Μάικλ Τζάκσον: η αγάπη είναι ένα από τα συστατικά μιας καλής συνταγής

blanket-michael-prince-michael-and-paris-jackson

Το ότι ο Μάικλ Τζάκσον ήταν πάντα πολύ τρυφερός και συναισθηματικός το έχω ξαναπεί. Επίσης ότι ήταν πολύ φιλοσοφημένος και είναι εκπληκτικό το ότι έψαχνε την ουσία και κυρίως την αγάπη ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Συγκεκριμένα, όσο εξεζητημένη, καινοτόμα και συχνά προκλητική ήταν η τέχνη του, τόσο απλός ήταν ο ίδιος σαν άνθρωπος και στο κέντρο της ζωής του ήταν τα συναισθήματα. Έτσι κάθε τι που αφορούσε την προσωπική του ζωή είχε ένα κυρίαρχο κριτήριο, την αγάπη. Ζητούσε για τον εαυτό του και έδινε στους άλλους, ακόμη και χωρίς να του το ζητήσουν, ΑΓΑΠΗ. Στα πάντα. Όπως το φαγητό. Ναι, στο φαγητό.

Η απλότητα, σε συνδυασμό με την φιλοσοφική του διάθεση, τον οδήγησαν στη σύνδεση της αγάπης με το φαγητό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα φαγητό χωρίς αγάπη είναι άνοστο; Σίγουρα πάντως, σύμφωνα με τον Μάικλ Τζάκσον, η αγάπη είναι ένα από τα στατιστικά του φαγητού κι αυτό δεν αναφέρεται σε καμιά συνταγή. Εκτός από ένα βιβλίο μαγειρικής. Ναι, καλά μαντέψατε, ο Μάικλ Τζάκσον έχει σχέση μ’αυτό το βιβλίο.

Το 1993 ο Μάικλ Τζάκσον έγραψε την εισαγωγή σε ένα βιβλίο μαγειρικής που απευθυνόταν σε  οικογένειες  του Neiman Marcus, το Pigtails and Frog Legs (γουρουνοουρίτσες και βατραχοπόδαρα). Το βιβλίο εικονογραφήθηκε από τον θρυλικό καρτουνίστα της Warner Cartoon Τσακ Τζόουνς.

pigtailsfroglegs

Έγραφε λοιπόν στην εισαγωγή:

«Για ένα παιδί, το φαγητό είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι απλά μια νόστιμη γεύση ή οι βιταμίνες που χτίζουν ένα υγιές σώμα. Το φαγητό είναι αγάπη και φροντίδα, ασφάλεια και  ελπίδα – όλα τα πράγματα που μια οικογένεια  μπορεί να παρέχει. Θυμάστε, όταν ήσασταν μικροί και η μητέρα σας έκανε μια πίτα για σας; Όταν έκοβε ένα κομμάτι και να το βάλετε στο πιάτο σας, σας έδινε ένα κομμάτι του εαυτού της με τη μορφή της αγάπης της. Έδιωχνε την πείνα σας, και όταν ήσασταν χορτάτοι και ικανοποιημένοι, όλα φαίνονταν εντάξει. Επειδή αυτό το αίσθημα της ικανοποίησης ήταν στην πίτα, εσείς τρεφόσασταν σε ένα βαθύ επίπεδο. Το φαγητό είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε σωματικά, αλλά το ίδιο είναι και η αγάπη, η βαθύτερη τροφή, που μετατρέπεται σε αυτό που είμαστε.

Σκεφτείτε πόσο αναγκαίο είναι να θρέψετε ένα παιδί με ένα κομμάτι από τον εαυτό σας, όταν χρησιμοποιείτε αυτό το βιβλίο. Είναι γεμάτο από νόστιμα πράγματα. Κάθε συνταγή έχει ένα επιπλέον συστατικό της φροντίδας, επειδή οι άνθρωποι που τα έγραψαν σκέφτονταν τα παιδιά. Σκεφτόντουσαν ειδικά εκείνα που δεν έχουν την τροφή δεδομένη, επειδή είναι φτωχά, άρρωστα ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτά είναι τα παιδιά που χρειάζονται τροφή για να επουλωθούν. Το θέμα του «Θεραπεύστε τον κόσμο», το οποίο είναι στην καρδιά μου, είναι το κεντρικό θέμα αυτού του βιβλίου, επίσης. Εδώ θα βρείτε συνταγές για το πνεύμα. Σας παρακαλώ φτιάξτε τες με αυτό στο μυαλό. Το παιδί σας είναι πνεύμα που μεγαλώνει και μπορεί να γίνει δυνατό, αν τραφεί  με αγάπη. Όταν σπάτε ένα αυγό και να μετράτε ένα φλιτζάνι αλεύρι, αναμιγνύετε μαγικά το δώρο της ζωής. Οι πρωτεΐνες και μέταλλα του φαγητού θα μετατραπούν σε οστά και μυς, αλλά τα συναισθήματά σας τη στιγμή που μαγειρεύετε θα μετατραπούν άμεσα σε μια ψυχή.

Με κάνει ευτυχισμένο η σκέψη  ότι οι πνευματικές ανάγκες των παιδιών επιτέλους αποκτούν σημασία σε αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά δεν έχουν την δύναμη να εξαλείψουν τους πολέμους άμεσα ή να επιδιορθώσουν τις παλιές διαφορές.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να είναι οι εαυτοί τους, να λάμπουν με ευγνωμοσύνη και χαρά όταν η αγάπη είναι στο δρόμο τους. Και τελικά δεν είναι αυτή η μεγαλύτερη δύναμη; Στα μάτια ενός παιδιού γίνεστε η πηγή της χαράς, που θα σας ανυψώνει στην ειδική κατηγορία του τρυφερού δημιουργού ζωής. Μπορεί να πιστεύετε ότι η μηλόπιτά σας έχει μόνο ζάχαρη και μπαχαρικά. Ένα παιδί είναι σοφότερο – με την πρώτη μπουκιά, ξέρει ότι αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι η ουσία της αγάπης σας.

Απολαύστε το!»

 Αλήθεια ξέρατε ότι μαγείρευε κι ο ίδιος; Ναι, είχε μεγάλο προσωπικό και προσωπικό μάγειρα αλλά έμπαινε κι ο ίδιος στην κουζίνα. Η κόρη του μάλιστα έχει δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή του 2010 ότι έκανε το καλύτερο γαλλικό τοστ του κόσμου. Συμπληρώνοντας:

        αισθανόμουν ότι κανένας δεν καταλάβαινε τι καλός πατέρας ήταν. Ήταν

        ένας φυσιολογικός μπαμπάς με τη διαφορά ότι ήταν ο καλύτερος μπαμπάς  

Τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον Πάρις και Πρινς μαγειρεύουν

Τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον Πάρις και Πρινς μαγειρεύουν

Πηγές:

1. http://www.heeheeshamone.com/archives/251

2. http://www.examiner.com/article/michael-jackson-was-the-king-of-french-toast

This entry was posted in προσωπικότητα and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Μάικλ Τζάκσον: η αγάπη είναι ένα από τα συστατικά μιας καλής συνταγής

  1. Παράθεμα: Ο Μάικλ Τζάκσον κι ο έρωτας | The truth about Michael Jackson

Σχολιάστε