Ανασκόπηση 2016 στον κόσμο του Τζάκσον και όχι μόνο

michael-jackson-2016-news-by-mjacksontruth-end-of-year2016, μια ακόμη χρονιά τέλειωσε, η χώρα μας συνεχίζει να είναι υπό ξένη κατοχή κι εμείς… ευτυχώς, παρά τα χτυπήματα, έχουμε το δικό μας αποκούμπι που λέγεται Τέχνη. Πολλά ήταν τα γεγονότα και στον τζακσονικό κόσμο και γι’αυτό ομολογώ πως ήταν δύσκολη η επιλογή των πιο σημαντικών. Το MJacksonTruth συνέλεξε τις πιο σημαντικές, κατά τη δική του γνώμη πάντα. Σε γενικές γραμμές, ήταν μια χρονιά γεμάτη τρυφερότητα και γι’αυτό στην ανασκόπηση θα δούμε πολλές φωτογραφίες, είτε πρόκειται για μια τρυφερή φωτογραφία της Πάρις με τη μητέρα της είτε για άλλες οικογενειακές φωτογραφίες, αφιερώσεις κλπ.

paris-jackson-with-cat-2016

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδήσεις δε σταματούν ποτέ για τον Μάικλ Τζάκσον. Η ροή συνεχίζεται σα να ήταν ακόμη μαζί μας κι αυτό γιατί το καλλιτεχνικό του μέγεθος είναι τέτοιο που ο κόσμος θέλει συνέχεια να μαθαίνει ειδήσεις που τον αφορούν. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που τα μμε, έντυπα και ηλεκτρονικά, κυνηγούν ειδήσεις που τον αφορούν κι όταν δε βρίσκουν εφευρίσκουν συκοφαντικά ψεύδη’ τις σελίδες να γεμίσουν, τα κλικ να αυξήσουν, ας είναι ο Μάικλ Τζάκσον καλά… Μην παραξενευτείτε αν δείτε πολλές φορές το όνομα της Πάρις. Η Πάρις περιέργως είναι αυτή που μας δίνει τις πιο πολλές ειδήσεις (λέω «περιέργως» σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά). Είναι η πιο ομιλητική και ταυτόχρονα είναι ευθύς και γι’αυτό ό,τι λέει έχει αξιοπιστία, σε αντίθεση με τα μμε. Πάμε όμως να δούμε την ανασκόπηση ανά μήνα!

Ξεκινάμε με την πιο τρυφερή δήλωση της χρονιάς κι αυτή έρχεται από την Πάρις. Κοινοποίησε μια φωτογραφία του πατέρα τους και τη συνόδευσε με τα λόγια «Ο Παν μου», μιας και αγαπημένος ήρωας του Μάικλ Τζάκσον ήταν ο Πίτερ Παν κι αυτοαποκαλούνταν Πίτερ Παν.

paris-jackson-on-michael-jackson-2016

2 Ιανουαρίου 2016 κι η νέα χρονιά ξεκίνησε με speed painting. Βρισκόμαστε στην Αυστραλία  και… νομίζω το βίντεο τα λέει όλα

Λίγες μέρες μετά μας άφησε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. 10 Ιανουαρίου 2016 ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν ήταν πια μαζί μας. Τα λόγια είναι περιττά.

Η Πάρις ανήκει στο μεγάλο όγκο του κόσμου που λυπήθηκε με το θάνατό του κι έκανε κι αυτή το δικό της αφιέρωμα

paris-jackson-david-bowie-2016-ripdavidbowie

7 Φεβρουαρίου 2016 κι η Beyoncé Knowles εμφανίστηκε στη μεγάλη διοργάνωση του Super Bowl (τη μεγαλύτερη εκδήλωση που ακολουθεί το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν στην Αμερική και σημειώνει πάντα τη μεγαλύτερη τηλεθέαση) και τίμησε τον Τζάκσον φορώντας κοστούμι στα πρότυπα (μίμηση δηλαδή) του δικού του εμβληματικού κοστουμιού στην αντίστοιχη εκδήλωση του 1993 που θεωρείται ως σήμερα αξεπέραστη. Το αφιέρωμα της Beyoncé έχει οπωσδήποτε την αξία του, καθώς είναι φόρος τιμής για το μεγαλύτερο είδωλο της αφροαμερικάνικης κοινότητας κι αυτό το θυμούνται όλοι οι καλλιτέχνες. Ωστόσο η Beyoncé δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Τζάκσον’ η δε εμφάνισή της δεν ενθουσίασε. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να τον τιμήσει με άλλο τρόπο. Χαρακτηριστικά η tribune έγραψε πως όχι μόνο δεν έκανε καλύτερη εμφάνιση από του Τζάκσον μα ούτε καν την άγγιξε.

