Τα μμε που αναπαράγουν βρώμικες ιστορίες που επινοούν άνθρωποι με χαμηλό ηθικό ανάστημα δεν υπηρετούν την αλήθεια

stop press

Αγαπητέ δημοσιογράφε που κάνεις σοβαρή δουλειά,

Αγαπητέ πρωτάρη της δημοσιογραφίας και του gossip, που κάποιες φορές έχεις πάρει και κείμενα του MJacksonTruth χωρίς μάλιστα να το αναφέρεις

Όταν ξεκίνησα το MJacksonTruth, σκοπός μου ήταν να μιλήσω για τη θετική αλήθεια που συστηματικά κρύβουν τα ΜΜΕ. Ήθελα να δημιουργήσω θετικούς συνειρμούς και, γιατί όχι, και λέξεις αναζήτησης στη google (να εμφανίζεται πχ αυτόματα στην αναζήτηση το όνομα του Μάικλ Τζάκσον μαζί με κάποια θετική λέξη). Τόσο φιλόδοξη. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να κάνω ανάρτηση σαν τη σημερινή και γενικά δεν ήθελα να ασχοληθώ με αρνητικές έννοιες – ο κύριος λόγος είναι ότι οι αρνητικές έννοιες στηρίζονται σε ΨΕΜΑΤΑ.

Αγαπητέ δημοσιογράφε, σοβαρέ δημοσιογράφε, εσύ που ξενυχτάς κάνοντας έρευνα, με απογοήτευσες στο θέμα του Μάικλ Τζάκσον. Σε παρακολουθώ αρκετό καιρό και σε συμπαθώ. Μου αρέσει εννοείται και η δουλειά σου. Και απορώ πώς μπορεί εσύ ειδικά να κάνεις ένα τόσο τραγικό σφάλμα.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ξέρεις, αφότου ασχολήθηκα με το  MJacksonTruth, αναγκαστικά έμαθα και για τη δουλειά τη δική σου και στην ουσία άσκησα δημοσιογραφία. Και κάποια στιγμή ένιωσα πολύ ικανότερη από κάποιους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Ξέρεις πότε έγινε αυτό; Όταν έμαθα ότι εσείς οι δημοσιογράφοι πολλές φορές αναδημοσιεύετε ξένα κείμενα, το λεγόμενο δελτίο. Το έμαθα από ένα συνάδελφό σου ο οποίος, όταν τον στρίμωξα ρωτώντας τον γιατί έγραφε ψεύδη για τον Μάικλ Τζάκσον και ταυτόχρονα του έδωσα δικό μου κείμενο που αντέκρουε αυτά τα ψεύδη, μου απάντησε «ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ, δεν το΄γραψα εγώ». Κι αισθάνθηκα ικανότερη γιατί από την αρχή για κάθε τι που έγραφα φρόντιζα να έχω πηγές. Γι’αυτό το λόγο έμαθα να βάζω υπότιτλους για να δίνω στο κοινό άμεσα την απόδειξη των γραφόμενών μου κι έφτασα τελικά να κάνω και δικά μου βίντεο. Ένα άτομο έκανε έρευνα, μετάφραση, μοντάζ, υποτιτλισμό, συγγραφή και χαρακτηριζόταν από ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

Εσείς οι δημοσιογράφοι πώς αναπαράγετε κάτι που βρίσκετε έτοιμο χωρίς να ελέγξετε την εγκυρότητά του; Σας αρκεί να μην είναι η δική σας υπογραφή κάτω από το κατάπτυστο κείμενο κι η δικαιολογία ότι το αναπαράγατε χωρίς να το ελέγξετε επειδή εμπιστεύεστε τυφλά την ένωσή σας;

ΘΥΜΩΣΑ

29 Αυγούστου 2017. Θύμωσα. Πριν 59 χρόνια γεννήθηκε ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο, κι εσείς, εσύ, δεν κάνατε κανένα αφιέρωμα. Κάνατε στον Έλβις Πρίσλει παρουσιάζοντάς τον με τον τίτλο του βασιλιά τη στιγμή που ο Τζάκσον τον έχει περάσει σε δημοτικότητα και πωλήσεις προ πολλού. Κάνατε αφιέρωμα σε άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες τη μέρα της γέννησης ή του θανάτου τους και δεν κάνατε ποτέ για τον Μάικλ Τζάκσον. Τελικά ενημερώνετε ή βγάζετε τα προσωπικά σας απωθημένα;

