Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον έγινε 18 χρονών! (πολλές φωτογραφίες και βίντεο)

Η Πάρις  με τον Μάικλ Τζάκσον σε φωτομοντάζ θαυμαστή, που στη συνέχεια ανέβασε κι η ίδια στο λογαριασμό  της ευχαριστώντας το δημιουργό

Η Πάρις με τον Μάικλ Τζάκσον σε φωτομοντάζ θαυμαστή, που στη συνέχεια ανέβασε κι η ίδια στο λογαριασμό της ευχαριστώντας το δημιουργό

Το MJacksonTruth στο Facebookhttps://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth/

Η Πάρις Τζάκσον γίνεται 18 χρονών

Γεννημένη στις 3 Απριλίου 1998, η Πάρις Τζάκσον γίνεται 18 χρονών και με αυτή την αφορμή σκέφτηκα να κάνουμε ένα μίνι αφιέρωμα για να τη γνωρίσουμε. Να μάθουμε την αλήθεια της έτσι όπως δε φαίνεται στα κακόβουλα, κακόγουστα ή ψευδή δημοσιεύματα που τη μια τη θέλουν να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και την άλλη να φιλιέται (ω τι έγκλημα!) με τον φίλο της ή ότι πχ στα 15 της ήταν έγκυος.

Να διευκρινίσω σ’αυτό το σημείο πως  το αφιέρωμα δε θα το έκανα μόνο και μόνο επειδή είναι κόρη του Μάικλ Τζάκσον. Για την ακρίβεια, είμαι της άποψης πως τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να μας απασχολούν και γι’αυτό και το MJacksonTruth  ασχολήθηκε ελάχιστα μαζί τους ως τώρα κι αυτό μόνο γιατί υπήρχε σοβαρός λόγος. Όμως η Πάρις Τζάκσον είναι λαμπερό και ταλαντούχο πλάσμα και αυτό πρέπει να διαδοθεί. Κι αφού δεν το κάνουν οι επαγγελματίες του είδους, θα το κάνει το MJacksonTruth.  Πάμε να τη γνωρίσουμε λοιπόν.

Η Πάρις Τζάκσον με λίγα λόγια

Η Πάρις είναι το πιο εξωστρεφές από τα 3 παιδιά του Μάικλ Τζάκσον και φαίνεται πως είναι και η πιο πολύπλευρη. Και δεν μπορείς να την περιγράψεις  με λίγες λέξεις. Γιατί είναι πολλά μαζί. Είναι όλα αυτά: λάτρης της φύσης και της θετικής σκέψης, αστεία-πειραχτήρι, κοινωνική, τρυφερή, σκεπτόμενη, μοντέρνα, επαναστατική, καλλιτεχνική φύση,  ώριμη, όμορφη, τυχερή και Daddy’s baby.

Θα ξεκινήσω από τα 3 τελευταία γιατί πιστεύω πως αυτά καθορίζουν το πώς αισθάνεται με τον εαυτό της κι αισθάνεται καλά. Για την ομορφιά της δε χρειάζεται να πούμε τίποτα γιατί η εικόνα, λένε, μιλάει από μόνη της.

Είναι τυχερή; Ναι, είναι τυχερή. Γιατί ακριβώς είχε για πατέρα της τον Μάικλ Τζάκσον που της πρόσφερε στον υπέρτατο βαθμό το παραμύθι που έχει ανάγκη κάθε παιδί, την ουσιαστική φροντίδα του και την ιδέα του ιδανικού στην πράξη. Σκεφτείτε το. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει σε μικρά σπίτια με συχνές στερήσεις, μέσα σ’ένα καταπιεστικό περιβάλλον, αυτό της πόλης. Η Πάρις μεγάλωσε στη Νέβερλαντ, ένα χώρο που σε πολλά θυμίζει τη Γιουροντίσνευ σε μικρογραφία βέβαια, μέσα στη φύση, με δικό της ζωολογικό κήπο, δικό της ρυάκι, δική της λιμνούλα και δικό της Λούνα Παρκ. Αυτά που εμείς βλέπαμε μια στο τόσο για εκείνη ήταν καθημερινότητα.