michael-jackson-super-bowl-1993-beyonce-2016

Ο σχεδιαστής πάλι του κοστουμιού του Τζάκσον επίσης δε φάνηκε πολύ ενθουσιασμένος. Αρχικά έγραψε με έμφαση πως δε σχεδίασε το κοστούμι της.

michael-lee-bush-on-beyonce-2016

Μετά έγραψε επί λέξη « As MJJ always said » study the great ……» , δηλαδή «Όπως έλεγε ο ΜΤ, πάντα να μελετάμε τους σπουδαίους», κάτι που βεβαίως ήταν έμμεση μομφή κατά της (από)μίμησης γιατί άλλο είναι το «μελετώ» κι άλλο το «μιμούμαι». Το αποκορύφωμα του έμμεσου σχολιασμού του έγινε όταν κοινοποίησε μια φωτογραφία που έδειχνε και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να φορά επίσης το κοστούμι του.

michael-lee-bush-on-beyonce-2016b

Με αυτό ήταν σα να μας έλεγε «όλοι, κουτσοί στραβοί, κάνουν το ίδιο». Ας θυμηθούμε όμως τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Τζάκσον

Στις 21 του μήνα ο μικρότερος γιος του Τζάκσον έκλεισε τα 14 κι η Πάρις, παίζοντας με το χαϊδευτικό του (Blanket) που σημαίνει κουβέρτα, του έκανε την πιο αστεία αφιέρωση

paris-jackson-funny-creation-for-blanket-birthday-2016

Στα 58α βραβεία Grammy έγινε αφιέρωμα στον Τζάκσον κι ο Miguel τραγούδησε το She’s out of my life από το Off the wall, καθώς  με αυτόν το δίσκο ο Τζάκσον κέρδισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής R&B ερμηνείας πριν 35 χρόνια (Best R&B Vocal Performance, Male)

Μάρτιος 2016

Ο Μάρτιος για τον τζακσονικό κόσμο ξεκίνησε με μια τρυφερή έκπληξη από την κόρη του Τζάκσον. Μας έδειξε το τατουάζ της που ήταν γραμμένο σύμφωνα με τον τρόπο γραφής του Τζάκσον. Η Πάρις και με αυτόν τον τρόπο τον συμπεριλαμβάνει στη ζωή της.

paris-jackson-michael-jackson-tattoo-5th-march-2016-2

Λίγες μέρες μετά πάλι μας εξέπληξε με τον ίδιο τρυφερό τρόπο, καθώς αναδημοσίευσε μια φωτογραφία που παρουσίαζε την ίδια δίπλα σε μια κλασική πόζα του πατέρα της από την εποχή του BAD, περίοδο κατά την οποία η Πάρις ήταν ακόμη αγέννητη. Τη φωτογραφία την έφτιαξε μια θαυμάστρια (ή θαυμαστής)  και μπαίνει στην ετήσια ανασκόπηση όχι μόνο γιατί είναι πολύ πετυχημένη αλλά και γιατί το ότι την κοινοποίησε δείχνει κάτι για το χαρακτήρα της. Η Πάρις ζει ανάμεσά μας, μας παρατηρεί, δεν είναι δηλαδή απόμακρη ή αποκομμένη και μας μιλά.

paris-jackson-fan-creation-13-march-2016

22 Μαρτίου και οι Βρυξέλλες δέχονται ένα τρομαχτικό τρομοκρατικό χτύπημα με πάνω από 31 νεκρούς και 26 τραυματίες. Οι κάτοικοι των Βρυξελλών διαδήλωσαν στους δρόμους και τραγούδησαν το Heal The World του Μάικλ Τζάκσον. Η επιλογή αυτού του τραγουδιού δείχνει πόσο πανάνθρωπινη και διαχρονική είναι η τέχνη του Τζάκσον.

Απρίλιος 2016

Στις 3 Απριλίου η κόρη του Τζάκσον έγινε 18.