Τον Μάικλ Τζάκσον τον θυμάστε μόνο όποτε κάποιος αμφιβόλου ιδιότητας/παρελθόντος/ηθικού αναστήματος και προθέσεων πει εναντίον του κάτι γαργαλιστικό.  Ξέρω, το δελτίο το λέει, όχι εσείς… Αλήθεια πώς εμπιστεύεστε άτομα αμφιβόλου αξιοπιστίας; Δεν ελέγχετε ποιος λέει αυτό το γαργαλιστικό; Σας αρκεί που είναι εναντίον του Μάικλ Τζάκσον; Σας αρκεί το ότι προέρχεται από το δελτίο; Και αλήθεια… δε σας προβληματίζει το ότι η πηγή τέτοιων άρθρων είναι συνήθως gossip media της κακιάς ώρας, που επανειλημμένα έχει αποδειχτεί ότι κατασκευάζουν ψεύτικες συκοφαντικές ιστορίες; Και αλήθεια… γιατί δεν ασχοληθήκατε ποτέ με την άλλη συνάδελφό σας την Aphrodite Jones;

Και θα πω και κάτι άλλο. Γιατί αγνοείτε ακόμη και την καλλιτεχνική του αξία; Έγραφε τραγούδια διαφόρων ειδών μουσικής, έγραφε και στίχους και μουσική, χόρευε εκπληκτικά, έκανε χορογραφίες, σκηνοθετούσε, έγραφε σενάρια, έχει τόσα ρεκόρ επιτυχιών… όλα αυτά γιατί τα αγνοείτε; Γιατί αγνοείτε και το ότι επίσημα από εξειδικευμένους φορείς έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης και η τέχνη του διδάσκεται και στα πανεπιστήμια; Τον επίσης μεγάλο  Τζέιμς Μπράουν που αποδεδειγμένα διέπραξε ποινικά αδικήματα και φυλακίστηκε γι’αυτά τον σέβεστε περισσότερο. Πώς εξηγείτε αυτή τη μανία καταδίωξης που σας διακατέχει στο θέμα του Τζάκσον;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ

Ξέρετε τι ήθελα να γράψω από ένα σημείο κι έπειτα σε όσους διαδίδουν και πιστεύουν τα κακοήθη ψεύδη που ανακυκλώνονται γύρω από τον Μάικλ Τζάκσον; ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ, ήθελα και θέλω να τους γράψω. Έτσι, ένα κείμενο με τίτλο «ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ» και στο κείμενο να έβαζα μια απλή παράγραφο:

Έχουν πει ένα σωρό για τον Μάικλ Τζάκσον. Για τις πλαστικές, για τη δήθεν παιδεραστία, για τον δήθεν περίεργο χαρακτήρα του, για την αλλαγή του χρώματός του που οφείλεται σε πάθηση, για, για, για… Ε εσείς που τα πιστεύετε όλα αυτά, δε σκέφτεστε  ότι δεν είναι δυνατό να συνέπεσαν όλα τα στραβά του κόσμου σε έναν μόνο άνθρωπο; Ε είστε ΒΛΑΚΕΣ. ΒΛΑΚΕΣ, ΒΛΑΚΕΣ, ΒΛΑΚΕΣ. Και είστε προφανώς οι ίδιοι που πειστήκατε από τα βρώμικα μμε ότι «λεφτά υπάρχουν». Ναι, το ξέρετε ότι λεφτά δεν υπάρχουν αλλά, εντάξει, τα μμε είναι καλά, μόνο στα πολιτικά ζητήματα λένε ψέματα. Στην περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον λένε αλήθεια. Κι αν είστε οι ίδιοι φορείς των μμε και διαδίδετε ψέματα, τότε δεν υπηρετείτε την αλήθεια.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ

Εσύ που θες να λέγεσαι δημοσιογράφος : 1. Όσα γράφεις να ισχύουν, 2. Τα κίνητρά σου πρέπει να έχουν ηθική βάση, 3. Ειδικά εσύ που ζεις από μέσα το χώρο των μμε πρέπει και να γνωρίζεις πως το ψέμα είναι συχνό στο χώρο σου και να διπλοτσεκάρεις το δελτίο που (τάχα) τόσο πολύ σέβεσαι.