Σίγουρα είχε κι αρνητικά η ζωή της, όπως το ότι έπρεπε να κρύβεται (από τους παπαράτσι και τους αδιάκριτους) ή το ότι μπορεί να έβλεπε τον συχνά ευαίσθητο σαν παιδί πατέρα της να κλαίει μα και τι έχει μόνο μια πλευρά; Και σίγουρα τα θετικά που εισέπραξε ήταν πολύ σπουδαιότερα, τόσο που να είναι το μαγικό πλάσμα που είναι σήμερα και να λατρεύει τον πατέρα της σε βαθμό εμμονής. Δε μιλώ για υλικά αγαθά αλλά για την ίδια την προσωπικότητα του Μάικλ Τζάκσον ο οποίος, έχοντας στερηθεί ο ίδιος την τρυφερότητα και τις παιδικές απολαύσεις, της τα έδωσε, όπως και στα αδέλφια της, στον υπέρτατο βαθμό: θα της διάβαζε παραμύθια, θα της τραγουδούσε, θα την πήγαινε συχνά πολύωρες βόλτες μέσα στη φύση, σε κάποιο πρωτότυπο μουσείο, στο σινεμά και σε κάθε τι που ξεπερνούσε τη φαντασία και πάνω απ’όλα θα της φερόταν με πολλή αγάπη και σεβασμό. Γι’αυτό εξάλλου και έγινε «το κοριτσάκι του μπαμπά».

Daddy’s baby

Η Πάρις ήταν το κοριτσάκι του μπαμπά και δεν ξέρω το λόγο. Εννοώ πως είναι σαν το αυγό με την κότα που δεν ξέρεις ποιο υπήρξε πρώτο: η κότα ή το αυγό; Έτσι κι η Πάρις. Άραγε ο Μάικλ Τζάκσον της είχε πρώτος ιδιαίτερη αδυναμία ή  εκείνη και τον κέρδισε με την ομορφιά και το σκέρτσο της; Ειλικρινά δεν το γνωρίζω  αυτό. Πάντως ο τρόπος που φερόταν ο ένας στον άλλο δείχνει ένα μεγάλο δέσιμο. Μπορεί μεν ο Μάικλ Τζάκσον να φρόντιζε με ιδιαίτερο τρόπο και τα 3 παιδιά* αλλά με την Πάρις φαινόταν να αλλάζει κι ο ίδιος και (προσωπική εντύπωση) σχεδόν έδινε την εντύπωση πως προσπαθούσε να φέρεται σαν ιδανική μητέρα για ένα κορίτσι’ ίσως γιατί αισθανόταν πως η Πάρις σαν κοριτσάκι θα ήταν πιο ευαίσθητη. Να, για παράδειγμα, κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία. Προσωπικά, όποτε τη βλέπω, σκέφτομαι πως αυτό είναι ένα φορεματάκι που θα διάλεγε μια μητέρα, ενώ ο τρόπος που την κρατάει έχει πολλή τρυφερότητα.

Photos-taken-from-TMZ-Michael-jackson-with-his-daughter-Paris

Γενικά το ντύσιμό της ως μικρούλας ήταν πολύ μαμαδίστικο κι όλο αυτό ήταν υπό την καθοδήγηση του Μάικλ Τζάκσον. Σε συνδυασμό με τον τρυφερό του χαρακτήρα, η Πάρις έβλεπε στο πρόσωπό του τον ιδανικό άνθρωπο κι έτσι έγινε Daddy’s girl και είναι μέχρι σήμερα. Σκεφτείτε πως άφηνε το παιχνίδι για να τον φιλήσει ή, όπως έχουμε δει σε βίντεο, δε θα πήγαινε καν να παίξει για να μείνει μαζί του. Σήμερα δε, παρ’όλο που εκείνος λείπει, τον έχει στη σκέψη της συνέχεια, καθώς έχει στολισμένο το δωμάτιό της με αφίσες του και συχνά φοράει μπλούζες με το πρόσωπό του.