Στις 21 Απριλίου χάσαμε έναν ακόμη μεγάλο καλλιτέχνη. Η επίσημη ιστοσελίδα του Μάικλ Τζάκσον έβγαλε ανακοίνωση δηλώνοντας «Άλλος ένας μεγάλος καλλιτέχνης έφυγε νωρίς*. Ο κόσμος πάντα θα έχει τη χαρά της μουσικής του. Αναπαύσου εν ειρήνη, Prince”. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από αυτή τη φωτογραφία

Michael Jackson official site pays tribute to Prince's death

Michael Jackson official site pays tribute to Prince’s death

Η αλήθεια είναι πως ήδη από τη δεκαετία του 80 υπήρχαν έντονες φήμες ότι ανάμεσά τους υπήρχε ανταγωνισμός και μάλιστα αυτό το ενισχύει κι ένας από τους βιογράφους του Prince για τον οποίο λέει πως είχε αγωνία να ξεπεράσει τον Τζάκσον.

michael-jackson-vs-prince

Έχοντας ζήσει στη δεκαετία του 80, θα πω ότι θυμάμαι πως τότε ήταν λίγοι οι έγχρωμοι καλλιτέχνες με παγκόσμια αποδοχή: Τζάκσον, James Brown, Prince και Tina Turner. Τουλάχιστον αυτά ήταν τα ονόματα που έπαιζαν στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση ως τα πιο πετυχημένα (ασχέτως αν υπήρχαν κι άλλες επιτυχίες επίσης μαύρους καλλιτέχνες, όπως το Last night a dj saved my life ή το Illusion αλλά δυστυχώς οι καλλιτέχνες αυτών των πραγματικά πανέμορφων τραγουδιών δεν είχαν άλλη αντίστοιχη επιτυχία και γενικώς δεν ξεχώρισαν). Τζάκσον και Prince έμπαιναν στην ίδια κατηγορία και λόγω χρώματος αλλά και λόγω ηλικίας και χρονικής επιτυχίας. Ήταν δηλαδή δυο σύγχρονοι και συνομήλικοι καλλιτέχνες. Ξέρουμε ότι ο Τζάκσον είχε γράψει τραγούδι στον Prince κι εκείνος το αρνήθηκε, ενώ σε συνέντευξή του αρνήθηκε να μιλήσει σοβαρά για τον Τζάκσον. Άρα, συμπεραίνω, αν υπήρχε ανταγωνισμός, μάλλον ήταν όντως από τη μεριά του Prince μα σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως σε καλλιτεχνικό επίπεδο σεβόταν ο ένας τον άλλο.

εδώ βλέπουμε τον Prince  να λέει επί σκηνής τραγούδι του Τζάκσον

Μάιος 2016

Η κόρη του Τζάκσον κάνει το πιο εντυπωσιακό τατουάζ με θέμα το Dangerous

paris-jackson-tattoo-759

5 Μαϊου κι  μεγάλος γιος του Τζάκσον αναγγέλλει το Heal L.A., μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του (Loyola Marymount) η οποία συγκεντρώνει πόρους μέχρι τις 5/12/2016  για τους άστεγους, την παιδική κακοποίηση και την πείνα. Η κίνηση αυτή είναι επιρροή από τον πατέρα του’ για την ακρίβεια, είναι εντολή του πατέρα του.

prince-jackson-heal-la-2016

Ιούνιος 2016

Ο μήνας αυτός, όπως κάθε χρόνο, είναι σημαδεμένος από το φευγιό του Τζάκσον. Ωστόσο, 7 χρόνια μετά, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πιστεύει ότι ζει. Ας θυμηθούμε γιατί

Την ίδια στιγμή, στην αντίπερα όχθη όσων πιστεύουν ότι όντως έφυγε από κοντά μας, οι θαυμαστές θρηνούν και κάνουν συγκινητικά αφιερώματα, όπως αυτό

Ο μήνας αυτός σημαδεύτηκε επίσης από αυτό που λέγεται «μαύρη μέρα στην ιστορία της δημοσιογραφίας» και θα συμπλήρωνα και της ανθρωπότητας. Κι αυτό γιατί άλλη μια φορά τα μμε παρουσίασαν ψέματα και κυρίως γιατί ο κόσμος ακόμη τα εμπιστεύεται κι έτσι, ενώ έχουμε φτάσει στον 21ο αιώνα, κάποιοι έχουν ακόμη νοημοσύνη Μεσαίωνα. Τι έγινε; Κάποιο από τα λεγόμενα ταμπλόιντ, παρουσιάζοντας πλαστό υλικό,  ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα στις δήθεν πηγές εμπλέκονται άνθρωποι που είναι σε αντιδικία με το Ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον (τους διαχειριστές της κληρονομιάς του). Λίγο καιρό αργότερα, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, αποκαλύφθηκε η αλήθεια και το περίεργο είναι ότι τα μμε δεν έκαναν τον ίδιο «θόρυβο» και παρουσίασαν ελάχιστα την αλήθεια. Μα και, όταν το έκαναν, η διατύπωση δεν είχε τον ίδιο επικριτικό τόνο που είχαν υιοθετήσει, όταν παρουσίασαν το πλαστό υλικό.

Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και τα μμε. Ταμπλόιντ κυκλοφόρησε πλαστές φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν ως υλικό παιδικής πορνογραφίας και είπαν ψέματα ότι ανήκε στον Μάικλ Τζάκσον. Αργότερα αποκαλύφθηκε η αλήθεια, καθώς και οι γνήσιες φωτογραφίες.  Την αληθινή είδηση τη μετέδωσαν ελάχιστα μμε, μεταξύ των οποίων και το huffington post. Τα ελληνικά μμε επίσης συμμετείχαν και δεν έβαλαν αντίστοιχα πομπώδεις τίτλους αποκατάστασης της αλήθειας υπέρ του Τζάκσον ούτε ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια και τους θαυμαστές

Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και τα μμε. Ταμπλόιντ κυκλοφόρησε πλαστές φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν ως υλικό παιδικής πορνογραφίας και είπαν ψέματα ότι ανήκε στον Μάικλ Τζάκσον. Αργότερα αποκαλύφθηκε η αλήθεια, καθώς και οι γνήσιες φωτογραφίες. Την αληθινή είδηση τη μετέδωσαν ελάχιστα μμε, μεταξύ των οποίων και το huffington post. Τα ελληνικά μμε επίσης συμμετείχαν και δεν έβαλαν αντίστοιχα πομπώδεις τίτλους αποκατάστασης της αλήθειας υπέρ του Τζάκσον ούτε ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια και τους θαυμαστές

Η Πάρις δεν το άφησε να πέσει κάτω και έβαλε τα μμε στη θέση τους

paris-jackson-on-media-22-june-2016

Στις 26 του μήνα φεύγει από τη Νέβερλαντ ένα φορτηγό συναυλιών. Μα καλά, ακόμη δίνει συναυλίες ο Τζάκσον; Δεν πέθανε; Πιστέψτε με, ο τζακσονικός κόσμος αναστατώθηκε

Την ίδια μέρα η κόρη του έκανε τη δική της διαδικτυακή αφιέρωση, ανεβάζοντας την πιο τρυφερή φωτογραφία με τους δυο μαζί εικονικά

paris-jackson-tribute-26-june-2016

Οι θαυμαστές συγκεντρώθηκαν και στο αστέρι του στη Λεωφόρο της Δόξας, όπως κάθε χρόνο

Τέλος ο Ιούνιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο μεγάλος του γιος ανακοίνωσε τη δημιουργία της δικής του οπτικοακουστικής εταιρείας. Το όνομά της; Παραγωγές του γιου του βασιλιά (King son’s productions)

prince-jackson-kings-son-production-instagram

Ιούλιος 2016

Ο Ιούλιος ξεκίνησε άσχημα για την οικογένεια Τζάκσον. Η πρώην σύζυγος του Τζάκσον, Ντέμπι Ρόου και μητέρα των παιδιών του Prince και Paris, διαγνώστηκε με καρκίνο. Η Πάρις που σε γενικές γραμμές (τουλάχιστον απ’όσο γνωρίζουμε) δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της για δεύτερη φορά στη ζωή της βρίσκεται αντιμέτωπη με το θάνατο σε τόσο κοντινή απόσταση. Στα 11 έχασε τον πατέρα της και στα 18 της κινδυνεύει να χάσει και τη μητέρα της. Κι έτσι, λίγους μήνες μετά (Οκτώβριο 2016), την είδαμε πρώτη φορά να είναι εκδηλωτική δημόσια με τη μητέρα της. Στη φωτογραφία που δημοσίευσε έγραψε: «Είμαι μαχήτρια επειδή εκείνη είναι μαχήτρια»

paris-jackson-debbie-rowe-instagram-bn-october-2016

Τέλη του μήνα αποκαλύφθηκε ότι το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου βασιζόταν σε πλαστές φωτογραφίες. Η Πάρις Τζάκσον και πάλι έβαλε τα μμε στη θέση τους. Μια 18χρονη έβαλε στη θέση τους 50άρηδες+, ανθρώπους των μμε που βγάζουν τεράστια κέρδη διαδίδοντας ψέματα και πλαστές φωτογραφίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον.

paris-jackson-on-media-26-july-2016

Αύγουστος 2016

mtv_moon_man

Στις 28 Αυγούστου έγιναν τα μουσικά βραβεία MTV Video Music Award στη Νέα Υόρκη και το βραβείο «Μάικλ Τζάκσον» (Michael Jackson Vanguard Award) το κέρδισε ένα «παιδί» (μουσικά δηλαδή) του Μάικλ Τζάκσον, η Ριάνα.

Σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τα 58 χρόνια από τη γέννηση του Μάικλ Τζάκσον. Το Michael Jackson ONE στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε εξέθεσε το κοστούμι από το βίντεο κλιπ του Smooth criminal

michael-jackson-one-august-2016-smooth-criminal-costume-unveiled-2 michael-jackson-one-august-2016-smooth-criminal-costume-unveiled

Κόσμος πολύς απ’όλο τον κόσμο έκανε αφιερώματα και στον υποτιθέμενο χώρο ταφής του Τζάκσον

Ο μεγαλύτερος γιος του Τζάκσον του αφιέρωσε ένα υπέροχο σονέτο

prince-jackson-sonnet-29-august-2016

Την ίδια μέρα η Πάρις ανεβάζει μια φωτογραφία με ένα σκίτσο που μοιάζει στον Μάικλ Τζάκσον. Θυμίζει νεκρό όπως θα έπρεπε λογικά να είναι μέσα στον τάφο και ταυτόχρονα το δέρμα του είναι ανέπαφο. Για τους πιο συντηρητικούς, η ανάρτηση αυτή είναι ασεβής. Για άλλους, είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Μάικλ Τζάκσον ζει.

paris-jackson-august-29-2016

Σεπτέμβριος 2016

Στις 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 2ο παγκόσμιο Συνέδριο Kingvention στο Λονδίνο

kingvention-2016

Οκτώβριος 2016

Τον Οκτώβριο  το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο υψηλά αμειβόμενους καλλιτέχνες που δεν είναι πια στη ζωή και στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Μάικλ Τζάκσον και μάλιστα με τεράστια διαφορά όχι απλά από τους υπόλοιπους αλλά ακόμη κι από τον δεύτερο στην κατάταξη. Συγκεκριμένα τα ετήσια κέρδη του Τζάκσον για το 2016 ήταν 825.000.000 $, ενώ ο δεύτερος, ο Charles Schulz, γνωστός σ’εμάς κυρίως από τον Σνούπυ, είχε συνολικά έσοδα 48.000.000 $, δηλαδή 17 φορές λιγότερα έσοδα. Στην Τρίτη θέση βρέθηκε ο Arnold Palmer με ετήσια έσοδα 40.000.000 $ και στην τέταρτη ο Elvis Presley με μόλις 27.000.000 $. Να πούμε για την ιστορία πως στις πρώτες 10 θέσεις είναι επίσης οι: Bettie Page, Albert Einstein, John Lennon, Theodor «“Doctor Seuss” Geisel, Bob Marley και Prince.

Ο Τζάκσον δεν κέρδισε μόνο αυτή τη διάκριση. Είναι ταυτόχρονα ο καλλιτέχνης με τη μεγαλύτερη ημερήσια αμοιβή (Michael Jackson’s Sony/ATV Sale Gives Him Largest Celeb Payday Ever)

H Πάρις πήγε στη Νέβερλαντ

paris-jackson-neverland-2016

Ο μήνας αυτός είναι σημαντικός για την οικογένεια Τζάκσον για έναν ξεχωριστό λόγο. Μετά από μήνες φημολογιών και την ακύρωση της τουρνέ της, η μικρότερη αδελφή του Τζάκσον Τζάνετ ανακοίνωσε πως περιμένει το πρώτο της παιδί. Η Τζάνετ το Μάιο έκλεισε τα 50.

janet_jackson_front

exclusive personal photo of janet jackson to be used in 10.24 scoop first courtesy solaiman fazel and janet jackson run by gillian telling first

exclusive personal photo of janet jackson to be used in 10.24 scoop first
courtesy solaiman fazel and janet jackson
run by gillian telling first

 

Νοέμβριος 2016

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια από την κυκλοφορία του, το άλμπουμ Dangerous επανακυκλοφορεί με την ονομασία Dangerous 25, ενώ η εταιρεία όλο το μήνα διακινεί σχετικό υλικό, μεταξύ του οποίου και αδημοσίευτο. Την 1η Νοεμβρίου κυκλοφόρησε και το νέο λογότυπο

