όπως σήμερα, οι άνθρωποι θεώρησαν ότι το  barcode στο ΘΡΙΛΕΡ ήταν ο αριθμός τηλεφώνου του σπιτιού του Τζάκσον.

Διαβάστε επίσης το «Το θυμάστε το κορίτσι από το βίντεο κλιπ του Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον;Το θυμάστε το κορίτσι από το βίντεο κλιπ του Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον; »

                                                             ~~~~

Νίκος Μουρατίδης Μάικλ Τζάκσον (από το προσωπικό αρχείο του ΝΜ)

Νίκος Μουρατίδης Μάικλ Τζάκσον (από το προσωπικό αρχείο του ΝΜ)

Τιμώντας την επέτειο αυτή, το MJACKSONTRUTH, απευθύνει μερικές ερωτήσεις  σε έναν λάτρη και βαθύ γνώστη της καλής μουσικής αλλά και θαυμαστή του Μάικλ Τζάκσον, τον Νίκο Μουρατίδη. Τον ευχαριστούμε θερμά για τα λόγια του

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ MJACKSONTRUTH

 1. Θυμάστε πότε ακριβώς και ποιο τραγούδι ακούσατε πρώτο από το «ΘΡΙΛΕΡ» του Μάικλ Τζάκσον και ποιο σας άρεσε περισσότερο;

ΝΜ: Την εποχή εκείνη δούλευα γραφείο τύπου στην CBS  (μετέπειτα Sony), και δούλεψα το Thriller εξ ολοκλήρου. Άκουσα το άλμπουμ πριν το ακούσει ο κόσμος και έπαθα πλάκα. Θυμάμαι ότι αμέσως έβαλα στον τοίχο του γραφείου μου την αφίσα του Michael με ένα μικρό τιγράκι … κι άρχισα να καταστρώνω σχέδια για την προώθηση του δίσκου…..

 1. Πώς νιώσατε, όταν ακούσατε το «ΘΡΙΛΕΡ»; Τι σκεφτήκατε;

ΝΜ: Ενθουσιάστηκα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις σκέψεις και τα συναισθήματα, αλλά θυμάμαι ότι άκουσα μονορούφι όλο το δίσκο και ήμουν ενθουσιασμένος. Μετρούσα hit singles… πίστευα ότι θα βγουν πάνω από 5 επιτυχίες και δεν έπεσα καθόλου έξω……

 1. Τι θυμάστε πιο έντονα από την εμπειρία σας στο χώρο τη χρονιά που ο Τζάκσον κέρδισε τον κόσμο με το «ΘΡΙΛΕΡ»; (ραδιόφωνα, έντυπα μέσα, αντιδράσεις κόσμου)

ΝΜ: Ένα θα σας πω. Είχα στείλει το Beat it στον Γιώργο Γκούτη στην ΕΡΤ – που είχε την μοναδική εκπομπή με video clip στην Ελληνική τηλεόραση, και δεν μου το έπαιζε, γιατί λέει είχε αντίπαλες ομάδες που τσακώνονταν με μαχαίρια!!!! (γέλια)

 

 1. Γίνατε θαυμαστής του Τζάκσον με το «ΘΡΙΛΕΡ» ή ήσασταν ήδη;

ΝΜ: Ήμουν ήδη μεγάλος fan από το Rock with you και το Don’t stop till you get enough.

  

 1. Τι σας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα του ονόματος του Τζάκσον;

ΝΜ: Ο πρίγκιπας της pop μουσικής. Το παιδί που κατάφερε και έφτιαξε τον εντελώς δικό του, τον προσωπικό του, ήχο. Από μόνος του είναι μια ολόκληρη σχολή.

 

 1. Είναι αλήθεια ότι συναντήσατε τον Τζάκσον κι έχετε αυτόγραφό του; Πού είναι; Πότε τον συναντήσατε και τι κρατάτε απ’ αυτή τη συνάντηση;

ΝΜ: Όχι δεν είναι αλήθεια. Δεν τον συνάντησα ποτέ. Τον είδα  live  στο μεγάλο Wembley την εποχή του Bad, αλλά από κοντά δεν τον είδα ποτέ.

 

 1. Η Aphrodite Jones, Αμερικανίδα δημοσιογράφος, παλιά πολέμια του Τζάκσον και πλέον και υπερασπίστριά του εδώ και πάνω από μια δεκαετία, μίλησε για τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που πληρώνονταν για να πλάθουν συκοφαντικές ιστορίες/ειδήσεις ήδη από τη δεκαετία του 80 με σκοπό να του καταστρέψουν την καριέρα. Πώς σχολιάζετε τον πόλεμο εναντίον του Τζάκσον;

ΝΜ: Τα media στην πλειοψηφία τους «παίζουν» βρώμικα και γράφουν ανακρίβειες, ακρότητες και «κιτρινίλες» για να προκαλέσουν….