Η Πάρις Τζάκσον μεγάλωσε

Το tweet του παππού Joe Jackson για τα 18α γενέθλια της Πάρις Τζάκσον 3 μέρες νωρίτερα

Το tweet του παππού Joe Jackson για τα 18α γενέθλια της Πάρις Τζάκσον 3 μέρες νωρίτερα

Η Πάρις μεγάλωσε και είναι κάτι σαν αντίγραφο του Μάικλ Τζάκσον. Και μεγάλωσε βέβαια απότομα, καθώς έχασε τον πατέρα της όταν ήταν μόλις 11 χρονών. Μάλιστα, μετά το θλιβερό συμβάν, δε γιόρτασε ποτέ τα γενέθλιά της, καθώς αυτό που έκανε ξεχωριστό κάθε πάρτι γενεθλίων της ήταν η παρουσία εκείνου με όλη την παιδικότητα, την τρυφερότητα και τον ενθουσιασμό που τον διέκριναν. Όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο παππούς της και πατέρας του Μάικλ Τζάκσον, φέτος θα τα γιορτάσει για πρώτη φορά χωρίς εκείνον και της ετοιμάζουν κάποια έκπληξη. Σίγουρα ένας λόγος που την επηρέασε είναι ότι φέτος μπαίνει επίσημα στον κόσμο των ενηλίκων. Όμως πάμε να συνεχίσουμε τη γνωριμία μαζί της.

Όλα τα χαρακτηριστικά που ανάφερα στην αρχή δεν είναι παρά στοιχεία του χαρακτήρα του πατέρα της. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν πολύ αυστηρός όσον αφορά το χαρακτήρα τους, όπως φαίνεται κι από ένα βίντεο στο οποίο ρωτούσε και τα τρία αδέλφια τι θα έκαναν όταν θα μεγάλωναν. Και τα τρία, για παράδειγμα, θα απαντούσαν κάτι που να περιείχε το «να βοηθάμε τους φτωχούς» ή το «να σώσουμε τον πλανήτη», καθώς εκείνος δε θα σταματούσε να τους ρωτάει ξανά και ξανά μέχρι να έπαιρνε αυτή την απάντηση. Αντιλαμβάνεστε πως τους μιλούσε συνέχεια για τις αξίες της ζωής στις σοβαρές τους στιγμές.  Κι ίσως να το τράβηξε σε βίντεο με σκοπό να το έχουν αργότερα σαν υπενθύμιση.

Και κάπως έτσι κι η Πάρις, που από τη μια έπαιζε κρυφτό με τον πατέρα της και από την άλλη της έκανε μάθημα για τις αξίες της ζωής, έγινε ένα χαρούμενο πειραχτήρι με πολύ χιούμορ αλλά και πολύ ώριμο κορίτσι με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Πάρις η αστεία

Η Πάρις συνέχεια μας δείχνει το χιούμορ της στα social media με το να αυτοσαρκάζεται ή με το να παίρνει αστείες γκριμάτσες τσαλακώνοντας τον εαυτό της και φυσικά με τις πειραγμένες φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που αναρτά. Το χιούμορ της έφτασε στο αποκορύφωμά του στα τελευταία γενέθλια του μικρού αδελφού της Μπλάνκετ (=κουβέρτα) με τη φωτογραφία που του έφτιαξε και τον δείχνει να είναι τυλιγμένος με κουβέρτα και περιτριγυρισμένος από διάφορες κουβέρτες, ενώ στην αφιέρωσή της έγραψε «Χρόνια πολλά μικρέ mother fucker». Δείτε φωτογραφίες και αστείο βίντεό της