161101_dangerous25

Στις Η.Π.Α. εκλέγεται ο Ντόναλντ Τραμπ και θαυμαστές του Τζάκσον διαδηλώνουν εναντίον του στη Νέα Υόρκη

protest-against-trump-nyc-2016

Το ίδιο διάστημα οι Η.Π.Α. πλήττονται από μια πρωτοφανή κερδοσκοπική απόφαση για την τοποθέτηση αγωγού πετρελαίου στη Ντακότα όπου είναι το μεγαλύτερο κίνημα Αμερικανών Ιθαγενών. Ο αγωγός αποτελεί κίνδυνο τόσο για το νερό όσο και για τη γη των Ινδιάνων. Πολύς κόσμος διαμαρτύρεται. Μαζί τους κι η Πάρις η οποία εκφράζει δημόσια τη στήριξή της αλλά και ξεκινά φιλανθρωπική εκστρατεία με την πώληση έργου της

paris-jackson-28-nov-2016-on-water-and-natives-painting paris-jackson-28-nov-2016-on-water-and-natives

Ημέρα των Ευχαριστιών κι η Πάρις δημοσίευσε μια τρυφερή φωτογραφία με τη γιαγιά της

paris-jackson-with-grandma-nov2016

Την ίδια μέρα ο μεγαλύτερος αδελφός της δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα μπουκέτο που χάρισε ο παππούς τους στη γιαγιά τους.

prince-jackson-with-grandma-nov2016

Τέλος ο Νοέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο είδαμε 2 νέες φωτογραφίες του μικρότερου γιου του Τζάκσον, που δείχνουν πόσο μεγάλωσε. Οι θαυμαστές βέβαια έχουν δει πολύ περισσότερες μα αυτές έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και ιδίως στο ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι έχουν συγκρατήσει την εικόνα του 7χρονου αγοριού που κρατούσε την κούκλα – ομοίωμα του μπαμπά του στο μνημόσυνο του 2009. 7 χρόνια μετά ο περίφημος Μπλάνκετ είναι ένας εμφανίσιμος έφηβος που σε πολλά θυμίζει τον πατέρα του και γι’αυτό οι θαυμαστές του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.

blanket-jackson-nov-2016-2 blanket-jackson-nov-2016

Δεκέμβριος 2016

Ο τελευταίος μήνας ξεκίνησε όμορφα. Ο Πρινς αισιόδοξος συνέχισε τη συγκέντρωση χρημάτων για το Heal LA, η Πάρις ήδη από τις 8 του μήνα έδειχνε ανυπόμονη για τα Χριστούγεννα

Ακολούθησαν 2 άκυρες ειδήσεις, η μία από το γνωστό ταμπλόιντ που κατασκεύασε και τις δήθεν πορνογραφικού περιεχομένου φωτογραφίες τον περασμένο Ιούνιο. Η μία είδηση ήθελε τον Πρινς νεκρό (για να βγει αργότερα πρωτοσέλιδο με τίτλο “Prince Jackson death hoax victim”) και η άλλη, στις 13/12, που έδειχνε τη μητέρα του Τζάκσον με αναπηρικό καροτσάκι και τίτλο τάχα λυπημένο. Τα μμε συνεχίζουν την απρεπή δράση τους για χάρη του κέρδους, αγνοώντας τα συναισθήματα των συγγενών των ανθρώπων αυτών. Η είδηση βεβαίως με την κυρία Τζάκσον είναι σοβαρή αλλά λίγη διακριτικότητα δε βλάπτει. Ειδικά όταν δε γνωρίζουν για ποιο λόγο χρησιμοποίησε το καροτσάκι και καροτσάκι μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας μας και για κάτι απλό, όπως ένα στραμπούληγμα. Κάνουν όμως πως το αγνοούν αυτό τα μμε γιατί έχουν εθίσει τον κόσμο στις δραματικές ειδήσεις και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, αν είναι να έχουν τα ίδια κέρδος. Ευτυχώς ο κόσμος σ’αυτή την περίπτωση τους αγνόησε.