 Για τους νεότερους

Όπως ειπώθηκε σε προηγούμενο άρθρο, αν οι νέοι γνωρίζουν τον Νίκο Μουρατίδη από την τηλεόραση, οι παλιότεροι που τον μάθαμε στην αυγή της εφηβείας μας τον ακολουθούμε εδώ και πάνω από 30 χρόνια από άλλο χώρο- γαλουχηθήκαμε δηλαδή από εκείνον. Λεπτομέρεια: κι άλλοι μιλούσαν πχ για μουσική και γενικά για την τέχνη. Όμως για πολλούς εκείνος όμως που μας «εκπαίδευσε» ήταν ο Ν. Μουρατίδης. Οι τζακσονικοί τον αγαπάμε για έναν επιπλέον λόγο, γιατί είναι ένας από εμάς. Και γι’αυτό σήμερα ήταν τιμη μας να φιλοξενείται στο MJACKSONTRUTH. Και θα χαρώ να τον ακολουθήσουν και οι νεότερες γενιές. Το βιογραφικό του έχει να τους διδάξει πολλά.

Ξέρουμε ότι έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα δεν ήταν τόσο της μόδας όσο σήμερα κι έχει πολλές επαγγελματικές ιδιότητες, καθώς: έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, έχει γράψει τηλεοπτικά σενάρια, συγγραφεί, ενίοτε μανατζάρει  και γενικά έχει κάνει τόσα που είναι δύσκολο να τα συνοψίσει κάποιος σε λίγες γραμμές.. Νομίζω τα λέει καλύτερα στον προσωπικό του ιστοχώρο εδώ. Σε προσωπικό επίπεδο, ξέρουμε (και συμφωνούμε) ότι δεν του αρέσουν γυναίκες τύπου Τατιάνας  κι ας τον τουμπάρουν κάποιες φορές και τους δίνει κάποια συνέντευξη. Όμως, πίσω απ’όλ’αυτά, κρύβεται κάτι που θα συνοψίσω σε μια λέξη: ΑΙΣΘΗΣΗ.

Ο Νίκος Μουρατίδης είναι πάνω απ’όλα ένας άνθρωπος που αισθάνεται, που νιώθει οτιδήποτε αφορά την τέχνη και ό,τι πει είναι αλάνθαστο. Φανταστείτε έναν άνθρωπο που βλέπει 10 ταινίες και αμέσως εντοπίζει τον ηθοποιό που έχει κάτι ξεχωριστό και ξέρει πρώτος και γιατί. Φανταστείτε έναν ραδιοφωνικό παραγωγό που το αυτί του μέσα σε λίγα λεπτά του λέει ποιος τραγουδιστής λάμπει, ποιο τραγούδι είναι επικίνδυνο (για τη μουσική) και ποιο είναι άρτιο τεχνικά και θα γίνει μεγάλη επιτυχία. Αυτός είναι ο Νίκος Μουρατίδης.

Τηλεοπτικά αυτή την περίοδο θα τον δείτε στην εκπομπή «Κάνε μου like” και να μας περιγράφει ό,τι πιο σημαντικό συνέβη και συμβαίνει στον πλανήτη στον προσωπικό του ιστοχώρο www.nikosonline.gr

                                                              ~~~~

Φωτογραφικό υλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 1. Μάικλ Τζάκσον ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο
 2. Ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο

 ΔΕΙΤΕ

 1. ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ FORBES ΓΙΑ ΤΟ Το πιο επιτυχημένο άλμπουμ όλων των εποχών παγκοσμίως
 2. Το «ΘΡΙΛΕΡ» συνοπτικά (βίντεο MJacksonTruth)
  Κάνετε like και στη σελίδα στο Facebook:https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/
  Αν έχετε λογαριασμό στο youtube,  δείτε περισσότερα βίντεο στο κανάλι του MJacksonTruth κάνοντας εγγραφή στο https://www.youtube.com/user/mjacksontruth
  Πηγές
  http://mentalfloss.com/article/71786/21-thrilling-facts-about-michael-jacksons-thriller
  http://www.mid-day.com/articles/special-feature-32-facts-about-michael-jacksons-thriller/15799182
  http://www.billboard.com/articles/columns/pop/6812781/michael-jackson-thriller-30x-multi-platinum-album
  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3363218/He-s-Thriller-Michael-Jackson-s-album-reaches-100-million-sales-globally-multiplatinum-30-times-US.html
Advertisements
This entry was posted in Σα σήμερα ο Μάικλ Τζάκσον..., Τέχνη and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s