Στο  MJacksonTruth υπάρχει άφθονο υλικό ΜΕ ΠΗΓΕΣ. «Πηγές», όχι «πήγες», πηγές.  Πήγαινε λοιπόν στις πηγές και μάθε και διάδωσε την αλήθεια.

                                      ———————————————-

Σημείωση προς τους αναγνώστες του MJacksonTruth

Κάποιοι θα παραξενευτήκατε επειδή το ιστολόγιο έχει καιρό να ανανεωθεί, όπως φάνηκε κι από τα εμαιλ που μου στείλατε. Ευκαιρία τώρα να σας πω τι συμβαίνει πλέον με το MJacksonTruth.

Με απλά λόγια, νομίζω έχει κάνει τον κύκλο του. Τα είπα όλα ή σχεδόν όλα, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο άρθρο που εδώ και καιρό θέλω να κάνω και θα σας αρέσει. Το χρειάζεται βασικά η κοινότητα του Μάικλ Τζάκσον το άρθρο αυτό. Όμως από’κει και πέρα, ναι, το MJacksonTruth έχει κάνει τον κύκλο του και το τελευταίο διάστημα που έγραφα παρατήρησα πως επαναλάμβανα τον εαυτό μου απλώς αλλάζοντας τις ιστορίες. Το μήνυμα ήταν πάντα το ίδιο, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζεται αυτή η μονοτονία.

Κι έπειτα υπάρχει κι ένας άλλος λόγος. Ο λόγος έχει όνομα. Google λέγεται. Η Google δε μας βοηθάει. Ενώ στις αρχές της ζωής του το MJacksonTruth ήταν πάνω πάνω στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, από ένα σημείο κι έπειτα έπαψε να είναι. Πιστεύω πως δίνεται προτεραιότητα στις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, γίνεται δηλαδή ένα φιλτράρισμα. Οπότε τι νόημα έχει να γράφω, αν δεν το βλέπει πολύς κόσμος; Για τον βλάκα ήθελα να γράψω, να ξεστραβωθεί, όχι για τους θαυμαστές. Οι θαυμαστές τα ξέρουν. Να είστε καλά και keep Michaeling!

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

 

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com/ .

 

Advertisements
This entry was posted in ΜΜΕ, Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Τα μμε που αναπαράγουν βρώμικες ιστορίες που επινοούν άνθρωποι με χαμηλό ηθικό ανάστημα δεν υπηρετούν την αλήθεια

 1. Ο/Η KAKAVELAS KWSTAS λέει:

  Ειλικρινά στεναχωρήθηκα με το γεγονός πως ετοιμάζεις το τελευταίο άρθρο…. να σαι καλα για όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί μεσα απο τα κείμενα σου!

  Στάλθηκε από το Ταχυδρομείο Yahoo για iPhone

  • Ο/Η MJacksonTruth λέει:

   Να’σαι καλά κι εσύ. Εντάξει, δε νομίζω ότι θα τελειώσει εδώ, ίσως υπερέβαλα. Απλώς δε θα συνεχίσει με το ρυθμό που είχε. Σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθω, όταν βρεθεί κάτι πολύ σημαντικό, εκτός από το μεγάλο άρθρο που ετοιμάζω.

 2. Ο/Η Νίκος λέει:

  Κι εγώ λυπάμαι που σταματάς το μπλογκ σου. Γράφεις ωραία και πρωτότυπα πράματα. Κανένας δημοσιογράφος δεν τα λέει αυτά και καλά κάνεις και τους τα λες. Ελπίζω να αλλάξνεις γνώμη και να γράφεις συχνά όπως έγραφες πάντα. It’s all for L.O.V.E.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s