Κι ο Δεκέμβριος συνεχίστηκε όμορφα υπό τους ήχους ενός κοινωφελούς οργανισμού

Ο ιρλανδέζικος οργανισμός Pieta House που εδώ και 10 χρόνια δρα προληπτικά εναντίον των αυτοκτονιών συνεχίζει την εκστρατεία του χρησιμοποιώντας ένα τραγούδι του Τζάκσον: το «Δεν είσαι μόνος» (You are not alone).  Το τραγούδι το επανερμηνεύουν 12 Ιρλανδοί καλλιτέχνες. Σίγουρα αυτή η κίνηση είναι ακριβώς αυτή που αρμόζει στο έργο του Τζάκσον. Αποδεικνύει ότι, 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η τέχνη του είναι ζωντανή και διαχρονική και πάνω απ’όλα έχει ανθρωπιστικό μήνυμα. Αυτός είναι κι ο καλύτερος τρόπος να κλείσει η χρονιά

Κι ενώ έχουμε μπει σε τροχιά Χριστουγέννων, το youtube, 7,5 χρόνια μετά το φευγιό του Τζάκσον, συνεχίζει να πλημμυρίζει με βίντεο που λένε ότι είναι ζωντανός. Το ίδιο διάστημα κυκλοφορεί και στο amazon το δεύτερο επίσημο επί πληρωμή ντοκιμαντέρ που υποστηρίζει επίσης ότι ο Τζάκσον ζει

Στις 14 του μήνα είχαμε μια ακόμη τρυφερή είδηση που μας έρχεται πάλι από την Πάρις. Χάρισε ένα βραχιόλι στη μητέρα της κι εκείνη συγκινήθηκε πολύ. Το μάθαμε από το λογαριασμό της στο Instagram όπου γίναμε μάρτυρες ενός τρυφερού διαλόγου μητέρας και κόρης.

paris-jackson-gift-to-debby-row-december-14th-2016

Η Πάρις δημοσιεύει άλλη μια ψηφιακή δημιουργία που την παρουσιάζει να ποζάρει αγκαλιά με τον Μάικλ Τζάκσον. Είναι η φωτογραφία που επέλεξε για εξώφυλλο στο λογαριασμό της στο twitter

paris-jackson-twitter-cover-december-2016

Η ανασκόπησή μας ολοκληρώνεται με μια είδηση της 15ης Δεκεμβρίου, που μας έρχεται από τον Πρινς. Μια εικόνα που τα λέει όλα. Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο Πρινς συμμετέχει στη συγκέντρωση και ταξινόμηση των αγαθών που θα χαριστούν. Το χαμόγελό του τα λέει όλα.

prince-jackson-heal-la-december-15th-2016

                                                                ~~~

Η ανασκόπηση ολοκληρώθηκε στις 16/12/2016 για ευνόητους λόγους μα, επειδή ακόμη έχουμε αρκετές μέρες μέχρι να μας αποχαιρετίσει το 2016, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανανεωθεί, εφόσον έχουμε κάποια σημαντική είδηση. Σε όσους άρεσε το σημερινό άρθρο και αγαπάτε τις ανασκοπήσεις, τσεκάρετε για τυχόν ανανέωση!

*η έκφραση «έφυγε νωρίς» είναι έμμεση παραπομπή σε τραγούδι του Τζάκσον (Gone too soon

Αναδημοσιεύστε το κείμενο αυτό με ενεργές λινκ που να οδηγεί στο https://mjacksontruth.wordpress.com/ .

Κάνετε like και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Αν έχετε λογαριασμό στο youtube,  δείτε περισσότερα βίντεο στο κανάλι του MJacksonTruth κάνοντας εγγραφή στο https://www.youtube.com/user/mjacksontruth.