Πάρις η προβληματισμένη

Κι αν μεγάλωσε μέσα σε ανέσεις, η Πάρις πάνω απ’όλα είναι ένα κορίτσι με ιδεολογία και προβληματισμό για ό,τι συμβαίνει γύρω της. Είπαμε, ο πατέρας της της έκανε «μάθημα» συνέχεια. Και, μέσα από τις αναρτήσεις της συχνά περνά κοινωνικά μηνύματα, υπερασπίζεται το διαφορετικό, κατακρίνει το σεξισμό, το ρατσισμό και την άγνοια και μας καλεί να αλλάξουμε τον κόσμο. Έχει άποψη και για τα πολιτικά και δε διστάζει, για παράδειγμα, να ταχθεί ανοιχτά κατά του Τραμπ, ενώ θα δηλώσει τη συμπαράστασή της για το μακελειό στο Παρίσι.

Πάρις το παιδί της φύσης

Σα γνήσιο παιδί του Μάικλ Τζάκσον, η Πάρις δε θα μπορούσε παρά να αγαπά τη φύση. Και τη φύση και τη ζει πηγαίνοντας ακόμα και για κάμπινγκ και την προωθεί ως αξία μέσα από διάφορες ρήσεις. Στις φωτογραφίες που τραβάει συχνά θα είναι τα ηλιοβασιλέματα αλλά και η ανατολή, ενώ αγαπά κάθε είδους καιρό, και βροχερό και ηλιόλουστο.

Η δημιουργική φύση της Πάρις Τζάκσον

Η Πάρις είναι τόσο «καλλιτεχνική» που δεν έχει κατασταλάξει σχετικά με το τι θα κάνει. Ξέρουμε πως ήταν να παίξει στην ταινία Lundon’s bridge and the three keys** (άγνωστο το γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, μολονότι έγιναν τα πρώτα βήματα) και πως ήθελε να γίνει ηθοποιός μα φανερώνει κι άλλα ταλέντα. Αγαπά πολύ τη φωτογραφία και ζωγραφίζει πολύ καλά κι έχει φτιάξει και ξεχωριστό λογαριασμό στο instagram αποκλειστικά για τις δημιουργίες της, ενώ ξέρει να παίζει κιθάρα και έχει καλή φωνή. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το ότι συχνά εμπνέεται από τις ίδιες ζωγραφιές που έκανε κι ο Μάικλ Τζάκσον και σε κάποια σκίτσα ζωγραφίζει με τον ίδιο τρόπο, ενώ σε κάποιες άλλες φαίνεται η επιρροή από τη δική του τέχνη. Πχ σε μια φωτογραφία προσωπικά διακρίνω επιρροή από το video clip του τραγουδιού Ghosts.

Πάρις Τζάκσον και θετική σκέψη

Και πάλι διακρίνουμε την κατεύθυνση που της έδινε ο Μάικλ Τζάκσον. Όπως της δίδαξε εκείνος, η Πάρις πιστεύει πως τα πάντα είναι δυνατά κι αυτό το λέει συχνά με αναρτήσεις της.

 

Πάρις η μοντέρνα

Εδώ θα σταθώ λίγο λέγοντας πως πολλά απ’αυτά που τη χαρακτηρίζουν μοντέρνα μου θυμίζουν τη δική μου εφηβεία πριν 30 χρόνια και μ’αυτή την έννοια δεν είναι τόσο μοντέρνα (με την έννοια δηλαδή του επίκαιρου, εκτός αν πχ οι πανκ είναι και πάλι μόδα στην Αμερική) αλλά σαφώς θα τη χαρακτηρίσω μοντέρνα. Η Πάρις δεν είναι παραδοσιακή, δε δίνει έμφαση στην ομορφιά της αν και πανέμορφη, δεν αγαπά το καθώς πρέπει. Μεταξύ ενός κοστουμαρισμένου κι ενός πανκ, θα προτιμήσει τον δεύτερο, αποφεύγει στην εμφάνισή της οτιδήποτε παραπέμπει σε στερεότυπο του σεμνού ή σέξι κοριτσιού, θα κυκλοφορήσει με σκισμένο τζιν και σπορτέξ, θα καπνίσει δημόσια, ενώ δε θα την «τρομάξει» μια βρισιά. Και θα ακούσει και heavy metal.