Πηγές
http://www.forbes.com/sites/zackomalleygreenburg/2016/10/12/the-highest-paid-dead-celebrities-of-2016/#7bdbfb728d2e
http://www.forbes.com/sites/zackomalleygreenburg/2016/10/14/michael-jacksons-earnings-825-million-in-2016/#1fdb1eb22302
http://www.forbes.com/sites/zackomalleygreenburg/2016/10/12/michael-jacksons-sonyatv-sale-gives-him-largest-celeb-payday-ever/#2a6988f92600
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-35520636
https://twitter.com/heallosangeles
http://tribune.com.pk/story/1043265/beyonce-were-going-to-let-you-finish-but-michael-jackson-had-one-of-the-best-super-bowl-performances-of-all-time/
http://www.showbiz411.com/2016/06/14/exclusive-michael-jacksons-son-prince-starts-video-production-company-signs-first-act-gorgeous-triplets
http://www.michaeljackson.com/news/rip-prince/
http://www.salon.com/2016/04/22/princes_feud_with_michael_jackson_the_intense_rivalry_leading_up_to_a_kind_of_a_superstar_way_of_saying_fk_you/
http://www.eonline.com/news/800666/paris-jackson-shares-tender-moment-with-cancer-stricken-mom-debbie-rowe
http://www.michaeljackson.com/news/remembering-michael-jackson-the-king-of-pop/
http://www.huffingtonpost.com/entry/no-child-porn-found-at-neverland-thenor-now-the_us_577fdfbce4b0f06648f4a3f8
http://www.michaeljackson.com/news/smooth-criminal-suit-unveiled-mj-one-birthday-weekend-celebration/
http://www.michaeljackson.com/news/smooth-criminal-suit-unveiled-mj-one-birthday-weekend-celebration/
http://www.kingvention.com/
http://www.mjvibe.com/dangerous-25/
https://www.thepressproject.gr/article/102201/Agonas-gia-tin-gi-kai-to-nero
https://www.instagram.com/p/BNKsVd5j2UI/?taken-by=princejackson
http://www.rap-up.com/2016/02/11/miguel-to-perform-michael-jackson-tribute-at-grammys/
http://www.naftemporiki.gr/liveblog/1082790/live-polunekres-epitheseis-stis-brukselles
http://www.kingssonproductions.com/about
http://www.etonline.com/news/196727_prince_jackson_celebrates_dad_michael_jackson_58th_birthday_with_touching_sonnet/
http://www.etonline.com/news/199147_pregnant_janet_jackson_debuts_growing_baby_bump_rare_public_appearance_exclusive/
http://celebritybabies.people.com/2016/10/12/janet-jackson-baby-bump-photo-pregnancy-announcement/
http://www.hollywoodtake.com/janet-jacksons-due-date-close-gorgeous-new-photos-have-fans-wondering-if-her-first-child-200606
http://www.contactmusic.net/news/the-jacksons-spend-thanksgiving-together_5481096
https://twitter.com/ParisJackson/status/790365052696006656
https://twitter.com/ParisJackson/status/758151252614066176
https://twitter.com/ParisJackson/status/757874948144627712
https://twitter.com/ParisJackson/status/745427749901213696
https://twitter.com/ParisJackson/status/745429283628158976
https://twitter.com/ParisJackson/status/770014565354598400
http://www.pieta.ie/
http://entertainment.ie/music/news/Watch-Irish-artists-team-up-on-cover-of-Michael-Jacksons-You-Are-Not-Alone-for-Pieta-House/388142.htm
http://www.huffingtonpost.com/entry/no-child-porn-found-at-neverland-thenor-now-the_us_577fdfbce4b0f06648f4a3f8
https://www.amazon.com/dp/B01N4DPFA9/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1481690057&sr=8-2&keywords=alive+2+michael+jackson
https://www.instagram.com/p/BN-mcuohhBI7d7KNhhFUcVbCiDuk8yLUlrmEpU0/
https://web.facebook.com/ElbowGreaseProductions/posts/1191545114257836?pnref=story
https://www.amazon.com/dp/B01N4DPFA9/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1481690057&sr=8-2&keywords=alive+2+michael+jackson
Advertisements
This entry was posted in μετά θάνατον and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ανασκόπηση 2016 στον κόσμο του Τζάκσον και όχι μόνο

  1. Ο/Η Old school λέει:

    Το τέλειο αφιέρωμα!!

  2. Παράθεμα: Ανασκόπηση 2: οι καλλιτέχνες όλων των χώρων/μουσικών ειδών που μας πήρε, το σκίτσο που τα λέει όλα, η έκρηξη της Μαντόνα, που μας εκφράζει όλο

  3. Παράθεμα: Ανασκόπηση 2: οι καλλιτέχνες όλων των χώρων/μουσικών ειδών που μας πήρε το 2016, το σκίτσο που τα λέει όλα, η έκρηξη της Μαντόνα, που μας εκφράζε

  4. Παράθεμα: Ανασκόπηση 2: οι καλλιτέχνες όλων των χώρων/μουσικών ειδών που μας πήρε το 2016, το σκίτσο που τα λέει όλα, η έκρηξη της Μαντόνα, που μας εκφράζε

  5. Παράθεμα: Ανασκόπηση 2: οι καλλιτέχνες όλων των χώρων/μουσικών ειδών που μας πήρε το 2016, το σκίτσο που τα λέει όλα, η έκρηξη της Μαντόνα, που μας εκφράζε

  6. Παράθεμα: Ανασκόπηση 2: οι καλλιτέχνες όλων των χώρων/μουσικών ειδών που μας πήρε το 2016, το σκίτσο που τα λέει όλα, η έκρηξη της Μαντόνα, που μας εκφράζε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s