Η Πάρις Τζάκσον ζει μες στην κοινωνία κι είναι μια από εμάς

Παρά τον απομονωμένο τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε, κατάφερε κι έκανε φιλίες κι επιδιώκει να κάνει παρέα με συνομηλίκους της από οικογένειες μη διάσημων χωρίς να φοβάται μήπως την εκμεταλλευτούν και φυσικά χωρίς να νιώθει κάτι διαφορετικό, σε αντίθεση με πολλά παιδιά πλούσιων/διάσημων οικογενειών. Και θα φερθεί όπως μια καθημερινή κοπέλα. Θα πάει για καφέ σε πολυσύχναστα μέρη, θα κάνει το δικό της αφιέρωμα για το θάνατο του Ντέιβιντ Μπόου ως έφηβη που είναι, θα ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεό της με ρύθμιση δημόσια, όπως κάνουν επίσης όλοι οι συνομίληκοί της, θα πάρει θέση σε ένα θέμα που μας αφορά όλους και ενδιαφέρεται να μάθει για ό,τι συμβαίνει σε κάθε μέρος του κόσμου.

Η τρυφερή Πάρις

Το πόσο τρυφερή είναι αρχικά το είδαμε με τον πατέρα της, καθώς έχουμε πολλές φωτογραφίες με τους δυο τους να αγκαλιάζονται ή να φιλιούνται αλλά το νιώσαμε πιο έντονα με τη στάση της στο μικρό αδελφό της. Όπως κι ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο Πρινς, η Πάρις ήταν πολύ προστατευτική με τον Μπλάνκετ και τον είχε συνέχεια αγκαλιά στις δύσκολες μέρες του 2009. Το ίδιο τρυφερή είναι και με τα ζώα τα οποία, όπως κι ο πατέρας της, θα τα φιλήσει κιόλας είτε είναι μια γάτα είτε είναι κότα. Τέλος την τρυφερότητά της την είδαμε στην πρώτη της σχέση με έναν συνομίληκό της κι εδώ η έκπληξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Η Πάρις στη σχέση της δεν ήταν απλώς τρυφερή, ήταν πολύ διαχυτική, δε δίστασε να δείξει τα αισθήματά της είτε από εφηβικό ντιβισμό είτε από φόβο. Ενώ είναι πανέμορφη, απέδειξε πως δε θέλει να έχει αγόρι μόνο για να τη θαυμάζει ή να την περιποιείται αποκλειστικά εκείνος μα τον θέλει για να μοιράζεται αγάπη, αμοιβαία αγάπη. Και φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το ότι το έκανε αυτό μολονότι κουβαλάει ένα όνομα. Κι εδώ βέβαια έπαιξε μεγάλο ρόλο η ανατροφή που της έδωσε ο Μάικλ Τζάκσον. Όσο τρυφερός και ταπεινός ήταν εκείνος άλλο τόσο είναι κι η Πάρις κι αυτό ήταν επιθυμία του και κατόρθωμά του.

Πάρις η θαρραλέα, επαναστατική-αντιδραστική ή απλά «η έξω από τα δόντια»

Κι ενώ η Πάρις Τζάκσον είναι ένα ευαίσθητο, τρυφερό και συνεσταλμένο κορίτσι, όταν νιώθει πως αδικείται, δε διστάζει να μιλήσει. Ναι, είναι τρυφερή κι ευαίσθητη μα δεν είναι δειλή και δεν κρύβεται πίσω από προσχήματα, δεν τη νοιάζει να τα έχει καλά με όλους κι αυτό το απέδειξε πρόσφατα, όταν κάποιοι τη χαρακτήρισαν άσχημα επειδή κάπνισε τσιγάρο και μάλιστα δημόσια. Αντί να σιωπήσει ή να ζητήσει υποκριτικά συγγνώμη, υπερασπίστηκε την επιλογή της ως το τέλος χωρίς διπλωματίες και μίλησε έξω από τα δόντια λέγοντας πως αυτό που έκανε ήταν το μικρότερο κακό που θα μπορούσε να κάνει κάποια άλλη στην ηλικία της (17) και μάλιστα σε σύγκριση με άλλα κορίτσια και πως ό,τι και να έκανε πάλι θα την έκριναν. Το μήνυμα-απάντησή της το έκλεισε με τα πολύ ώριμα για την ηλικία της λόγια:

«Αγαπήστε με ή μισήστε με. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αυτή είμαι κι είμαι ευτυχισμένη»

Κάτι παρόμοιο έκανε και παλιότερα, όταν κάποιοι έφτιαξαν ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο που παρίσταναν ότι ήταν εκείνη. Χωρίς περιστροφές, η Πάρις τους διάψευσε άμεσα με φωτογραφίες της και μάλιστα δε δίστασε να δώσει και τα ονόματά τους.

Πάρις Τζάκσον το άλλο μισό του Μάικλ Τζάκσον

Νομίζω πως απ’όσα είπαμε ως τώρα φάνηκε πόσα κοινά είχαν κόρη και πατέρας. Μα θα ήθελα να τονίσω την ομοιότητά τους και με συγκεκριμένα παραδείγματα κι αυτό γιατί φαίνεται πως η Πάρις είναι σα να επαναλαμβάνει ή σα να ξαναζεί στιγμές του Μάικλ Τζάκσον χωρίς κι η ίδια να το καταλαβαίνει. Εδώ έχω συγκεντρώσει μερικές από τις «συμπτώσεις» τους

Αντί επιλόγου

Όπως φαίνεται, η Πάρις Τζάκσον δεν είναι μια απλή κοπέλα. Είναι πολύπλευρη, όπως κι ο πατέρας της, είναι πανέμορφη κι έχει ενδιαφέρον. Και σήμερα την καλωσορίζουμε κι επίσημα στον κόσμο των ενηλίκων, αν και η ίδια πιστεύει την άποψη  πως «ο χρόνος είναι κατασκεύασμα του ανθρώπου και δεν υπάρχει». Αν θα μπορούσα να της μιλήσω, θα προσπαθούσα να της μεταδώσω όλη μου τη θετική ενέργεια ώστε να διατηρήσει όλη την ορμή και τη δίψα που έχει τώρα και θα της χαμογελούσα για να συνεχίσει να πιστεύει πως κάπου εκεί έξω υπάρχει αγάπη. Και δε θα της έδινα καμιά ευχή. Ευχή έχω να δώσω σε άλλους κι αυτή είναι να τη σεβαστούν.

Η Πάρις σε Τζάκσον σε φωτογραφίες σε ένα βίντεο

♥ Χρόνια πολλά, Πάρις! ♥

*πχ ήθελε ξανθούλη τον πρωτότοκο και του έκανε ξεχωριστές θεματικές φωτογραφίσεις, ενώ για τον μικρό Μπλάνκετ εμπνεύστηκε τα πολύ μακριά μαλλιά

** η ταινία έχει κλείσει 5 χρόνια από τότε που πρωτοδιαφημίστηκε και την περιμέναμε νωρίτερα, ενώ τώρα λένε πως θα κυκλοφορήσει το 2017

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το κείμενο αυτό, παρακαλώ να βάλετε ενεργές λινκ που να οδηγεί στο MJacksonTruth, δηλαδή https://mjacksontruth.wordpress.com.

Ελάτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/MichaelJacksonTruth.

Πηγές

http://lundons.com/

https://www.instagram.com/parisjackson/?hl=el

https://www.youtube.com/watch?v=jREg5ISWDB8

https://www.youtube.com/watch?v=oXYvx_eYGOE

https://www.youtube.com/watch?v=Xh9Cp4rd7mI

This entry was posted in μετά θάνατον and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.